Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde hat sergisi

Kahramanmaraş'ta "Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi"nde hat sergisi açıldı.

Kahramanmaraş'ta "Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi"nde hat sergisi açıldı.

Aralık Kültür Sanat Sezonu kapsamında Hattat Kuddusi Doğan imzasıyla sanatseverlerin beğenisine sunulan eserler yoğun ilgi gördü.

Açılışa katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzemizde, bu tarihi mekânda; hat sanatının nadide eserlerini sergiye açtık. Kahramanmaraş'ımız sanat ve kültürün her alanında Türkiye'nin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Şiir ve edebiyatın başkenti olan kahraman şehrimizde çok değerli bir sanatçımızın eserlerinin sergilenmesi de bizim için çok anlamlı. Kuddusi Hocamıza çok teşekkür ediyoruz, eserler gerçekten çok etkileyici. Bundan sonra da bu mekanda muhtelif alanlarda birçok sergi düzenleyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu eserleri görmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hattat Kuddusi Doğan ise düzenlenen sergiye ilişkin açıklamasında, "Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde ilk hat sergisini bize nasip oldu. Tarihi ve çok anlamlı bir mekanda, son derece güzel bir sergi salonunda ziyaretçilerimiz eserlerimizi inceledi. Burası inşallah 31 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak. Ben de burada olacağım. Burada hat sanatının farklı teknikleriyle oluşturulmuş toplam 32 eserimiz yer alıyor. İnşallah Kahramanmaraş'ımızın kültür ve sanat hayatına bir renk katmış olur. Çok kıymetli başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Manşetler

Adana’da otomobil traktöre arkadan çarptı: 1’i ağır 4 yaralı
Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı