1
  • BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • Antalya 17 °C

ANTALYA SİYASETİNE YENİ KAN

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

 

ANTALYA SİYASETİNDE TAZE KAN

 

 

 

Geçtiğimiz hafta sonu 3 gün boyunca Antalya çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.. Türkiye’nin en önemli düşünce kuruluşlarından olan 21. YY Türkiye Enstitüsü, 4. Türk Dış İşleri Kongresi’ni gerçekleştirdi. Böyle önemli bir organizasyonun başındaki isim ise Antalya'lı genç bir siyasetçi İYİ Parti'li Av. Onur Şahin.

 

 

Emekli Büyükelçiler Osman Korutürk, Namık Tan, Ünal Çeviköz, Abdurrahman Bilgiç, Aydın Adnan Sezgin, Dışişleri Eski Bakanı, TBMM Eski Başkanı, Demirel’in başdanışmanı Hikmet Çetin de oradaydı. Uluslararası İlişkiler ve Siyaset uzmanı profesörlerden Ümit Özdağ, Tarık Oğuzlu, Hüseyin Bağcı, Konuralp Ercilasun ve Gülden Ayman’ın önemli sunumları, gece yarılarına dek sürdü.

 

 

Barış Doster, Sözcü’den Zeynep Gürcanlı, Cumhuriyet’ten Bahadır Selim Dilek, Yaniçağ’dan Cahit Armağan Dilek gibi meslektaşlarımız, Haldun Solmaztürk, Tahir Bekiroğlu ve Sadık Ercan gibi kritik görevlerde bulunmuş emekli generallerimiz de dış siyasetimizi ayrıca milli güvenliğimizi analiz eden bu çalıştayın katılımcıları arasında yer aldı.

 

 

Hasan Subaşı, Niyazi Nefi Kara gibi Antalya’dan az sayıda davetli siyasetçinin katıldığı basına ve siyasi çevrelere duyurulmayan bu çalışmada farklı siyasi ekollerden, partilerden gelen dış siyaset ve ulusal güvenlik tecrübeleri yüksek şahsiyetler, ülkemizin komşularıyla ilişkileri, S-400 krizi, bölgesel stratejilerimiz gibi konulardaki verileri, analizleri, kayıt altına alınmış.

 

 

Çalıştay kitapçığının akademik camiaya, hariciye çevrelerine ve resmi kurumlara önemli katkılar sunmak üzere yayınlanacağını öğrendim. Bu çalışmanın sonucunu merak ediyorum.

 

 

Birileri bürokrat koltuğu kapmaya çalışırken Antalya’daki bu önemli çalıştayın Antalya etabını uzunca bir süredir görüşemediğim İyi Partili Av. Onur Şahin’in, yönetim kurulunda yer aldığı 21. YY Türkiye Enstitüsü adına organize ettiğini öğrendim. Bu bilgi beni özellikle mutlu etti.

 

 

 

Katılımcıların hayranlık ve takdirle bahsettiği, Dış İşleri’nin bile yıllardır bu kadar nitelikli katılımcı ve uzmanı böylesine disiplinli, amaca uygun bir çalıştay ortamında bir araya getiremediği söyleniyor. Katılımcıların bir araya gelmesi elbette Enstitü’nün başta Özdağ olmak üzere ileri gelenlerinin yıllara dayalı çalışmaları sayesindedir.

 

Fakat hariciyemizin "yıldızlar topluluğu"nun Antalya’da bir araya geldiği buradaki organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Onur Şahin’i tebrik etmek gerek.

 

 

Arkadaşlar, yarenler Av. Onur Şahin ismini bir kenara yazın. Aklınızın bir kenarında dursun. Önümüzdeki yıllarda, değil Antalya, Türkiye siyaset sahnesinde göreceğinizi tahmin ettiğim bir isimdir kendisi. Türk Dünyası onun özel ilgi alanına giriyor.

 

Demek ki Antalya’da siyasetle uğraşan genç kuşaktan bazıları gibi vizyonsuz, çapsız değil, herkes kayıkçı kavgalarıyla uğraşmıyor. Tebrikler Onur Şahin.

 

 

BELEDİYEDE YENİ ATAMALAR

 

 

 

Son gelen bilgilere göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek belediye şirketlerine ve iştiraklerine atamalarını yaptı. Buna göre Ulaşım Koordinasyon Merkezi yani UKOME'ye Av. Deniz Filiz, EKDAĞ'a Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, ANTEPE'ye ise Cem Oğuz'un ataması gerçekleştirildi.

 

Elbette ki yönetim kurulu üyelerinin de ataması yapıldı.

 

 

Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Yeni görevleri hayırlı olsun.

 

 

Ben ise kendisine koltuk bekleyenlerin, yönetim kurulu üyelikleri bekleyenlerin bu gün akşamdan başlayan ve devamında yapılan, yapılacak olan kavgalarını merakla beklemekteyim. Muhittin Böcek elbette ki, "Sana çalıştım" diyen herkese bir koltuk yaratacak hali yok ama epey başı ağrıyacak gibi gözüküyor.

 

 

Yarın ise sizlere özellikle yönetim kurulu üyelerini tanıtan güzel bir yazı hazırlayacağım. Belediyenin iştiraklerinde kimler yer alıyor herkesin tanımasında fayda vardır diye düşünüyorum.

 

 

Kalın sağlıcakla

Bu yazı toplam 3273 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.