1
  • BIST 10218.89
  • Altın 2431.231
  • Dolar 32.2121
  • Euro 34.7405
  • Antalya 23 °C

SIFIR SORUN

Teslime Tosun

 

 

 

Birkaç gündür okuyucularımdan yoğun olarak Otogar’a otobüs seferlerinin kaldırıldığın yönelik şikayetler geliyordu.

 

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Ukome Daire Başkanı değişti. 1’ci Nurettin dönemi bitti, 2. Nurettin dönemi başladı.

 

Kendisine buradan başarılar diliyorum. İnşallah Antalya trafiğini biraz rahatlatabilirler.

Her neyse, ABB Ukome Daire Başkanı Nurettin Şengül’e sordum bu konuyu.

 

Olayın aslı şöyle, otogara çalışan belli güzergahlarda otobüsler var. 20 civarındaki otogar otobüsleri 2007 yılında ihale ile bu hatları 29 yıllığına almışlar.

 

Otogar’da bulunan firmaların müşterilerine ücretsiz servis yaptığı güzergahların haricindeki yerlerden geçiyorlar. Yani Meltem Mahallesi’ne ücretsiz servisler gittiği için, bu mahalleden geçmiyorlar. Ama hemen yanı başındaki caddeden otogar istikametine gidiyorlar.

 

Ancak Gazi Bulvarı’nda durum biraz daha değişik. Yeni Isparta yolunu veya Konya yoluna bu güzergahtan gidenler Gazi Bulvarındaki firmaların ara durakları olan yazıhanelerden biniyorlardı.

 

Biliyorsunuz Ulaşım Koordinasyon Merkezi Karayolları, emniyet, orman müdürlüğü, belediyelerin temsilcisi gibi çok fazla kurumun, kuruluşun temsilcisinin olduğu ve ortak karar alındığı bir yer.

 

Burada Emniyet Müdürlüğü, hem yol üzerinde durup yolcu alan otobüslerin akan trafiği zaman zaman aksattığı ve bir güvenlik boşluğunu fark ederek, Ukome’ye yolcuların sadece otogar’dan binmesini talep eden bir yazı gönderir.

 

Bir ay önce alınan bu karar uygulanmaya başladığı anda sıkıntılar da başlar.

Öncelikle bu programı uygularken vatandaşa söyleme gereği bile duyulmamış. Vatandaşın haberi yok, garibim yollarda otobüs bekler. 

İddiaya göre otogar otobüsleri, yolcu olmadığı veya otobüs firmalarının kendi yolcusunu taşıdığı için bazı yerlerde belirlenen güzergahlarını değiştirmişler, sefer sayılarını azaltmışlar, kafalarına göre yollarını kısaltmışlar.

 

Elbette daha önceden iş veya evine giden en yakın otobüs olarak otogar otobüslerini kullanan şehir içi yolcuları bu duruma isyan etmeye başlayınca durum ortaya çıkmış.

 

ABB Başkanı Muhittin Böcek’in talimatı ile Ukome Daire Başkanı Nurettin Şengül bu sorunu çözmek için şimdi büyük çaba sarf ediyor.

 

Muhittin Böcek’in ulaşımda “Sıfır sorun” hedeflediğini söylüyorlar.

 

Edinebildiğim bilgiye göre en geç bu ayın sonuna kadar otogar otobüs hatları ve güzergahları ile ilgili sorun çözülmüş olacak.

 

E hadi bakalım, inşallah!

 

NOT: Lider Gazetesinde meslek büyüğümüz İbrahim Okumamış önceki gün yayınladığı köşe yazısında Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile yardımcısı Hasan Aydın’a laf geçireceğim derken, araya ANTALYA MİLLİYETÇİLİĞİ YAPANLAR diye büyük harflerle yazarak sitayişle seslenmiş.

Antalya milliyetçiliği yapan birisi olarak üzerime alındım.

Sevgili İbrahim ağabeyciğim, Antalya Milliyetçilerine aha şu yukarda belirttiğin iki isim üzerinden laf geçirmene gerek yok. Bu gibi arkadaşların memleketinin nereli olduğu önemli değil.

Tıyneti önemlidir.

 

Araya çok duygusal işler girince dünya malına zerre kıymet vermeyen senin hemşehrin olan büyük feylesof, mistik düşünür ve sufi Mevlana’nın torunu olsan ne yazar.

 

Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş Antalya’lıdır ve gururumuzdur.

 

Türkiye’nin dört bir yanında yağlı güreşlerin bir standartının oluşmasını, lig haline getirip, yerel veya ata sporunun çok ötesinde dünya spor dallarına girmesinin adımlarını atan bir adama sahip çıkılmaz da ne yapılır?

 

Konuşmalarını dinledim. Müthiş öz güvenli ve açık sözlü birisi. Hangi belediye olursa olsun belediyelerin en önemli harcama kalemlerinden birisidir güreş organizasyonları. 3 liraya mal edilip, 10 lira bütçeden iç edilen bir sistemdi.

 

Şimdi sayın Türkiş, bu sistemi çomak soktu. Elbette kendisi belediye başkanlarının ve bu işten yağlı çomaç yiyen herkesin hedefinde olacaktı.

Sayın Türkiş’le ilgili yeterince ifade edememişiz demek ki,

 

Bir daha söyleyelim.

İbrahim Türkiş kırmızı çizgimizdir. Nokta!

Bu yazı toplam 2309 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.