’Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesiyle 11 bin 443 kişiye yüzme eğitimi verildi

Adana'da "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesiyle 11 bin 443 çocuk ve gence yüzme eğitimi verildi.

Adana'da "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesiyle 11 bin 443 çocuk ve gence yüzme eğitimi verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesiyle Adana'da da 1 olimpik, 2 yarı olimpik ve 11 portatif havuz ile gençlere eğitim verildi. Bakanlık tarafından hizmete açılan portatif yüzme havuzları sayesinde gençler, hijyenik ortamlarda ve uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz yüzme eğitimlerini aldı. Özellikle yaz aylarında büyük ilgi gören havuzlar, gençlere hem serinleme imkanı hem de sportif bir aktivite fırsatı sundu. Kentte haziran ayında başlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yaz Spor Okulları kapsamında düzenlenen kurslarda bugüne kadar 11 bin 443 çocuk ve gence yüzme eğitimi verildi. Yıl sonuna kadar eğitimlerin devam edeceği öğrenildi.

"Vaktimizi havuzda geçiriyoruz"

Yüzmeye gelenlerden Rüzgar Arık (14), "Yüzmek için buraya geldim. Stresten, sinirden uzaklaşıyoruz. Burada eğleniyoruz. Sıcaklar 40-45 derecelere ulaşınca havuzlarda vakit geçiriyoruz" dedi.

Çocuklardan 12 yaşındaki Mirza Kerem Ceylan ise "Burada eğleniyoruz. Yaz boyunca buraya geldim, kapanana kadar buraya geleceğim" diye konuştu.

Manşetler

Burdur’da mobilya imalathanesinde yangın
İş yerinde esnafın cansız bedeni bulundu
Burdur’da baca yangını korkuttu
Burdur’da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Burdur’daki feci kazada hayatını kaybeden anne oğul gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi
Depremde eşini, 2 çocuğunu ve bacaklarını kaybeden acılı anne, yaptığı alışverişin borcunu ödeyemeyince mahkemelik oldu
Yola düşen kayaları iple araca bağlayıp çektiler
Otoyolda karşıya geçmeye çalıştı, tırın altında kalıp öldü
Isparta’da bir haftalık polis denetimlerinde 46 aranan şahıs yakalandı
Falezlerde mahsur kalan kediyi film gibi operasyonla kurtardılar