Yeni başlayan personel ilaçlama eğitimi aldı

Büyükşehir Belediyesi’nin sinekle mücadele çalışmalarının daha etkin yapılabilmesi için ek olarak işe başlattığı 130 personele ilaçlama eğitimi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmaların daha etkin yapılabilmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla 130 ek personel daha işe başlamıştı. Yeni personele halk sağlığına yönelik ilaçlama eğitimi verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı personeline yönelik eğitimde, Antalya Çevre Mühendisleri Odası eğitimcileri tarafından biyosidal ürünlerin kullanımı anlatıldı. Sinek ve haşereyle daha kapsamlı mücadele için dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı eğitimde ilaç uygulamaları başta olmak üzere, biyosidal atıkların çevre ve halk sağlığına etkileri, biyosidal ürünlerin depolanması, taşınması, sınıflandırılması konularında bilgiler verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadele çalışmalarını merkez dahil ilçelerde ve kırsal bölgelerde sürdürüyor. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 19 ilçede 1315 kişi, 182 araçla, 22 bin kilometrekare alanda mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Manşetler

Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi
Suda mahsur kalan araçtaki 2 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı
Alanya’da yerleşim alanına yakın bölgede kurt görüntülendi
Ormanı yakan sanığa en az 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı
Yalvaç’ta 456 kişi ve 206 araç denetlendi, 4 araç trafikten men edildi
Kundakçı komşuya 4 yıl 2 ay hapis
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yola savruldu, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Taksi ile çarpışan motosikletli gençler metrelerce sürüklendi