Yapay zekada etik ve doğru kullanıma dikkat çekildi

Adana'nın Kozan ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi gönüllü öğretmenleri bir araya gelerek gençler için yapay zeka üzerine proje geliştirip, yapay zeka dolandırıcılığı...

Adana'nın Kozan ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi gönüllü öğretmenleri bir araya gelerek gençler için yapay zeka üzerine proje geliştirip, yapay zeka dolandırıcılığı ve sahtekarlığına karşı uyardı.

Kozan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Abdullah Dağ, öğrencilere "yapay zeka" kullanımı ve etik değerler eğitimi vererek yapay zekanın doğru kullanımı noktasında ve programlama ilgili bilgiler aktardı.

Kozan BİLSEM Merkezi Matematik Öğretmeni Emrah Türkseven ise "Okulumuzda öğretmenler ile yapay zeka üzerine bir proje geliştirdik. Yapay zeka alanında temel bilgiler verdik ve uygulamalar yaptılar. Yapay zeka alanında milli teknoloji hamlesi ile bu proje ile katkı sunmak istediler. Nesne, kişileri tanıtma, el yazısı metnin okunması gibi çalışma yaptık" diye konuştu.

Şehit Mehmet Oflaz Yatılı Bölge Okul Müdür Yardımcısı Ayhan Yıldırım'da, "Okulda yapay zeka kullanarak bir otomasyon projesi ürettik. Bu etkinlikler ile öğrencilerin geleceği olan yapay zekayı etik değerlerde ve düzgün bir şekilde yapılmasını aktardık" dedi.

Bu yıl üniversite sınavında bir öğrencinin yapay zeka kullanımı ile kopya çekmesini doğru bulmadığını aktaran öğrenci Ahmet Alp Ülgen, "Yapay zeka gelecekte hepimizin hayatında olacak. Biz bu teknolojiyi kullanacağız. Ama bu sene yapılan sınavda sen kopya çekiyorsun ve binlerce milyonlarca öğrencinin hakkına giriyorsun. Herkes çalışıyor ve sen kopya çekiyorsun. İnsanlar artık yapay zekanın sadece iyi yanlarına değil kötü yanlarını da kullanıyor" diye konuştu.

Öğrenci Yusuf İyi ise "Yapay zeka iyi şeylerde kullanılmalı. Örneğin görme engelliler için ekmek fırını önüne yapay zeka tabela kullanılsa "Buradan ekmek alabilirsiniz der" kötü olarak kullanılırsa bir yapay zeka tarafından lazer silahı ile banka da soyulabilir" diyerek doğru kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Manşetler

Şarampole devrilen otomobil hurdaya döndü
10 kişinin öldüğü kazaya karışan otobüs firmasına ait başka bir otobüse aynı güzergahta aşırı hız cezası
Adana’da biri cinayetten aranan 2 firari hükümlü yakalandı
Manavgat’ta otomobille çarpışan motosikletli yaralandı
Isparta’da okul tuvaletine yerleştirilen kameralar bulunduğu yerden kaldırıldı
Adana’da 7 hırsızlık olayına karışan şüpheli yakalandı, "Pişmanım" dedi
Ters yönden gelen motosikletin otomobille çarpışma anı kamerada: 1 yaralı
Otomobille çarpışan hafif ticari araç yan yattı: 2 yaralı
Gazipaşa’da bıçaklı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı
Hatay’da 2 katlı müstakil ev alevlere teslim oldu