1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 28 °C

SİYASET İLMİ

SİYASET İLMİ
Geçenlerde Döşemealtı Belediye başkanlıkları ile AK Partinin aday adaylarını yorumlayarak yazdım. Yazdım ama her adayın kendince taraftarı var kardeşim. Rahat durmadılar tabi.

Öncelikle sanal ortamda “Feyk” dedikleri adreslerden gelenleri, özelden yazanları sizlere buradan uzun uzadıya yazmayacağım. Her neyse “Antalya’da ne var ne yok” diye bir feyk adresin sahibinin yazdıkları dikkatimi çekti.

Diyorki arkadaş, “Meslektaşım başarılı bir gazeteci. Polis adliye konusunda iyidir ama bu siyaset. Pek bilmiyor” minvalinde yorumunu vermiş. Ardından başka bir feyk adresten ise yine benim başarılı bir gazeteci olduğumu vurgulayarak ama siyasetten anlamadığım, banko bilmem kim adayın belediye başkan adayı yapılacağını söylüyor. Başka bir feyk adresten ise tıpkı Antalya piyazi tarifi verir gibi kendine yakın olan belediye başkan adayının tarifini veriyor. (Amman, piyazın yağını iyisinden seçin. Yağ çok önemlidir arkadaşlar)

Tüm bunları yazan kişinin aynı kişi olduğu kanısına vardıktan sonra şöyle bir düşündüm. Doğru söylüyor bu arkadaş.

Benim siyasette tecrübem yok. Ki bunu defalarca söyledim. SİYASİ ORYANTARİNG henüz yeni öğrenmeye çalıştığım bir SPOR DALIDIR.

Arkadaşın söylediği gibi siyasi dengeleri bilmem. Kimin eli, kimin kolunda, kim kiminle işbirliği içinde, kim kiminle düşman gibi görünüp, ticari ortaklık yaptıklarını, kimin, kiminle ortak paydada buluştuklarını filan hiç anlamam. Bu yüzden sahnede halkın önünde TEKE ZORTLATMASI, perde arkasında SULUKULE RAKKASI yapmalarına anlam veremiyorum. Bunu hiç anlamadığım için, ben bu oynaşmaları görünce, bu yapılan  “İLMİ-SİYASET DEĞİL” bildiğin oryantal kıvırtması” diye tespitte bulununca bazıları da çıkıp, “Sen siyasette dengeleri bilmiyorsun” diyor.

Te Allahım, bilmeyeyim ben öyle siyaseti.

Ha birde Döşemealtı’nda bir  anket firmasına belli isimler vererek anket yaptıranlara da bir çift sözümüz olacak. Görmezden geldiğiniz belediye başkan adaylarının arasında bazılarını es geçiyorsunuz? Neden tüm partilerin  ortaya karışık 10 aday ismi verip, halka “Hangisini belediye başkan adayı olarak görmek istiyorsunuz? Diye soruyorsunuz. Neden diğer başkan adaylarının isimlerini oraya yazmadınız? Bana kalırsa bu araştırma firmasına parasını verip, araştırma yaptıranların amaçları belli.

Her neyse bu gün sizlere Antalya’nın en karışık ilçelerinden Serik ve Aksu ile ilgili tespitlerde bulunacaktım. Artık yarına kaldı.

Serik ve Aksu’lular yarını bekleyiniz lütfen. İlmi siyaset olmayan bir aday tespit ve yorumları okuyacaksınız.

 

 

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.