1
  • BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Antalya 21 °C

GAME OF THRONES 5

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 


GAME OF THRONES 5
Bu gün yazımıza başta ilk okul öğretmenim Nazife Meral Demirtaş ve çok sevdiğim arkadaşım Semra Zaim Ünal  başta olmak üzere  kutsal meslek sahibi tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayarak başlamak istiyorum.  

 Öncelikle Antalya Büyükşehir Belediyesinde Game Of Thrones yani "Taht oyunları" seri dizisi devam ediyor.  Dün akşam saatlerinde netleşen bilgiyi sizlerle paylaşayım.  Biliyorsunuz ABB'de genel sekreter yardımcılarından bir  unvanı boşta bekliyordu. Başkan Muhittin Böcek, rahatsızlanmadan önce özellikle İYİ Parti kontenjanından birisinin buraya atanacağı söyleniyordu. Hatta isim üzerinde bile anlaştıkları bilgisi gelmişti. Daha sonra Başkan Böcek rahatsızlaınca bu atama yapılamamıştı. Dün akşam saatlerinde Mehmet Hacıarifoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun önermesiyle Dr. Hüseyin Karakuş'u atadı. 

Bilindiği üzere Antalya Büyükşehir Belediyesinin CHP'ye geçmesinin ardından Kemal Kılıçtaroğlu, genel sekreter olarak belediyecilik üzerine bir kitap yazan ve uzun yıllar üst düzey kamu görevi yapan Malatya doğumlu Dr. Karakuş'u önermişti.  Ancak Muhittin Böcek'in (Kendisini tanımıyorum ve verimli çalışamam. Ben Cansel Çevikol Tuncer'in genel sekreter olarak atamak istiyorum) demişti. Buna rağmen genel merkezin talimatı üzerine Dr. Hüseyin Karakuş Antalya'ya gelmiş, Böcek'in  sessiz direnişi ile karşılaşmıştı. Dr. Hüseyin Karakuş, Muhittin Böcek telefonlarına bile çıkmayınca, mecbur geriye dönmüştü. 

Bu atama çok sayfalı bir broşür gibi okumak lazım. İlki  Cansel Çevikol Tuncer'in olası bir görevden alma veya istifa anında, Mehmet Hacıarifoğlu'nun elinin altında hazır bir genel sekreter bulundurmak için böyle bir atama yapıldı. İkincisi CHP, yani Kemal Kılıçdaroğlu daha önce yapmaya çalıştığı şekilde ABB'ye hakim olmaya çalışıyor. 
Son sayfada ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek'siz yoluna devam edebilmek için hazırlıklarını tamamlıyor. Adımlar atılıyor. 

Bu arada Muhittin Böcek tarafından imzalandığı iddia edilen yeni vekiller tayin etme belgesini  İçişleri Bakanlığı "Yok hükmünde" görüş bildirmeseydi bu gün başkanvekili koltuğunda oturacak  olan CHP Konyaaltı Meclis üyesi  Büşra Dirgen Özdemir,  Lider Gazetesine verdiği özel demeçte "Mehmet Hacıarifoğlu'na bu davranış hiç yakışmadı"  demiş.  

Peki hangi davranış yakışmamış Mehmet Hacıarifoğlu'na? 

Bunu da Sayın Özdemir'in açıklamasından öğreniyoruz. Diyor ki Büşra Dirgen Özdemir, "Başkanımız 10 gün sonra taburcu olacak. 10 gün daha o koltukta otursan ne olur, oturmasan ne olur? Bu işin içine bazı bürokratlar da girdi. Yasal olarak şu an başkanvekili olmam gerekiyor. Ama partimin daha çok zarar görmemesi adına susuyorum. İl başkanımız Nusret Bayar iki defa aradı. Koltuk hesabı yapanlar, başkanımıza nasıl hesap verecekler merak ediyorum" demiş. 

