Yozgat’ta öğretmen ve öğrenciler, depremzedeler için ekmek ve yemek hazırlıyor

Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrenciler gönüllülük esasına dayalı, depremzedeler için yemek ve ekmek üretiyor.

Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrenciler gönüllülük esasına dayalı, depremzedeler için yemek ve ekmek üretiyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinin ekmek ihtiyacını karşılamak için Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri seferber oldu. Endüstriyel ekmek üretim atölyesinde gönüllülük esasına göre hazırlanan 63 bin roll ekmek depremin ilk 4 gününde yardım tırlarıyla deprem bölgesine gönderildi. Öte yandan, Yozgat'a gelerek misafirhane ve evlere yerleştirilen depremzedelerin yemek ve ekmeklerini hazırlayan Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, günlük 250 kişilik yemek ve 3 bin de roll ekmek üretmeye başladı. Yemek ve ekmekler, kent genelindeki depremzedelerin istifadesine sunuluyor.

Okulun Yiyecek ve İçecek Alanı Öğretmeni Mine Öztürk, depremin olduğu günden itibaren gönüllülük esasına göre bölgeye ekmek gönderdiklerini söyleyerek, "Depremin ilk 4 gününde depremzedeler için 63 bin ekmek üreterek deprem bölgelerine gönderdik. Şimdi de ilimize gelen depremzedelerin ekmek ve yemek ihtiyacını yine okulumuzdan karşılıyoruz. Okulumuz organize sanayi bölgesinde bulunduğu için iş adamlarımızın yapmış olduğu yardımlarla ekmek üretimini sürdürüyoruz. Bu çalışmaları öğrencilerimiz ve usta öğreticilerimizle gönüllü olarak yapıyoruz. Depremzedelerimizin her zaman yanındayız. Ülkemize geçmiş olsun" dedi.

Usta öğretici Mehmet Işık ise depremzedelerin acısını paylaştıklarını belirterek, ellerinden ne geliyorsa onu yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerden Yaşar Enes Sargın da depremzedelerin acısını paylaştıklarını ifade edip, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Manşetler

Markette 19 yaşındaki genci hayattan koparan cinayet anına ait görüntüler ortaya çıktı
Park halindeki otomobili benzin döküp kundaklamak isterken kendini yaktı
Antalya’da inşaat malzemeleri deposunda yangın
Ceza yememek için plakayı kapattı: 223 bin 719 TL ceza yedi
Dörtyol’da metruk bina yangını
700 lira için verdiği IBAN, protez bacaklı şahsın hayatını kararttı
50 bin paket kaçak sigara yakalattı, "Ucuza bulunca toplu satın aldım" dedi
Adana’da 19 firari yakalandı
Hırsızlık suçundan 32 yıl hapis cezayla aranan hükümlü, çalıntı motosikletle dolaşırken yakalandı
Osmaniye’de milyarlık bahis ağı çökertildi: Şirketler ve araçlara el konuldu