Yangında engelli çocukları bulunan ailenin evi küle döndü

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 2'si engelli 5 çocuklu ailenin müstakil evinde çıkan yangın paniğe neden oldu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 2'si engelli 5 çocuklu ailenin müstakil evinde çıkan yangın paniğe neden oldu. 2 kardeşin o anda dışarıda olması üzücü bir olayın yaşanmasına engel olurken, ev küle döndü.

Yangın, ilçeye bağlı Kocahasanlı Mahallesi Sultan Sokak'taki 2'si engelli 5 çocuğu olan baba Talip ile anne Zübeyde Kılıç'ın yaşadığı müstakil bir evde meydana geldi. 16 yaşındaki Büşra Kılıç ile engelli kardeşinin evin bahçesinde olduğu sırada yangın çıktı. Bu sırada evin üst katına çıkan Büşra, duman ve alevlerin yükseldiğini görünce 112 Çağrı Merkezi'ni arayıp yardım istedi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri evden yükselen alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Yangında evdeki tüm eşyalar küle döndü.

Aşağıda kardeşiyle birlikteyken yukarı çıkıp baktığındaki alt kattaki pencereden dumanı çıktığını fark ettiğini belirten Büşra Kılıç, "Ev yanıyordu, itfaiye aradık. Odada televizyon vardı, çekyat vardı, hepsi yandı" dedi.

Öte yandan babanın işte, annenin ise engelli kardeşlerden diğerini eğitim gördüğü okula götürdüğünde olayın yaşandığı öğrenildi.

Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Manşetler

Antalya’da 160 litre etil alkol, tabanca ve pompalı tüfek ele geçirildi
Atını sopa ve tekmeyle bayılttı
Aile içi tartışma faciayla bitti: 1 ölü, 1 yaralı
Isparta’da 8 kişinin yaralandığı kaza kamerada
Dereye uçan otomobil suyla doldu, boğulma tehlikesi geçiren sürücüyü vatandaşlar kurtardı
Antalya’da korkutan hortum karaya ulaşmadan kayboldu
Antalya’da 4 araçlı zincirleme kaza: Araçta sıkışan yolcu itfaiye ekiplerince çıkartıldı
Hurdaya dönen araçtan burnu kanamadan çıkan doktor: "Verilmiş sadakam varmış"
Akıl almaz kaza: Otomobil prefabrik iş yerlerinin içinden geçti
Lüks otomobil seraya daldı aynı noktada 3 günde ikinci kaza: 4 yaralı