1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 24 °C

YÖREX'TE HOPA ESİNTİSİ

YÖREX'TE HOPA ESİNTİSİ
Türkiye'de Antalya'nın en önemli iki fuarı gerçekleşiyor.

Birincisi yöresel ürünlerin tanıtıldığı, birebir görüşmeler ve iş bağlantılarının kurulduğu Antalya Ticaret Borsası'nın öncülüğünde hazırlanan YÖREX Fuarı, diğeri Konyaaltı Belediyesinin sanat ve pazarlama dünyasının en önemli buluşma noktası haline getirdiği Konyaaltı Kitap Fuarı oldu.

Şu kadarını söyleyeyim size, bir çok ünlü yazar yıllık proğramlarını hazırlarlarken, Konyaaltı Kitap Fuarı'nı mutlaka not defterlerine düşüyorlar.

Gerçi her ikisi de bu yıl aynı zamanlara denk geldiler. Olsun bir yerde karnımızı, diğer yerde ise ruhumuzu doyurmak için var oldular. Her ikisi de birbirine bağlı en elzem ihtiyaçlarımız.

YÖREX  fuarında  bu yıl en özgün yöresel tat olarak Hopa Ticaret Odasının standındaki Hopa Laz Böreği oldu. Coğrafi etiketlendilmesi neredeyse tamamlanan Hopa Laz böreğini yemek için TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan  ile Sabah Gazetesi Başyazarı Yavuz Donat standların arasından koşarak geldiler.  Rifat Hisarcıklıoğlu Hopa Ticaret Odası hizmet binası açılışında Osman Akyürek'in eşi Gülseren Akyürek'in yaptığı Laz böreğini yediği için tadını biliyor. Bir yerde de bayan Akyürek'e teşekkür etmek için kalabalığın arasında kalan Gülseren Akyürek'e sesleniyor, "Osman beyin hanımı, lütfen az müsaade edin, yanımıza gelsin" diyordu.

Hopa Ticaret Odası Başkanı Sayın Osman Akyürek'in yakın dostu olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Başkan Akyürek'in elinden Hopa Laz Böreğinin tadına baktı. Yavuz Donat ise tadına doyamadığı Hopa Laz Böreğinden eşine de götürmek istedi. Eşi Bodrumda olduğu için "Kaç gün dayanır. İki gün sonra eşimin yanına geçeceğim. O zaman kadar dayanır mı? diye sordu. İki gün içinde tüketilmesi tavsiye edilince çok üzüldü.

HOPATSO Başkanı Osman Akyürek ise Gazetecilerin duayenlerinden Yavuz Donat'ın ve eşinin laz böreği sevdiğini öğrenince "Yavuz bey, eşimin kendi elleri ile yaptığı laz böreğini size ben özel göndereceğim" dedi. Tabi Başkan Akyürek yine de Yavuz Donat ağabeyimizi eli boş göndermedi. Yörenin en önemli ürünlerinden birisi olan Hopa Kooperatifinin ürettiği en özel çayı ve yaban mersini marmelatından oluşan bir paketi kendisine takdim etti.

Bilenler bilir,ben Hopa'nın fahri hemşehrisiyim. Çay bahçelerinin oluşturduğu yemyeşil Hopa'nın en özel ürünüdür Hopa çayı. Üreticilerin kurduğu kooperatifin ürettiği çaylar gerçekten çok güzel. Hopa Laz Böreğinin tadına doyum olmaz. Tereyağı, süt, un, şeker, yumurta ve en önemlisi sıkı durun karabiber eklenerek yapılan tatlının ağzınızda bıraktığı tadı 30 saniye sonra algılıyorsunuz. Piştikten sonra ortaya saldığı o güzel rahiya ile kendinizden geçersiniz.

Hopa Ticaret Odası bir çok ilin ticaret odasından daha büyük ve akretide olmuş bir oda. Sarp sınır kapısı nedeniyle ilçe küçük olmasına rağmen Türkiye'de lojistik konusunda söz söyleyen bir konumda. Lojistik konuda o kadar iddialılar ki, geçtiğimiz günlerde yine HOPATSO  Başkanı Osman Akyürek'in öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanından gelen yetkililer ve firma temsilcileriyle Lojistik çalıştayı düzenlendi.  Küçücük bir ilçe ama Türkiye'nin lojistik çalıştayını düzenliyor. Siz anlayın ticari hacmini.

Türkiye'den Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Moldova, Azerbaycan,Ermenistan ve burada sayamayacağımız bir çok ülkeye Sarp Sınır Kapısından ihraç yapılıyor. HOPATSO Başkanı Osman Akyürek göreve geldiği günden bu yana özellikle her iki sınır gümrük sorunlarının çözümü için canla başla çalıştı. İlçeye tır parkı yaptırarak, son yıllarda kilometrelerce kuyruk olmuş tır görüntülerinden kurtardı. İlçede herkesin ticaretteki pastasındaki payına düşen dilimi büyütmek için uğraşıyor.  Milli Eğitim ile anlaşarak kurslar açıyor, insanları ticaret yapmaları için teşvik ediyor. Devletin verdiği hibe ve teşviklerinden yararlanmaları için öncülük ediyor. Böylece Hopa ticaret olarak bir çok ilden daha büyük bir hale geldi. Demem o ki, eyy Hopalılar, "Atom karınca" gibi, "Hızlı Gonzales" gibi  gece gündüz ilçenin gelişmesi, ekonomisinin yükselmesi için çalışıp duran Osman Akyürek'in kıymetini bilin.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, her an HOPATSO Başkanı Osman Akyürek'i Ankara'ya gelmesi için baskı yapabilir veya çekip götürebilir. Demedi demeyin!

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.