Yerleşik yabancılardan projelere tam not

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel hizmetleri Antalya’da yaşayan yerleşik yabancılara tanıtılıyor. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği oldu. Dernek üyeleri Büyükşehir Belediyesi’nin yabancılara da açık olan ücretsiz hizmetlerine hayran kaldı

“Konyaaltı’nın hayalleri sizin fikirlerinizle gerçek oluyor” düşüncesiyle yola çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Tasarım Ofisi, Konyaaltı ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik bilgilendirme gezisi düzenledi. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği üyelerinin katıldığı etkinlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal, sağlık ve kültürel hizmetlerinin tanıtımı yapıldı.

ASMEK’E HAYRAN KALDILAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANSET’in Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu’nun da eşlik ettiği bilgilendirme gezisi Konyaaltı’nda bulunan ASMEK Kurs merkezinden başladı. ASMEK Kursları hakkında bilgi verilen dernek üyeleri daha sonra ASMEK Modaevi’ni gezdi. Modaevinde dikilen kıyafetlere hayran kalan yabancı hemşeriler burada yapılan çalışmaları ilgiyle izledi.

MAVİ EV’E TAM NOT

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz spor kursları hakkında da bilgi verilen Rusya Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri Konyaaltı’nda hizmet veren Antalya Spor ve Fitness Merkezini gezdi. Dernek üyeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Mavi Ev ile son derece önemli bir hizmet verdiğini söylediler. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da örnek gösterilen en önemli 'Mavi Ev'in Müdürü Cüneyt Güven tarafından merkezin çalışmaları hakkında bilgi alan dernek üyeleri, hasta ve hasta yakınları ile de sohbet etti.

OYUNCAK KÜTÜPHANESİ

Döşemealtı Çıplaklı’da bulunan Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de gezen dernek üyelerine merkezde eğitim gören özel bireyler tarafından yapılan pideler ikram edildi. Heyetin son durağı ise Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi oldu. Çocukların hem eğlenip hem öğrenerek hoşça vakit geçirebileceği Oyuncak Kütüphanesi yabancı komşuların ilgi odağı oldu. HABER MERKEZİ

Manşetler

Mersin’de yasa dışı bahis çetesi çökertildi: 13 tutuklama
Gözaltına alınmak istenilen firari kelepçeli halde kaçtı, polis yakaladı
Mersin-Antalya arasında selle gelen mucurlar yolu kapattı
Hatay’da otluk alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Belediye önünde kendini ateşe veren şahıs hayatını kaybetti
Hatay’da fırtına nedeniyle tırlar devrildi
Mersin’de makas atan sürücü gözaltına alındı
Eşini öldüren 77 yaşındaki adam tutuklandı
Dereye düşen araçtaki kadının cenazesi teslim alınırken "Gitme" feryadı yürekleri dağladı
Fırtınanın çatısını uçurduğu evde mahsur kalan 3 kişiyi itfaiye kurtardı