1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 28 °C

YAZI KONULARI

YAZI KONULARI
Sizlere Ankara notlarından arta kalanları yazacaktım. Ancak bazı gelişmeler arka arkasına gelince az bekletmeye karar verdim. Bu nedenle affınıza sığınıyorum. Birkaç gün içinde ilçelerdeki aday adaylarıyla ilgili bilgileri sizlere aktaracağım.

Bu gün onun yerine birkaç kafama takılanlar sizlerle paylaşmak isterim.

Batı İhracatçılar birliği Başkanı Hakkı Bahar geçtiğimiz günlerde üyelerine bir mesaj geçti. Bu gün saat 14.15'de gerçekleşecek bir etkinlikle ilgili yayınladığı bu mesajda "Kobilerle güçlü ve güvenli yarınlara" panelinin duyurusunda panele katılacaklar ve konuşmacıları yazıyor. Altına da "Benimde konuşmacı olarak katılacağım panele tüm ihracatçılarımızın iştiraklerini bekliyoruz" diyor. Yanında kendisinin stüdyoda çekilmiş bir fotosu, altında da kocaman bir BAİB imzası var. Bir kenarda ise HABERTÜRK yazıyor.

Davet mesajına bakınca önce paneli BAİ ve Hakkı Bahar'ın düzenlediğini zannettim. Çünkü anında algı böyle gelişiyor. Bu paneli düzenleyen aslında Habertürk ekonomi servisi.

Panelin ilk konuşmacısı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel. FKB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Duman, FKB Başkan vekili Çağatay Baydar, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır ve BAİB Başkanı Hakkı Bahar.

Yukardaki konuşmacılardan hiç birisi bu paneli sanki kendileri düzenlemiş gibi üyelerine bilgi notu geçmedi.

Ancak BAİB Başkanı son konuşmacı olarak katılacağı bu paneli kendi düzenlemiş gibi lanse etmesini biraz garipsedim. Çünkü başkasının yaptığı çalışmanın, emeğinin üzerinden kendisine prim yapmak istiyor gibi geldi bana. Belki sadece bana öyle hissettirdi.

Bir başka garipsediğim konu ise geçtiğimiz günlerde hem politik, hem hukuk hem de iş insanlarının yakından tanıdığı bir ağabeyimizin beni arayarak, "Neden Hakkı Bahar hedefte?" diye sorması oldu. Önce ne söylediğini anlamadım. Sonrasında düştü jetonum. O ağabeyimize güldüm ve "Hakkı Bahar daha önce kendi işinin patronuydu. Şimdi ise ihracatçıların patronu olarak o başkanlık koltuğunda oturuyor. Daha önce söyledikleri ve yaptıkları kendisini bağlardı. Ama şimdi bir kurumu, ihracatçıları, işadamlarını, Antalya'yı bağlıyor. Daha önce haber olması için bir gerekçe yoktu. Şimdi başkanlık koltuğunda oturuyor ve kendisi doğal bir haber unsuru olarak karşımızdadır. Gazetecilerin veya yazarların yazdığı, eleştirdiği konuların arkasında bir şeyler aramayı bıraksınlar ağabey. Bir gazeteci veya yazar, Bahar hakkında yazdığı her olayın "Perde arkasında kim var?"  diye bakacağınıza, yazılan olayları irdeleyin. O zaman neden yazarların ve gazetecilerin yazı konusu olduğunu keşfedersiniz" dedim.  İkna edebildim mi? Kesinlikle hayır! 

Çünkü onun benden beklediği cevap bu değildi.

 

İTTİFAK GİBİ KİTAP TANITIMI

 

Muhittin Böcek'in hayatını anlattığı kitabının lansmanına katılamadım. Ancak fotoğrafları incelediğimde "Yan yana gelmeyecek" denilen bir çok kişinin ortak paydaları olan Böcek etrafında toplandığını gördüm. Fotoğraflarda benim seçebildiğim isimlere bakarmısınız?

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, İyi Parti il Başkanı Ahmet Aydın, Ansiad Başkanı Sadi Kan, Atso Başkanı Davut Çetin, İYİ Parti milletvekili Hasan Subaşı, Mustafa Akaydın; Süleyman Evcilmen, Osman Kaptan, Niyazi Nefi Kara, Turgay Genç, Şükrü Sözen, Ümit Uysal, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, iş dünyasından, siyaset dünyasından, futbol dünyası, spor camiası, esnaf camiası, sanat camiasından üst düzey onlarca bürokrat, Konyaaltı Kaymakamı ve yüzlerce dostları, ailesinin tüm fertleri, çocukluk arkadaşları, tek oğlunun annesi, ayrıldığı eşi Havva Minta bile lansmana katılmış.

Bir önceki gün yaptığımız görüşmede bu konu gündeme geldi ve "Ailem, dostlarım, siyaset,spor ve sanat camiası başta olmak üzere katılan herkese bu mutlu günümde benimle birlikte oldukları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

ANTALYA SİMİTİNDE NELER OLUYOR?

 

İşte bunu bende çok merak ediyorum.

Altı üstü bir simit diyoruz ama  "O kadar para simitte mi dönüyor" diyeceğimiz rakamları duyunca bende inanamadım.

Antalya'nın simit piyasasında siyaset, ticaret, bürokrat ne ararsan var. Ticareti, bürokratı anladım alama siyasetçinin karışmadığı bir simit işi kalmıştı herhalde dedim.

Bu konuyla ilgili araştırma yapmaya başladım. Bilgisi belgesi olan bana gönderirse veya benimle paylaşırsa çok sevinirim.

 

Bu haber toplam 3477 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.