1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

Türel’in sunumu heyecan yarattı

Türel’in sunumu  heyecan yarattı
Büyükşehir Başkanı Türel’in AK Parti Antalya Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'ndaki sunumu ve projeleri medyada da büyük ilgi gördü.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök,  Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür ve Habertürk Gazeteci yazarı Nagehan Alçı Türel'in başarısını köşelerine taşıdı


Pazar günü Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Antalya Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nın yankıları sürüyor. Antalya Büyükşehir Başkanı Menderes Türel'in toplantıdaki sunumunu ve projelerinu Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök,  Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür ve Habertürk Gazeteci yazarı Nagehan Alçı köşesinde Türel’in  sunumu ve projelerini heyecan  verici ve çağdaş olarak nitelendirdiler. 


Türel'i bu yüzden seviyorum

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 29 Ocak 2019 tarihinde yazdığı köşe yazısının bir bölümünü Menderes Türel'e ayırdı. Özkök köşesinde şu ifadelere yer verdi: "Geçen pazar günü Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Antalya adaylarının tanıtım toplantısına davetliydim. Şehrin belediye başkanı ve adayı Menderes Türel’i bir kere daha takdir ettim ve sevdiğimi anladım. Çünkü, partisinin taraftarıymış, değilmiş, partisine oy veriyormuş vermiyormuş ayrımı yapmadan makul bütün aydınlara, işinsanlarına kollarını açıyor, davet ediyor. Çünkü, seçim kampanyasını siyaset üzerine değil, hizmet ve etkileyici projeler üzerine kuruyor... Çünkü, siyaset dilini çok öğrendi, ama o dili nefret ve düşmanlaştırmak için kullanmıyor. Çünkü, seçim sunumu yaptığı salonun duvarlarına, Cumhurbaşkanı’nın yanına Atatürk’ün en güzel, en modern ve en etkileyici fotoğraflarından birini asıyor. Çünkü, kibrin zirve yaptığı bir siyasette, sunum yaptığı salonun duvarına “tevazu” kelimesini yazıyor... Çünkü, Antalya’yı sadece turizm şehri olarak bırakmayıp, onu aynı zamanda üreten bir şehir haline getirme vizyonu var. Çünkü, muhafazakâr bir partide siyaset yapıp modern bir tarza sahip olunabileceğini ispat ediyor.


Menderes Türel Farkı
29 Ocak tarihli Habertürk Gazetesi’ndeki “Antalya’da büyük buluşma” başlıklı yazısında aday töreninden ve Menderes Türel’in sunumundan izlenimler paylaşan Nagehan Alçı, özellikle Antalya’da gerçekleşecek projelerden bahsederken, “iç açıcı, somut, kent odaklı ve güler yüzlü bir sunumla iyi bir heyecan yarattı” ifadelerini kullandı.  Nagehan Alçı köşesinde şunları yazdı:  “Menderes Türel, sosyal ilişkileri çok kuvvetli bir başkan. Toplumun da medyanın da bir çok farklı kesimiyle iyi iletişim kuruyor. Pazar günkü aday tanıtım toplantısını da adeta bir ‘Türkiye buluşması’ olarak kurgulamış. İş dünyasından, sanat ve medya dünyasından önemli isimler vardı.  Antalya 2009-2014 arası CHP’deydi. 2014’te yeniden Ak Parti’ye ve Menderes Türel’e geçti. iminle konuştuysam ‘Antalya aradaki farkı gördü, 2014’ten beri yeniden ayağa kalktı’ diyorlar. Yaptığı sunum da bu özgüveni kanıtlıyordu. Çok titiz, çok iyi bir video hazırlatmış Menderes Bey. Yapmayı vaat ettiği projeleri son derece profesyonel görsellerle ve kendini de içine yerleştirerek anlatmış. Bence heyecan uyandırıcı bir sunum olmuş.  Özellikle ‘Film Stüdyoları Temalı Park’ fikrine bayıldım. Dev bir alanda bir film stüdyosu oluşturma projesi bu. 10 bin kişiyi çalıştırmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük film stüdyolarından biri olacak. İç açıcı, somut, kent odaklı ve güler yüzlü bir sunumla iyi bir heyecan yarattı Türel dün. Konyaaltı’nda yaptıklarını, Kepez kentsel dönüşüm projesini de başarıyla gerçekleştirmiş bir isim olduğunu da unutmamak gerek. Antalya İstanbul’dan sonra Türkiye’nin dünya çapındaki ikinci markası."


Sunumu soluksuz izledim 
Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür’de “Yarının Antalya’sı” başlıklı yazısında aday  tanıtım toplantısı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sunumunu köşesinde paylaştı. “Antalya, tarihi bir tercihle karşı karşıya” ifadesini kullanan, Övür’ün köşesindeki yazısında şu ifadeleri kullandı: " Aday tanıtım toplantısını izlerken herkesin ilgisini ve dikkatini çeken hiç kuşkusuz Menderes Türel'in Antalya konusundaki hassasiyeti ve hakimiyetiydi. Önce şehre bugüne kadar yapılan yatırımları anlattı. Konuşmasının bir noktasında durdu ve ekrana "Yarının Antalya'sı" başlıkla bir tanıtım videosu geldi. Tek kelimeyle harikaydı ve soluksuz izledim. Gerçekleştirdikleri ve geleceğe ilişkin gerçekleştirecekleri 309 projeden sadece 9'unun öne çıkartıldığı videoyu izlerken, ara ara salona dönüp kalabalığa baktığımda, pür dikkat gözler dev ekrandaydı. İnsanların içini ısıtan, umut veren, heyecanlandıran, yaşanabilir çağdaş ve akıllı bir şehir projesi ancak bu kadar güzel ve güvenle anlatılır... "İşte proje böyle olur" dedirten anlamlı bir çabaydı bu. Proje veya hizmet belediyeciliğinin nasıl olması gerektiğini merak eden yerel yöneticilerin Antalya tecrübesini mutlaka izlemesi hatta yerinde görmesi gerekiyor.
Yerel seçim her şehir için önemlidir ama bu kez Antalya için çok daha önemli. Bir anlamda Antalya'nın kader seçimi, ya 2023 vizyonuyla bir dünya şehri olacak ya da 2009 sendromunu tekrar yaşayacak?" Mahsum ALTAŞ

Bu haber toplam 3264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.