1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Antalya 19 °C

YEREL SEÇİM STARDI ERZİNCAN'DAN

Teslime Tosun

Pazartesi günü yazımı yazamadığım için kusura bakmayın. Ankara’ya geldim.

 

Ankara’da yoğun bir mesai harcadıktan sonra yazabildim

 

Elbette yerel seçimler öncesi bir çok dedikodular çıkacaktır. Elbette onlarca hem iktidar hem de muhalefet cephesinde belediye başkan aday adayları çıkacaktır.

 

CHP’de durum biraz stabil.

Dün CHP Genel Merkezi neredeyse boş gibiydi. O telaş, odalar dolusu insanlar, gitmiş, yerine müthiş bir sakinlik gelmiş.

Genel merkezin gündemi Mahmut Tanal’ın bir askerimizin peşinden koşması, agresif davranışları mevzusu vardı. Tanal’ın davranışlarını kimse tasvip etmediği gibi, genel başkan Kılıçdaroğlu’nun Akbelen’de halkın sesini duyurma çabasını gölgelediği için ayrıca kızgınlıklarını ifade ediyorlardı.

Tanal ile ilgili bir adım atılacaksa, genel başkanın tavrına göre atılacağı bilgisini de vermiş olayım.

 

KILIÇDAROĞLU YEREL SEÇİM STARTINI VERİYOR

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 5 Ağustos tarihinde Erzincan’a geçip, yerel seçimlerin startını Anadolunun en güzel kentlerinden birisinden vermiş olacak.

Erzincan’la ilgili bazı şeyler anlattılar ama en doğrusu güzel bir Anadolu kenti olarak tercih edildiğini yazmamda fayda var.

 

Antalya ile ilgili genel merkez nabzını şöyle bir tutayım dedim.

 

Muhittin Böcek’in yeniden adaylığı kadar net başka büyükşehirlerin adayı var mı bilmiyorum.

 

Çok açık ve aleni olarak bunu herkes ifade ediyor.

 

Elbette Büyükşehir için önümüzdeki günlerde Muhittin Böcek’e hem içerden hem dışardan fazlasıyla yüklenecekler.

Genel merkezin tam merkezindekiler partinin içindekilerin Muhittin Böcek’e karşı dışardakiler ile işbirliği yaptığının da çok net farkındalar.

Vallahi ben onlardan duydum desem yalan olmaz.

Böcek’i yeniden aday gösterilmemesi için kimin, kimlerle temas halinde olduğunu onlar gayet iyi biliyorlar. Bu istihbari bilgilere şaşırmadım desem yalan olmaz.

 

Genel başkan nezdinde üzeri çizildiği şeklinde imajı olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yeniden Muratpaşa Belediyesine aday olabilmek için Büyükşehir kartını öne sürmesinin de farkındalar.

 

Genel merkezde Ümit Uysal’ın Muratpaşa’ya yeniden aday olabilmek için “Antalya’da genel başkana karşı olan tüm yenilikçileri bertaraf ederek, delegeleri Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek şekilde dizayn edeceğim” şeklinde söz verdiği konuşuldu. Ayrıca Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’i İl Başkanı yapmak için hamlelerini anlattılar. Gerçi alternatif olarak Buğra isimli birisinden daha bahsettiler ama ben tanımıyorum.

Ümit Uysal'ın eski Şişli belediye başkanı ve şimdilerde CHP milletvekili Mustafa Sarıgül'ün desteğini aldığı söyleniyor. 

 

Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç’in Döşemealtı’nda bir daha kazanamayacağını bildiği için garanti yer olarak görülen Konyaaltı’na belediye başkan adayı olabilmek için hamlelerini anlattılar.

Oooo Turgay başkanım hayli yol kat etmiş.

Gerçi Kenan Nuhut öldü ama yaşasın yeni Nuhut’lar.

Bu arada Döşemealtı Belediyesinden destekli KRT’de program yaptırılıp, Ankara’da maddi ve manevi her türlü omuz verilen Mustafa Yavuz’da Etimesgut Belediyesine başkan adayı olmaya çalışıyormuş. Hayırlısı olsun.

 

Kepez Belediyesi ile ilgili olarak kendisine isteyen çok kişinin olduğu söylendi ama orada Muhittin Böcek faktörünü kimse gizlemiyor.

 

Böcek’in onaylayacağı başkan adayı da bu dönemde belli.

 

KADIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

 

Ben yine çenemi tutamadım ve Antalya’da CHP’nin artık kadın aday belediye başkan adayı göstermesi gerektiğini altını çize çize söyledim. 

 

“Beğenmediğiniz Ak Parti hem Muratpaşa’dan hem de Konyaaltı’ndan kadın belediye başkan adayı gösterdi. Ama Atatürk’ün partisi diye övündüğünüz partinizin en modern kentlerinden birisinde kadın aday göstermediniz” diyerek söylendim.

 

Tıpkı daha önce Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi “Muratpaşa’dan kadın aday gösterdik de ne oldu? Kadını bir gecede yok ettiler?” diyerek geçmişteki torbadan Ümit Uysal’ı çıkartanlara atıfta bulunup, laf söylediler.

 

Bende “Gösterdiğiniz kadın aday yanlıştı. Muratpaşa gibi bir ilçeye Çorum’lu bir kadın aday gösterilir mi? Biz Antalya’lılara neden ithal adayları dayatıp duruyorsunuz? Antalya’lılara sadece oy verin ama CHP’de size siyaset yaptırmayacağız, bir yere aday olmayın der gibisiniz?” dedim.

Hayli voltajı yüksek bir görüşmeydi. 

Ben onlara Antalyalı yerlilerinin rakamlarını verdim, bir de başka illerin Antalya'da yaşayanların rakamını verdim. En fazlası Konya, onlar da 97 bin küsurlu. 

 

Her neyse bu sefer kadın aday için genel merkezde oldukça olumlu bakıyorlar.

 

Sadece Antalya’ya özgü değil genel olarak kadın belediye başkan adayları için genel tarif olarak, bulunduğu ilin yerlisi, (Buna bayıldım. Antalya’nın yerlisi kadınlar lazım bize) devletle, belediyelerle işi olmayan, kendi yaptığı işte başarılı, halkla iç içe, sivrilikleri, aykırılıkları olmayan, herkesin ablası, kardeşi, bacısı gibi sevilen ve takdir gören, arkasında kitleleri yürütebilecek, ekip insanı kadınlar aranıyor.

 

Öyle snop, burjuva, magazin dergilerinden fırlamış gibi botokslu, halkı temsil etmekten uzak ama yaptığı işte zirve yapmış isimler değil.

 

Ne kadar yaptığın işte yıldız bir isim de olsan, halkın içinde olmadıktan sonra o iş yaş.

Partili kadınlar için hayırlısı olsun. Hepsine şimdiden başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1544 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.