"Yeşil Vatan Tırı", ormanı öğrencilerin ayağına getirdi

Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Yeşil Vatan Tırı', Mersin'in Erdemli ilçesinde çocukların ayağına ormanı getirdi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Yeşil Vatan Tırı', Mersin'in Erdemli ilçesinde çocukların ayağına ormanı getirdi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl birçok ilde yaşanan orman yangınlarının ardından bilinçlendirme amaçlı "Yeşil Vatan Tırı" bu sene Türkiye turuna çıktı. Tur çerçevesinde Mersin Erdemli'ye gelerek Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'na tırla taşınan malzemeler ve ekiplerin kurduğu alan ile çocuklara orman sevgisi aşılandı.

Özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımının yoğun olarak sağlandığı etkinlikte çocuklar, ormanda yetişen ağaçları öğrenirken orman zararlısı böcekler ve yangında personellerin giydiği kıyafetleri de inceledi. Ayrıca kurulan geçici bahçede de öğrenciler fidan dikmeyi öğrendi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, "Orman Genel Müdürlüğümüzün gönderdiği "Yeşil Vatan Tırı" ilk ve orta öğretimdeki öğrencilerimize orman sevgisini aşılamak, faaliyetleri aktarmak için Türkiye'yi dolaşıyor. Tırımızla ormanı buraya getirdik. Bizim fidanlarımız çocuklarımızı doğa sevgisini kazanması ve nefes olmaları için bilgilendiriyoruz. Ormanda yetişen bütün bitki türlerinin özelliklerini anlatacağız. Fidan nasıl dikilir, ormana zararlı böceklerle ilgili ne yapıyoruz. 5 D sinemada ormancılık faaliyetleri aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ormanları oluşturan ağaçları öğrendiklerini belirten öğrenciler ise çok güzel bir etkinliğe katıldıklarını belirterek, herkesin doğaya sahip çıkıp korumasını istedi.

Manşetler

Adana’da trafik denetimi: 60 araç sürücüsüne 495 bin lira ceza
Osmaniye’de mezarlıkta park halindeki araçta iki genç ölü bulundu
Osmaniye’de feci kaza: Motosiklet ve sürücüsü minibüsün altında kaldı
Mersin’de abart egzoz kullanan araçlara ceza yağdı
Alanya’da DSİ’ye ait sulama borusu patladı, park halindeki otomobil suyla birlikte portakal bahçesine sürüklendi
Antalya’da sahibi olduğu markette tartıştığı 2 kişiyi öldüren cinayet zanlısı adliyeye sevk edildi
Adana’dan acı haber: Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu
Antalya’daki baba ocağına izne gelen 23 yaşındaki yedek subay hayatını kaybetti
Halı sahada ölüm kameraya yansıdı
Kahramanmaraş’ta 13 bin 720 adet sentetik ecza ele geçirildi