Yörük köyünde imece usulü yöresel yemeklerle gastronomi şenliği

Mersin'in Erdemli ilçesinde Torosların eteğindeki 4 asırlık Karayakup köyünde imece usulü yöresel yemeklerle gastronomi şenliği düzenlendi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Torosların eteğindeki 4 asırlık Karayakup köyünde imece usulü yöresel yemeklerle gastronomi şenliği düzenlendi.

İl ve ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta Torosların eteğindeki Karayakup köyü sakinleri, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği gastronomi şenliğinin ikincisini yaptı. Muhtar Mustafa Yıldız'ın koordinesinde köyün kadınları imece usulü 3 gün süren örnek bir çalışma gerçekleştirerek, çeşit çeşit yemek ve çorbalar hazırladı. Kazanlar ve ocakların kurulmasıyla yemekler pişti, yöresel sıkma ekmekler yapıldı. Şehir merkezinden ve üniversiteden de birçok genç özlenen yöresel tatları tatmak için şenliğe akın etti. İlçe protokolünden milletvekillerine kadar yüzlerce kişinin katıldığı şenlikte yemekleri tadanlar lezzetinin çok güzel olduğunu söyledi.

"Yemekleri imece usulü yapıyoruz"

Düzenledikleri festivalin özelliğinin tamamen yöresel yemekler olduğunu belirten Karayakup Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız, kendi ürettikleri ürünleri kullandıklarını kaydetti. Yıldız, "Yemekleri 3 gündür imece usulü yapıyoruz. Topalak yemeğimizden, hamur çorbamıza, kuru fasulyeden nohuta kadar bir çok geleneksel yemek hazırladık. Geçen yıl ilkini yapmıştık, bu sene ikincisini gerçekleştirdik. Bu yıl daha kalabalık ve güzel oldu" dedi.

İmece usulü ekmek yapan kadınlar da, misafirleri ellerinden geldiği kadarıyla ağırlamaya çalıştıklarını, yöresel yemekleri misafirlerine ikram ettiklerini dile getirdi.

Manşetler

Ormanı yakan sanığa en az 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı
Yalvaç’ta 456 kişi ve 206 araç denetlendi, 4 araç trafikten men edildi
Kundakçı komşuya 4 yıl 2 ay hapis
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yola savruldu, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Taksi ile çarpışan motosikletli gençler metrelerce sürüklendi
Adana’daki suç örgütlerine silah getiren 2 şüpheli tutuklandı: 53 tabanca ele geçirildi
Kamyonetin çarptığı 5 yaşındaki engelli çocuk ağır yaralandı, kazada kusurlu bulundu
Adana’da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu
Adana’da yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu: 4 ton etil alkol ele geçirildi
Mersin’de maaşlarını alamayan işçiler, adliye önünde açıklama yaptı