1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 14 °C

SÜRPRİİİİZ

Teslime Tosun

Dün ABB Başkanımız Muhittin Böcek, benim yazdığım Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Aspendos Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin ve bazı başka ağzı sulananlar için sürpriz yaptı.

Yaptıkları toplantının kamera kayıtlarını yayınlamışlar, bizde oradan öğreniyoruz.

Başkan Böcek, sabah erkenden Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve yönetimini davet etmiş ama konu hakkında bilgi vermemiş.

Sayın Alkan ve yönetimine Antalya’da ve ilçelerdeki 6 bin 615 ticari taksiye kamera sistemini Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz, bedava, meccane olarak belediye olarak kendilerinin taktıracağının müjdesini vermiş.

Tıpkı Toptancı hal gibi denetimin kendilerinde olacağını söylemiş.

Çok ballı ve çok yağlı bir sistem işi Başkan Alkan’ın elinde patlamış.

Sayın Mehmet Ali Alkan’nın yüzünden düşen bin parça, Sayın Böcek’ten sonra yaptığı konuşmasında bu toplantının ve belediyenin kamera takma işinin kendisine de sürpriz olduğu her halinden belli, şaşkın bir şekilde “Sabah Başkanım beni aradı ve yönetiminle birlikte sizi bekliyorum” dediğinde çok şaşırdım. Nedir acaba bir sıkıntı mı var diye geldim. İçişleri Bakanlığının yaptığı bir çalışma vardı. Ama arkadaşlar zaten çalışmışlar ve işi bitirmişler. Tüm ticari taksiler güvenlik kamerası ve acil turum butonu taktırmak zorundaydılar. Süre 6. Aya kadardı. Başkanımızın bize bu müjdeli haberi için esnafım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Çok sağ olun” dedi.

Dedi ama yüreğinin de yağları eridiği her halinden belliydi.

Mehmet Ali Başkanım ne düşünüyorsun ya, nasıl olsa belediye ihaleye çıkmayacak mı? Bayiliğini aldığın söylenen kamera sistemi için girersin aslanlar gibi ihaleye alırsın. Bunu da belediyeye fatura eder, topluca paranı almış olursun.

SERVİSÇİLER, OTOBÜSÇÜLER, BÜFECİLER, LOKANTACILAR ÜVEY EVLAT MI?

Sayın Muhittin Böcek başkanım madem esnafımızın bu kadar güvenliğini, ferahlığını düşünüyorsunuz, özellikle gece çalışan bakkal ve büfecilerin başı kel mi?

Veya ulaşımla ilgili şoförlerimizin güvenliğini düşündüğünüz kadar neden Servisçileri de düşünmediniz? Hem bakın orada mini minnacık ana kuzusu, tüyü bitmemiş yetim çocukları taşınıyor. Onların güvenliği taksici esnafımızdan daha mı az değersiz?

Peki otobüsçüler?

Özel Halk Otobüsü sahiplerinin ne günahı var. Hem onların ki, tek kamera değil, her tarafa kamera takılmış, yani daha pahalı!

Servisçiler de, otobüsçüler de vergi veriyor bu devlete, onlar da hizmet veriyor bu memleketin insanına.

Ya lokantacılar? Onların başı kel mi? Büfeciler, konfeksiyoncular, berberler odasına bağlı esnaf da güvenlik sıkıntısı çekiyor bu memlekette.

Ticari taksiler sanki bu memlekette vatandaşa amme hizmeti yapıyormuşlar gibi taltif ediyorsunuz.

Şimdi yanınızda oturan Mehmet Ali Alkan’a sorsaydınız “Bro senin kaç taksin var?” diye.

Milti milyarder Mehmet Ali Alkan’ın aracına da bu halkın cebinden çıkacak vergilerle, halka hizmet için ayrılacak bütçeden kesip kamera taktıracaksınız öyle mi?

Özellikle, gözde taksi duraklarında sadece şoförlerin çalıştığını taksici ağalarının günlük parasını alıp yan gelip yattığını biliyorsunuz değil mi?

Sayın Başkanım bir işi bu kadar hesapsız bir şekilde sırf taksi sahiplerinin oyları için yapılmış bu siyasi manevra olduğunun herkes farkında.

Sizin fark etmediğiniz diğer esnafın size karşı duruşu. 6 bin 615 oy için, servisçiler, otobüsçüler, büfeciler, bakkallar, lokantacılar hepsini kaybediyorsunuz haberiniz olsun.

Sosyal medyada yayınladığınız bu paylaşımın altına taksiciler size teşekkür etmede yarışa girerken, diğer esnaf ne diyor bir bakın?

 

NOT 1: AESOB Başkanı Sayın Adlıhan Dere, tüm esnafın temsilcisi olarak belediye tarafından hepsinin iş yerlerine belediye tarafından bedava kamera taktırılması için lütfen siz de biraz hareket edin, girişimde bulunun. Taksiciler 1. Sınıf esnaf da ne bileyim, servisçiler, otobüsçüler, lokantacılar, büfeciler, bakkallar, berberler esnaf değil mi? Bakın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve adayımız Sayın Muhittin Böcek onları pek önemsemiyor gibi geliyor bana. Haberiniz olsun

NOT 2: Kahveciler odası, bakkallar, servisçiler, otobüsçüler, matbaacılar, pansiyoncular, ayakkabıcılar, terziler, lokantacıların ve burada sayamayacağım kadar çok esnafın oda başkanları kaldırınız oturma organlarınızı koltuklarınızdan. Bakın taksiciler için bedava belediye kasasından güvenlik kamerası taktırıyorlar. Taksicilerin canı can da, sizin esnafınızın canı patlıcan mı?  

Bu yazı toplam 1892 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.