Yaralılar gemiyle Mersin’e taşındı

Hatay'da meydana gelen depremde yaralananlar, ambulanslarla getirildikleri gemiyle Mersin Devlet Hastanesine sevk edildi.

Hatay'da meydana gelen depremde yaralananlar, ambulanslarla getirildikleri gemiyle Mersin Devlet Hastanesine sevk edildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremle birlikte etkilenen 10 ilden biri olan Hatay'da da yaralar sarılmaya devam ediyor. Yıkılan binalardaki arama ve kurtarma çalışmaları hız kazanırken, yaralı kurtulanların da tedavileri sürüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yaptığı açıklamanın ardından harekete geçen TCG İskenderun Gemisi, depremde yaralanan vatandaşları Mersin'e taşıdı. Yaklaşık ilk seferde 500 hastanın taşınacağı bilgisine ulaşılırken, Mersin'deki hastanelerin de hazır edildiği ifade edildi.

Peş peşe gelen ambulanslardan yaralılar, sedyelerle gemiye taşındı. Bir askerin ise yaralıyı sırtından taşıması dikkat çekti. Geminin içerisinde ayrıca sevk esnasından yaşanabilecek olumsuzluğa karşı, küçük bir sahra hastanesi de oluşturulduğu görüldü.

Manşetler

Tarihi çarşıda motosiklet kazası: Yayaya çarpıp kaçtı
Isparta-Antalya karayolunda feci kaza: 7 ölü
Tarsus’ta narkotik operasyonu: 95 şüpheli deşifre edildi, 40 tutuklama
Alanya’da traktör sürücüsünün cenazesi yakınlarına teslim edildi
Alanya’da 75 bin kullanımlık uyuşturucu madde ele geçirildi: 2 gözaltı
Osmaniye’de yağış felaketi: Yollar kapandı, ulaşım aksadı
Osmaniye’de yağış sonrası heyelan: Bazı evlerin çevresinde çatlaklar oluştu
Kahramanmaraş’ta kaçak telefon ve sigara operasyonu
Fiat Tofaş’ta çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü
Traktör yol kenarındaki seraya devrildi: 1 ölü