1
  • BIST 10172.36
  • Altın 2431.231
  • Dolar 32.2121
  • Euro 34.7405
  • Antalya 25 °C

YARALI BIRAKMAYIN!

Teslime Tosun

Önceki gün yazdığım “Uyuşturucu merkezinin yeni adresi Muratpaşa Belediyesi” başlıklı yazımda Muratpaşa Belediyesinin Zeytinköy’lü uyuştucu baronlarını, torbacılarını işe almasıyla ilgili eleştirel bir yazı yazdım.

Bu yazıma Zeytinköy’lü kardeşlerimizden itiraz geldi.

Muratpaşa Belediyesinde uzun yıllardır çalışan ve bu bölgenin çocuklarını, gençlerini başka bir hayat olabileceğini göstererek, uyuşturucudan arındırarak,  suç unsuru olaylardan uzaklaştırmaya çalışan genç bir arkadaşımız eleştirilerini hakaret etmeden ama çok düzgün bir şekilde arka arkasına sıraladı.

DEVLET ÇÖZEBİLİR


“Zeytinköy’de uyuşturucu filan üretilmiyor. Bu bölgenin ismi çıktığı için Türkiye’nin dört bir yanından gelen suça meyilli, uyuşturucu bulmak isteyenler doğal olarak ilk geldikleri yer burası. Yine dışardan uyuşturucu satmak isteyenler bu bölgeye geliyorlar. Zeytinköy’de 36 sokak var ve devlet istese bu sokakları denetim altına alıp, uyuşturucu satıcılarına göz açtırmaz ve bu konuyu çözebilir. Ama onlar da kentin tamamına yayılmasın, burada kontrol altında, kimin ne yaptığını çok kolay çözebiliyoruz diye düşünüyorlar galiba ve buna göre hareket ediyor olabilirler” dedi.

TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART!

Muratpaşa Belediyesi kadroları ve belediye başkanımız Ümit Uysal sağ olsun, göreve geldiği günden bu yana bu konuyla yakından ilgileniyor. Zeytinköy’lü, Yeşildereli gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyorlar. Sosyal alanları çoğaltıp, spor komplekslerini yaptılar ki, gençlerimiz spora yönelsinler diye. İnsan ergenlik çağında suça bulaşabilir. O yaşlarda yaptıkları hatanın cezasını cezaevinde fazlasıyla ödeyen bu arkadaşlarımız, cezaevinden çıktıktan sonra yeniden suç dünyasına girmemeleri için sahip çıkılması, onlara iş verilmesi, çalışarak para kazanmalarında ne sakınca var? Ama bu sadece Muratpaşa Belediyesinin ve Ümit Uysal’ın çabalarıyla olacak iş değil, başta Valilik olmak üzere tüm devlet birimlerinin koordineli çalışarak bu bölgenin uyuşturucudan, uyuşturucu satıcılarından arındırılması gerekiyor” dedi.

 

ÖN YARGILARLA UĞRAŞIYORUZ

Zeytinköy’ün öyle bir adı çıktı ki, buradan yetişen gençlerimiz, nereye gitseler bu bölgeden oldukları için iş bulmaları çok zor. Devletin ve insanların ön yargılarıyla boğuşuyoruz. Yolda yürürken bile, polis size kimlik sorduğu zaman kimliğinizi gösterip geçebilirsiniz ama Zeytinköy’lü bir gencimiz Yeşildere’li olduğunu söylediği anda üst araması yapılıp, soluğu karakolda alır. Kaba muameleye maruz kalıp, tüm araştırmaları tamamlandıktan sonra serbest bırakılır. Okula gittiğinde de aynı muamele, Öğretmenlerin hep gözleri Yeşildere’li gençlerimizin üzerinde. Her an suç işleyecekmiş gibi bakıyorlar. Gençlerimiz bu kadar ön yargı ile nasıl mücadele edecek?”

