Yörük Şöleninde nefes kesen güreş müsabakaları

Mersin'in Erdemli ilçesinde Torosların zirvesinde gerçekleştirilen 37. Hacıalanı Şöleninde binlerce Yörük buluştu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Torosların zirvesinde gerçekleştirilen 37. Hacıalanı Şöleninde binlerce Yörük buluştu. Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen güreş müsabakaları nefes kesti. Erdemli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen şölende, Yörükler zafer ruhuyla çayırda güreşti, müzik ve eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

1550 rakımlı Erdemli Hacıalanı Yaylasında 37 yıldır geleneksel olarak şölen düzenleniyor. Şölene Mersin ve ilçelerinden Yörükler yoğun katılım sağlıyor. Bu yıl 37.'si düzenlenen şölende, Yörüklerin güreşleri nefesleri kesti. Minikler peşrev attı, kıran kıran güreş tutu. Büyüklerin güreşi ise heyecanla izlendi.

Yörüklerin zafer ruhuyla güreştiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yörükler üzerine sözlerine dikkat çekti. Başkan Tollu, "Türk'ün zafer ayındayız. Ağustos ayının Türkler'in zafer ayı olduğunu herkes biliyor. O da özellikle 30 Ağustos. Varlık sebebimiz olan ve özgür ülkede yaşamamızın yegane sebebi olan 30 Ağustos şenliklerini geleneksel hale getirdiğimiz Hacıalanı yaylasında, Erdemli'nin üstünde bin 500 rakımda 300 güreşçimiz ve binlerce kardeşimizle birlikte zafer ayımızı eda ediyoruz, zafer günümüzü eda ediyoruz. Bizler inşallah bu zafer coşkusunu, zafer heyecanını, zaferin mutluluğunu gelecek kuşaklara aktaracağız ve asla unutturmayacağız. Türk milleti dünyada var olduğu müddetçe, bu aziz millet, bu yüce millet, varlığını, birliğini, beraberliğini inşallah sürdürecek. Ne mutlu bizlere bu ülkeyi armağan edenlere, ne mutlu büyük gaziye, ne mutlu şehitlerimize ve bu ülkeyi bize emanet edenlere" dedi.

Sabah erken saatlerde başlayan etkinlikler ise ara vermeden gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Yediden yetmişe vatandaşlar güreş müsabakalarını heyecanla takip etti.

Hacıalanı şölenine ilk defa katıldığını söyleyen Fatma Yavuz, "İlk defa katılıyorum, etkinlikler de güzel" diye konuştu. Geleneklerin devamı için bu etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Ali Tutuş da "Geleneklerimizi ve göreneklerimizin devamı için böyle güreşlerin olması hem halkımız için hem de sporcular için çok güzel olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Güreş etkinliklerine geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Meryem Doğan ise "Çok memnunuz, Allah kendilerinden razı olsun. Hiç gelmediydik geldik" dedi.

Şölen, Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran Takımının sunumu ve sanatçı Ayşe Dinçer konseriyle sona erdi.

Manşetler

Tırla çarpışan motosiklet ardından kamyonete çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Üzerine çöp poşeti geçirip otomobil kundaklayan şüpheli tutuklandı
Karısı, kayınvalidesi ve kayınpederini öldüren zanlı tutuklandı
Burdur’daki 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan diyaliz davasında ilk projeyi hazırlayan sanık mühendis: "Projede değişiklik yapılmasa
Hatay’da eşi tarafından vurulan Emine Çil, Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı
15 aydır kayıp şahsın kimliği ve kıyafeti ile 50 metre ilerisinde kafatası bulundu
Serik’te çıkan yangında biber serası zarar gördü, alevler eve metreler kala durduruldu
Dolandırılıp sokakta kalan 5 çocuklu aile, İçişleri Bakanı’nın talimatıyla eve yerleştirildi
Alanya’da market çalışanını bıçaklayan 2 kardeş tutuklandı
Boşanma aşamasındaki karısını öldüren şahıs çelik yelekle adliyeye sevk edildi