1
  • BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Antalya 24 °C

TANIYIN

Teslime Tosun

 

 

Bazen Antalya memleketçiliği yaptığım için beni kınayan, küçümseyen veya itiraz edenler oluyor.

Kardeşim siz Antalya’da “Biz Diyarbakırlılar, biz Tekirdağlılar, biz Rizeliler, biz Ispartalılar” diye başlayan cümleler ile 80 vilayetten gelip, kendi memleketinizin memleketçiliğini, hemşehriciliğini yaparken, övünürken iyi de ben Antalya’lı olarak memleketçilik yaptığım zaman ayıp mı?

Utanılacak bir şey mi?

Önemli olan dünya insanlarına nimet olarak verilen bu güzel memlekette hep beraber yaşamak, Antalya’nın çıkarlarını ön planda tutmaktır. Çıkarları derken dağını, taşını, toprağını korumak, tarihine sahip çıkıp, bir sonraki nesile devir etmek olarak değerlendirin.

Şimdi size Antalya’nın evlatlarının Ankara’da devlet bürokrasisindeki başarılarından ve gurur duyduğumuz isimlerin bir kaçından bahsetmek istiyorum.

Antalya’lı olmaları hasebiyle övündüğümüz, bu isimleri tanımanızı isterim.

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş’ın küçük biraderi, Ak Partinin efsane il başkanı Hamza Taş’ın oğlu Abdülkerim Taş, Amerika Birleşik Devletlerinde 13 eyaletten sorumlu ataşe olarak atandı.

Akdeniz Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünden mezun olan Taş, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2008 yılında Başbakanlık'ta göreve başladı. 2013'te de Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanan Taş, Binali Yıldırım'ın başbakan olmasının ardından Başbakanlığın özel kalem müdürlüğü, meclis başkanın özel kalem müdürlüğünü yaptı.

Her Antalya’lının başı sıkıştığı yerde, gece gündüz Ankara’da çaldığı kapısı olan ve herkese elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan Abdülkerim Taş’ın başarılarının devam edeceğini biliyoruz. İnşallah daha yüksek makamlarda görmek nasip olur. Abdülkerim Taş’ın ABD’ye ateşe olmasına sevindik ama Ankara’daki bir kapımızın kapanmasına da açıkçası üzüldük.

Cumhurbaşkanımızın “Görev adamı” diye tanımladığı Kırklareli Valimiz Birol Ekici’yi unutmamak gerekir. Antalya Büyükşehir Belediyesinin efsane Genel Sekreteridir. ABB’de görev yaparken Antalya’ya kazandırılan bir çok hizmetin altında onun da imzası vardır.

Hatay merkezli büyük yıkım sırasında Cumhurbaşkanımız tarafından deprem bölgesinde görevlendirildi. Bu bölgede gece gündüz, özverili çalışmalarını hep takip ettik.

Kendisi Antalya’lıların ayrı bir gurur kaynağıdır.


Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Bilal Durdalı’yı da tanımanızı isterim. Aşağıkaraman Köyünde çiftçilik yapan bir ailenin beş çocuğunun en büyüğüdür. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Vergi Denetmen Yardımcısı olarak devlet kademesinde göreve başlayan Durdalı, New York/ABD'de bulunan Syracuse Üniversitesi Maxwell Vatandaşlık ve Kamu İlişkileri Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Yardımcısı olarak çalışmış, 2014 yılı itibarıyla Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür olarak görev atanmış ve bu görevi sırasında çok sayıda operasyonun, koordinasyonunu gerçekleştirdi.

Durdalı kardeşimizle de ne kadar gurur duysak azdır.

TOGG biliyorsunuz ki, Türkiye’nin gururu ve başındaki CEO’su Gürcan Karakaş’ın da bir Antalya’nın Akseki ilçesinden olduğunu biliyor muydunuz?

İçişleri Bakan danışmanı olarak görev yapan Gökçen Özdoğan Enç’de Antalya’nın yetiştirdiği bir siyasetçi. Şu anda siyasi hayatına ara verip, Türkiye’nin iç güvenliğinden sorumlu bakanın danışmanlığını yapıyor.

Cumhurbaşkanlığı protokolünde çalışmaya başlayan Fatih Gürkan kardeşimiz de Antalya’lı Turizm Bakanı Mehmet Nuri Gürsoy’un özel kalem müdürü olarak görevde.

Ana gelir kaynağı turizm olan Antalya’nın ve Antalya’lılar için büyük bir nimet olan Fatih Gürkan kardeşimize de başarılar diliyoruz.

 

Daha burada sayamadığım onlarca Antalya’lı var.

Kimin nerede olduğunu öğrendikçe, Antalya’lıları sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Biz hepsiyle gurur duyuyoruz. Başarı dileklerimiz ve dualarımız sizinle.

Var olun

Bu yazı toplam 2793 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.