1
  • BIST 10200.03
  • Altın 2431.231
  • Dolar 32.2121
  • Euro 34.7405
  • Antalya 23 °C

ULAŞAMAMA-1

Teslime Tosun

 

ULAŞAMAMA-1

Antalya halkı artık kent içinde ulaşamıyor. Millet isyanda.

Şu anda bireysel isyan ediyorlar. Eğer bu halk bir organize olursa, siz o zaman görün.

Dün bir arkadaşım aradı, 45-50 derece sıcakta 1 saat otobüs beklemiş ve gelmesi gereken otobüsün 1 saat sonra gelip, otobüs dolduğu için güzergah değiştirip kestirme ara yollardan gitmesini anlatıyordu.

Sorunu çok yakından bilen Muhittin Böcek’in geçtiğimiz günlerde bir sohbet ortamında her zaman söylediklerini bir daha tekrar etti. “Ulaşımı ne toplu ulaşım aracını kullanan yani taşınan vatandaşımızı, ne de taşıyan esnafımızı mağdur etmeden çözeceğiz” dedi.

Sayın Böcek bunu söyledi ama o çözünceye kadar milletin 45-50 derece sıcakta canı çıkacak!

Ulaşımdaki sorunları ben öğrenebildiğim kadarıyla sizlere açıklamaya çalışacağım.

SORUNUN BAŞ MİMARI

Başta ilk sorumlu olan kişi UKOME daire başkanı Nurettin Tonguç’tur!

Bunun lamı-cimi yoktur kardeşim.

 

Bir liste var elimde. Belediyenin arızalı otobüsleriyle ilgili. Tamı tamına 177 otobüs çeşitli arızalar nedeniyle Otogar’ın yanındaki zıpzıp parkın veya Kipa alış-veriş merkezinin arkasında yatıyor.

21 otobüs şanzıman arızası varmış.

Bu araçların hepsinin de aynı zamanda şanzıman arızası yapmasına şaşırmadım dersem yalan olur. Burada bir şey var teknik olduğu için benim çözmem imkansız.

Resmi plakalı otobüsler klima açmadan çalıştırmadan sefere çıkamadıkları için tamı tamına 25 otobüs klimasındaki arızalar nedeniyle öylece bekliyor.

Ya öyle komik ve basit arızalar nedeniyle otobüsler seferden çekilmiş ki, ben okudukça ağzımdan çıkanları duymanızı istemem.

Sağ aynası kırık iki otobüs seferden çekilmiş. Nurettin bey, bir otobüse sağ ayna almak ne kadar zor acaba?

Vadilatör arızası var mesela bir otobüste. Yok mu kardeşim yedek vadilatörünüz? Veya bunu tamir edecek personel nerde?

Bir tanesi duracak butonu arızalı diye sefere çıkmıyor.

İki tanesi iç aydınlatma arızalıymış!

Duracak butonu da, iç aydınlatma da oto elektrikçinin 5 dakikada yapacağı işlemler. Hadi ben 5 dakika dedim ama siz 5 günde yaptırın, 15 günde yaptırın.

Sürücü koltuğu arızası, kamera arızası, lastik patlak, şarz ikazı devrede, hararet yapıyor. (Radyatör arızası var diye 10 araba seferden çekilmiş)

Kapı arızası, ön balatada ses var, ön tekerde ses var.

Tekerde ses var diye tamı tamına 5 araba öylece yatıyor. Bir otobüste frene basınca diskten ses geliyormuş. (Ben bile bunu anladım. Balata bitmiş, diskleri çiziyor. Balata değişecek)

Motor arızaları, beklenen yedek parçalar falan filan derken 177 otobüs öylece kaderine terk edilmiş vaziyette.

 

Ben size söyleyeyim. Şu listeyi zamanında UKOME Daire Başkanı Hülya Atalay, Menderes Türel’in önüne koysa ve “Efendim ben ne yapayım. Suçlu şoförler, teknik personel. Çalıştıramıyorum adamları. Söz dinlemiyorlar. Parça bekliyoruz. İç aydınlatma arızalı, sürücü koltuğu, sağ ayna kırık. Otobüsçüler odası da otobüsleri çalıştırmıyor zaten” gibi bahaneler üretmeye kalksaydı, Sayın Türel onu sopayla kovalardı.

“Burada vatandaş mağdur oluyor kardeşim. Bu iş yapılacak, nasıl çözerseniz çözün. Çözemiyorsanız, bana bahane üretmeyin, çekip gidin” diye yeri göğü inletirdi.

Partisinden kimse de sesini çıkartamazdı.

Şu anda ABB Başkanı Muhittin Böcek, bu işi beceremediği, 4 yıldır ulaşımda millete kan kusturan Nurettin Tonguç’u görevden alıp, yerine aktif ve işleri radikal kararlar alıp; çözüme ulaştıracak birisini getirsin, vallahi de billahi de CHP’liler Muhittin Böcek’i çarmıha gererler.

Böcek’i devirmek isteyen Böcek’siz bir Antalya hayal eden bazı ilçe belediye başkanlarının da desteği ve onların trollerinin de sosyal medyada omuz vermesiyle işi öyle köpürtürler ki, aklınız şaşar!

Şimdi böyle yazdım diye bazı okuyucularım “Yine Muhittin Böcek’e toz kondurmamışsın” diye eleştirecekler ama başkan Böcek bu birimin başına işi biliyor diye Nurettin Tonguç’u getirdi. Tonguç’un yaptığı her şey Muhittin Böcek’in hanesine yazılıyor.

Vatandaş otobüs zamanında gelmediği, geç geldiği veya hiç gelmediği, hamamdan beter, üst üste yolculuk yapmaya çalıştığı otobüste Muhittin Böcek’e küfür ediyor. Nurettin Tonguç’a değil!

Seçimi kaybederse Muhittin Böcek kaybedecek, Nurettin Tonguç değil. O yine daire başkanı maaşını almaya devam edecek.

Vatandaş yollarda sabah işe gidemiyor, akşam evine dönememiş. Bazılarının umurunda değil.

Halkın bu sıcakta çektiği eziyeti asla görmeyip, Nurettin Tonguç görevden alındı diye Muhittin Böcek’e hücum ederler.

Parti içi dengelerden vatandaşa ne?

Haddime değil! Koskoca başkana akıl vermek gibi olmasın ama Başkan Böcek’in arapsaçına, sorunlar yumağına dönmüş ulaşımı düzeltebilmek için öncelikle radikal bir karar vermesi gerekiyor.

Yine haddime değil, ABB Başkanı Muhittin Böcek, parti içi dengeleri filan bir kenara bırakıp, partililerden gelecek tepkiyi göğüsleyerek tercihini Antalya halkından yana kullanması gerekiyor.

Yoksa 60 yeni otobüs devreye sokmakla ulaşıma anca pansuman yapılmış oluyor.

 

NOT: Ulaşım yazımız yarın da devam edecek

Bu yazı toplam 2332 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.