1
  • BIST 10247.75
  • Altın 2396.514
  • Dolar 32.2224
  • Euro 34.6968
  • Antalya 16 °C

YERELDE NETLEŞMEYE BAŞLADI

Teslime Tosun

 

Dün Ak Parti ile başladık, Ak Parti ile bu gün de Ak Parti ile devam edelim

 

Edinebildiğim bilgiler ve duyabildiklerimi sizlerle paylaşayım.

2004 yılında henüz 29 Yaşındayken Türkiye’nin en genç belediye başkanı unvanını alan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel için Ak Parti kendi içinde büyük bir tartışma konusu.

MHP ile ittifak nedeniyle Alanya’yı MHP’ye bırakan ve aday çıkarmayan Ak Partililer bu sefer Alanya’da aday çıkarmaya hazırlanıyor.

6 yılı aşkın suredir yürüttüğü AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Toklu, 29 Ağustos günü ilçe başkanlığından istifa ederek Ak Parti Alanya Belediye Başkan aday adayı olarak “Yeni bir Alanya” sloganıyla çalışmalarına başladı.

2004 yılından bu yana aralıksız 10 yıl Kestel belde belediye başkanlığı, 2014 yılından bu yana da kesintisiz Alanya Belediye Başkanlığı yapan Adem Murat Yücel’in ne yapacağı, yeniden aday olup olmayacağı konusu netlik kazanmış değil.

Bu konuda Devlet Bahçeli’nin ne diyeceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı önemli.

 

Serik’te Fatih Kabadayı, açık ara önde çalışıyor. Turizmci olan Kabadayı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da, yakın çevresinde de belli bir ağırlığı ve teveccühü olduğu bilinen bir gerçek.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın nasıl bir hamle yapacağı henüz bilinmiyor.

Serik’te ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının kararı çok önemli olacaktır. Mutlaka ama mutlaka uyumlu ve Büyükşehir için oy taşıyacak adaylarla çalışacağı kişilerden tercih edeceği de bir gerçektir.

 

Elmalı’da ise efsane güreş ağası Muammer Ak ismi önde gidiyor. Muammer Ak henüz böyle bir girişimde bulunmasa da ismi Elmalı’da herkesin dilinde.

 

Şu iklimde Muammer Ak’ı Elmalı’da zorlayabilecek bir isim henüz yok.

Aksu’da durum biraz farklı.

Orada memleketi olması hasebiyle Ak Parti İl Başkanı Ali Çetin kimi işaret ederse onun olabileceğini tahmin ediyorum. Halil Şahin’le ilgili bu güne kadar çok yük taşıdılar.

Zannedersem bu dönem Halil hocaya, “Sen az bir dinlen” deyip, genç birisiyle yola çıkmak istediklerini düşünüyorum.

Gündoğmuş Mehmet Özeren’le yola devam edileceğini ama genç bir arkadaşla değişim de yaşanabileceğini duydum. Hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Bu günlük bu kadar olsun.

 

NOT: Eczacı Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturunca, bazı eczacıların içine siyasi koltuk bana da düşer hevesi kaçmış.

“Bana Muratpaşa’yı söz verdi” diye her yerde dolanan arkadaş, Özgür Özel başkan, ‘aynı dönem görev yaptığı eczacılar odası eski başkanlarının hepsini belediye başkanı yapacak’ diye bir duyum mu aldın, yoksa yine mi algı peşindesin.

Muratpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ümit Uysal, benden duymuş olma ama alttan senin koltuğa el uzatıyorlar haberin olsun.

Bu yazı toplam 2192 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.