1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Antalya 21 °C

ŞİŞMAN KADIN

Teslime Tosun

 

 

 

CHP’de aday adaylığı başvurusu sona erdi.

Ak Parti’de adaylar ha bu gün, ha yarın açıklanacak. Heyecan dorukta.

İyi Parti’den kaçan kaçana, istifa eden edene. Artık istifa haberinin hızına bile yetişemiyorum.

MHP, Ak Parti’den kaç tane belediye başkan adaylığını alabilirim derdinde. Alanya ve Korkuteli’nin yanına saç ayağı bir belediye daha ekleme derdinde. Bunlardan birisi muhtemelen Kumluca, Demre veya Finike gibi ilçelerden birisi olabilir.

Bu arada onlarca, yüzlerce meclis üyesi aday adayı var.

Yani sizin anlayacağınız ortalık harman yeri

Bizim oralarda bir deyim vardır tam bu günkü olayları anlatan “Çingen çalıyor, yörük oynuyor”

Bir de fasa fiso ayaklı gazeteler var ki, onlar her şeyi çok iyi bilirler.

Kulak veriyorum bazıları sanki Cern’de fizik profesörü de, çok gizli bir bilgi olan atom çekirdekçilerinin çarpıştırmanın sonuçlarını açıklayacakmış gibi bir tavıra bürünüp, “Filanca kesin aday. Özgür Özel’in korumasının abisi ile arkadaşmış.” Veya “Murat Karayalçın’ın akrabası ve ona aday ol dediği için son dakikada aday olmuş” Veya “İş bitmiş canım. El sıkıştılar” diye ballandıra ballandıra anlatıyor.

Bazıları daha farklı. Kasılmasından anlıyorsun ki kendisini çok önemsiyor. “Teşkilat başkanımız Erkan Kandemir bize hürmet eden birisi” diye anlatıyor çevresine. Veya “Benim ismimi Cumhurbaşkanımıza götürdüler. Götüren kişi öyle-böyle birisi değil. Birlikte namaz kıldığı adamdır kendisi. Cumhurbaşkanımız teveccüh gösterir, bizi aday yaparsa, uçururum buraları” diye atıyor paşam. Yersen. . .

 

Ha bu arada bunu Ak Parti’de pek görmüyorum ama CHP’de daha çok gözlemliyorum. “Genel merkez benim sözümden çıkmaz. Genel merkez biz kimi işaret edersek onu aday gösterir. Özgür Özel Antalya’ya geldiğinde karşılamaya giden 5 kişiden birisi de bendim” gibi konuşanlar var ki, onlar da için şimdi tam harman zamanı “Gel, gel” yapıyor.

 

Ne diyelim, onların da ekmek parası bu

Tüm belediye başkan aday adaylarına başarılar diliyorum. Tüm meclis aday adaylarına başarılar diliyorum.

 

NOT 1: Ümit Uysal, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. ABB Başkanlığına Muhittin Böcek, yüzde 99 yeniden aday gösterilecek. Tahmin ediyorum aday gösterilmeyeceğini Sayın Uysal’da biliyor.

Bana göre Ümit Uysal rotasını Ankara’ya çevirdi. Bundan sonraki siyasi aşaması genel merkezde etkin bir görevde bulunmak olacaktır. Sonraki aşamaları da elbette ki hesaplamış ve adımlarını ona göre atıyordur.

Ben sadece Ümit Uysal’ın siyasi rotasının yönünü tahmin edebiliyorum o kadar!

 

NOT 2: Konyaaltı Belediye Başkanı Sayın Semih Esen’le ilgili o kadar çok koltuğundan olduğuna yönelik haberler çıktı ki, bu ilçede adeta aday patlaması yaşandı. Kim aday gösterilirse gösterilsin, Antalya’nın en sorunsuz, en temiz belediyesi olarak, hem de CHP’nin kalesi olması nedeniyle fazla yorulmadan, fazla para harcamadan başkanlık koltuğuna oturma hayaliyle (Çoğu meclis üyeliğini garantilemek için) aday adayı oldular.

 

Yıllar önce Semih Esen’in il başkanlığından istifa ettiği günlerdi. O günlerde Esen’in istifasını geri aldırmak için, ikna etmeye birçok kişiler araya giriyordu. Adliyede birkaç avukat arkadaşla otururken aynı masaya oturdu. Telefonu çaldı, arayan muhtemelen bir partiliydi. “Belki nefes alıyorumdur?” diye bir cümle geçince sorduk ne oldu diye “Arayan partili bir arkadaş. Tamam istifanı geri almıyorsun ama yerine kimi öneriyorsun?” diye bir soru sordu. Ben de “Öldüm mü? Belki hala ölmemişimdir bakın bakalım nabzım hala atıyordur, hala nefes alıyorumdur” oldu. Dedi.

Gülüştük geçtik.

Bakın bakalım, yoklayın Semih Esen’i belki hala nabzı atıyor, nefes alıyordur.

Bir İngiliz atasözü der ki, “Şişman kadın sahneye çıkmadan, opera bitmez”

Bu yazı toplam 1913 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.