Sayın Dirgen Özdemir, madem yasal olarak senin başkanvekili olman gerekiyor ve CHP İl Başkanı aradı diye sen susuyorsan, bu çok yanlış. Belediye Türkiye Cumhuriyeti Kanunları ile yönetiliyor. CHP İL başkanın ricasıyla yönetilmiyor.  Madem "Yasal olarak başkanvekili benim" diyorsun o zaman neden gidip o koltuğa oturmuyorsun? Eğer kanunen sen başkan vekili isen, seninde katip üyesi olduğun  geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve  ABB'nin ve 19 ilçenin bütçelerinin de onaylandığı, alınan onlarca meclis kararları tamamen yasa dışıdır.  Öyle olması gerekmiyor mu ? 

Büşra Dirgen Özdemir'in bu açıklaması şunu gösteriyor ki, o zaman geçtiğimiz hafta ABB meclisinde alınan tüm kararlar yasa dışıdır. Mehmet Hacıarifoğlu'nun bir haftadan bu yana altına imza attığı tüm resmi evraklar yasa dışıdır.
Değil mi ama? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Neden o zaman Sayın Özdemir siz bu yasal olmayan meclise katıldınız? Neden yasal olmayan kararların altına imza attınız? Neden yasal olmayan kararlar alınmasına göz yumdunuz?  Size  verildiğini iddia ettiğiniz vekillik görevini böyle mi yapacaksınız? 
İl Başkanı rica etti diye yasal olmayan bir karar alabilir misiniz?  Çok absürt bir örnek olacak ama yasadışı olayı anlatabilmek için bunu yazıyorum.  Mesela il başkanı rica etti diye, ABB'nin tüm tapulu arazilerini  CHP Antalya il Başkanlığına üzerine geçirebilir misiniz?  Bildiğim kadarıyla hukukçusunuz. Size mesleğinizi öğretmen en son yapacağım şeydir ama ya legalsinizdir, ya da illegal. Bu da böyle bir şey işte. .

Bu arada verdiği demeçten şunu anlıyoruz ku, 10 gün sonra Büşra Dirgen Özdemir büyük bir umutla Başkan vekili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesini yönetmeyi hesaplıyor. 

Hayaller Las Vegas'ta çılgın kumar partileri,  gerçekler Sırtıkara'nın kahvehanesinde çift okeye dönüyoruz. . . 


---------------
NOT: Dün  CHP İl Başkanı Nusret Bayar'ın yüzüne Kemal Kılıçtaroğlu'nun telefonu kapattığını ve randevu da vermediğine dair bir kulis bilgisi paylaşmıştım. Sayın Nusret Bayar Gazipaşa yolundan aradı ve bu bilginin doğru olmadığını söyledi. Nusret Bayar, "Ben her an ve her dakika Sayın Genel Başkanımız ile görüşebilirim. Randevusuz olarak gitsem bile Ankara'da görüşebilirim. Daha sabah Genel başkan yardımcımızla görüştüm. Genel Başkanımız mecliste grup toplantısına girdi. Yazınızda geçen (Yüzüne telefon kapattı, randevu vermedi) söylemleri tamamen gerçek dışıdır. Bence haber kaynaklarınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum." dedi. 

Bende kendisine dostça yaptığı uyarıyı dikkate alacağımı belirterek bu bilgilerin kendilerine çok yakın yerlerden , kaynaklardan geldiğini söyledim.  "Bu bir siyasi kulis bilgisiydi ve biraz eğlenceli olduğu için yazmıştım. Ama uyarınızı çok dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz" dedim. 

Haber kaynağım olan şahsiyeti aradım. Telefonda kendisine açık ve net ifadeler ile söyledim. Ama buradan belirtmekte de fayda görüyorum.  

Nusret Bayar'ın çok yakınındaki sevgili haber kaynağım. Verdiğin ilk bilgiler 4x4 lüktü. Ama bu  gün her ne kadar tüm kutsallarının üzerine  yemin-billah ederek olayın doğru olduğunu savunsan da artık benim nezdimde inandırıcılığını kaybettin. Gören sizi kelli-felli birisi zanneder. Her daim kaynaklarımın deşifre olmaması için elimden gelen gayreti gösterdim. Onları korudum ve kolladım. Ama  artık şahsınızdan kulis bilgisi filan istemiyorum.  Saygılarımla. .  

Bu yazı toplam 3992 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.