 

BİZ ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Muratpaşa Belediyesi ve Başkanımız Ümit Uysal bizlere kucak açtı. Bizler Cumhuriyet Halk Partisinin babalarımızdan itibaren üyeleriyiz. Daha dün, seçim için üye olmadık. Bizler, gençlerimize örnek olmaya çalışıyoruz. Bizim hayatımıza özenmelerini ve onlara başka bir dünya ve yaşam olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Sizin yazdığınız yazı da ön yargılarla doluydu. Belediyede bir çok suç işlemiş, mahkum kadrosundan işe girmiş arkadaşlar varken, sırf Zeytinköy’lü diye bizleri ön plana çıkardınız. Şimdi o arkadaşlarımıza bilen bilmeyen hangi gözle bakacaklar? Onlar orada huzurlu bir şekilde nasıl çalışabilecekler? Zeytinköy’lü bizler üst makamlarda çalışmıyoruz, kimsenin yapmak istemediği işlerde çalışıyoruz. Sizin söylediğiniz üniversiteli gençlerden hangisi çöp arabasının arkasında çöp toplayacaklar? Veya sahada çim biçme aracını sürüp de dal toplayacak?”

HER İKİSİ DE BİZİM AĞABEYİMİZ

Chp’nin üyesi olarak bizler elbette partimiz için çalışacağız. İlçe başkanlığı için iki aday çıktı. Hasan Şahin de Özgür Güngör de bizim ağabeylerimiz. Hasan Şahin’i destekliyoruz diye Özgür Güngör ağabeyimize düşman değiliz. O’da bizi çok sever ve destekler. Seçim biter, biz yine hep beraber ağabey-kardeş olarak partimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bir de sizin BMW’li uyuşturucu baron diye yazdığınız kardeşimizin ailesinin bir çok üyesi yurt dışında yaşıyor. yıllardır Muratpaşa Belediyesinde çalışıyor. Ailesi de her zaman kendisine maddi, manevi destek olmuştur. Lütfen yazılarınızı ön yargılardan uzak ve tarafsız yazmaya çalışın” dedi.

 

Evet beni telefonla arayan Zeytinköy’lü kardeşimizin söyledikleri birebir değil ama genel olarak konuştuklarımıza sadık kalarak yazmaya çalıştım.

Kendisini ve Zeytinköy’ü çok iyi ifade etti.

Ama o kardeşimize de örnek verdim, “Mahalle seçimine giden üye beni arıyor, “Burada dövmeli adamlar var. İnanın korktuk. Bunlar ne böyle?” gibi cümleler kurulduğunu söyledim ve belki de böyle şeylerin etkisinde kalarak yazmış olabilirim” dedim. Zeytinköy’lü kardeşimiz “Ben de var dövme. Zeytinköy’lü yaptırınca korkulur, başkası yaptırınca vücudunda sanat veya kendisini tanımlıyor diye bakılır. İşte yine ön yargı” dedi.

Düşündüm ve yazdığım yazıyı bir kez daha okudum. Evet itiraf ediyorum biraz ön yargı ile yazmışım. Hadi tam itiraf edeyim, epey ön yargı ile yazmışım.

 

NOT: Bu arada dün Muratpaşa Belediyesinde şoför olarak çalışmış emekli olmuş bir başka arkadaşım aradı. Beni tanıdığını bilen ve benim yazımda belirttiğim belediyedeki bazı kişilerin beni sorup, evimi, iş yerimi öğrenmeye çalıştıklarını söyleyip, “Kendine dikkat et” diye uyardı.

Buradan o arkadaşlara sesleniyorum.

“Siz koyun güderken, ben çobanı sulu dereye su almaya gönderiyordum. Size sadece tek tavsiyem var. Kafama sıkın ama beni sakın yaralı bırakmayın. Yaralı bırakırsanız, neler yapabileceğim hakkında hiçbir fikriniz yok”

Bu yazı toplam 2208 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.