Yeni sezonun gözdesi yine domates olacak

Geçen sezon en fazla ekilen ve ihraç edilen ürünü domates, bu sezonda da en fazla fide siparişiyle ilk sırada yerini alıyor.

Geçen sezon en fazla ekilen ve ihraç edilen ürünü domates, bu sezonda da en fazla fide siparişiyle ilk sırada yerini alıyor.

Türkiye'nin örtü altı tarımının en büyük oranına sahip Antalya'da sezonu tamamlayan fidelikler, yeni sezon için hazırlık sürecine geçiyor. Antalya'da fide üretimi yapan Ziraat Mühendisi Hayati Özer, yeni sezon için üreticinin en çok tercihinin domates ve biber fidesi olduğunu söyledi.

İlk sırada domates, ikinci sırada biber fidesi siparişi aldıklarını belirten Ziraat Mühendisi Hayati Özer, "Bu dönem kendi konjonktürümüzde Antalya üreticisi ilk sırada her zamanki gibi. Erken güz domates ve arkasından biberin tüm grupları; dolma, sivri, çarli olmak üzere bir dağılım yaşanmakta, bunun akabinde kokteyl grupları, silor salatalık çeşitlerinden siparişler geliyor" dedi.

Özer, fidedeki KDV oranının 3 ay önce kararname ile yüzde 1'e düşürüldüğünü hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: "Hem fide üreticileri hem de çiftçilerimiz için çok iyi bir haber oldu. Fakat mevcut konjonktürdeki artışlardan dolayı fide fiyatlarında bir artış olacak. Buradaki en büyük etmen tohum ve girdi fiyatlarının yükselmesidir."

En çok ekilen ürünün domates olduğunu kaydeden Özer, "Bu konuda Antalya birinci sıradadır. En çok ihracat yapılan ve dikilen çeşit domates. Bu sezonda kısmen bunu yaşama ihtimalimiz yüksek. Bütün çiftçilerimize hayırlı sezonlar diliyorum" diye konuştu.

Manşetler

Irmak ortasındaki adacıkta mahsur kalan 4 kişi ekipler tarafından kurtarıldı
Adana’da yıkılan metruk binanın enkazı 48 gündür kaldırılmadı
Motosiklet ve bisikletli çocuğun çarpıştığı anlar kamerada
Uyurken camın patlama sesine uyandı, ihbarla iş yerini küle dönmekten kurtardı
Mersin’de abartı egzoz denetimi: 2 milyon 160 bin TL ceza kesildi, 135 araç trafikten men edildi
Dereye kamyon dolusu atık malzeme döktüler: Doğa katliamı kameraya yansıdı
Arsuz’da trafik kazası: 2 yaralı
Evlatlarının gözü önünde eli bıçaklı kocasından dayak yiyen kadın şikayetçi olmadı
Drift atıp akrobatik hareketler yapan 41 sürücüye 3 milyon 202 bin TL ceza
13 yaşındaki kız çocuğunun haşema ile havuza girmesine izin vermeyen Rus uyruklu site yöneticisi tutuklandı