Yasadışı gece kelebeği avına 380 bin TL ceza

Antalya yasadışı gece kelebeği avladığı tespit edilen Avusturya uyruklu şahısa toplam 380 bin lira cezai işlem uygulandı.

Antalya yasadışı gece kelebeği avladığı tespit edilen Avusturya uyruklu şahısa toplam 380 bin lira cezai işlem uygulandı.

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, yasadışı avcılıkla mücadelenin yanı sıra biyokaçakçılıkla da kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Bu kapsamda, Antalya Güllük Dağı Termessos Milli Parkı'nda yapılan koruma faaliyetleri sırasında Avusturya uyruklu bir şahsın gece kelebeklerini yakaladığı tespit edildi. Yetkililer tarafından yakalanan yabancı uyruklu şahsa, biyokaçakçılık suçu kapsamında toplam 380 bin lira idari para cezası kesildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, biyokaçakçılığın ekosistem üzerinde geri dönüşü olmayan zararlara yol açtığını belirterek, bu tür kaçakçılık faaliyetlerine karşı önlemlerin arttırıldığını vurguladı.

Yapılan açıklamada, biyolojik çeşitliliği korumanın büyük bir öncelik olduğu, doğadaki canlıların ticari veya bilim dışı amaçlarla toplanmasının ciddi cezalarla karşılık bulacağı ifade edildi.

Manşetler

Şiddetli fırtınayla harekete geçen çöp konteyneri, iki otomobilin arasında durdu o anlar kamerada
Feke’de ev yangını: bir ev kül oldu, lojman zarar gördü
Fırtınanın etkisiyle yıkılan duvar 3 otomobile ve 1 motosiklet zarar verdi
Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsünün havada taklalar attığı anlar kamerada
Hatay’da fırtınanın etkisiyle 5 tekne ve 1 yat alabora oldu
Mersin’de yasa dışı bahis çetesi çökertildi: 13 tutuklama
Gözaltına alınmak istenilen firari kelepçeli halde kaçtı, polis yakaladı
Mersin-Antalya arasında selle gelen mucurlar yolu kapattı
Hatay’da otluk alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Belediye önünde kendini ateşe veren şahıs hayatını kaybetti