1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU İTTİFAK

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU İTTİFAK
ATV Haber'de dün akşam yayınlanan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ile CHP' il yönetimindekiler ile HDP'nin bazı eski yöneticileri ile yapılan görüşmeleri Antalya gündemine bomba gibi düştü.

Bu güne kadar ittifak haberlerini sürekli reddeden CHP'nin bu argümanı gizli bir şekilde çekildiği anlaşılan görüntülerin ardından yerelde ittifak kurulduğu belgelenmiş oldu. Kepez bölgesinde bir pastanede ve benzin istasyonu önünde ayrı ayrı günlerde çekildiği tahmin edilen görüntülerde CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Parti il sekreteri İlkay Budak, HDP Parti Meclisi Üyesi  Nihat Akkaya, Antalya HDP eski İl Eş Başkanı Ahmet Kaya, Antalya HDP İl Eş Başkanı Avukat Muhsin Taşar, HDP Parti Meclisi Üyesi  Aydın Çetinkaya'nın bir araya gelerek seçim pazarlıkları yaptıkları iddia edildi. 

HEDEF BÜYÜKŞEHİR'DE HDP GRUBU KURMAK!
Buna göre özellikle Kepez İlçesi Bölgesinden üç meclis üyesinin HDP kadrosundan meclise sokulacağı, önümüzdeki süreçte ise HDP'li meclis üyelerinin CHP'den ayrılarak Antalya Büyükşehir Belediyesinde grup kurmaya yönelik çalışmaları olacağı iddia edildi.
DİĞER İLÇELERDE DE CHP-HDP İTTİFAKI 

CHP ve HDP'nin yerelde yaptığı adı konulmamış ittifakının sadece  Kepez İlçesi bölgesinde değil diğer ilçeleri de kapsadığı ortaya çıktı. Buna göre Döşemealtı,Konyaaltı  Muratpaşa ve Alanya'da yoğun olmak üzere HDP'li meclis üyelerinin Antalya Büyükşehir'de grup kurabilmesi için seçilecek yerlerden en az 10 meclis üyesinin meclise sokabilmek için pazarlıklar devam ettiği ileri sürüldü. Sayı üzerinde anlaştıkları iddia edilen iki partinin, sadece CHP çatısı altında meclise girecek HDP'li üyelerin isimlerin belirlenmesi konusunda çalışma yaptıkları iddia edildi. 

Mahsum ALTAŞ 

Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.