1
  • BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Antalya 21 °C

MİLLİ EĞİTİM TOPARLANDI

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

MİLLİ EĞİTİM TOPARLANDI

Bu gün Milli Eğitim ile ilgili iki ayrı konuyu işleyeceğiz. Hep kötü yazacak değiliz ya,  güzel olan şeyleri de yazmak lazım. 

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bir şeyler değişince, bir yerlerdeki tıkanıklar giderilmeye başlayınca ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Bakınız günlerden bu yana sürekli olarak şunu söyledik. "Eğitim kalitemiz düştü ve düşmeye devam ediyor" bunun bir çok nedenleri vardı. En başta yönetim sıkıntısından bahsettik. Eğitimin ana omurgası olan öğretmenlere değer verilmediğinden bahsettik. Atamalardaki adaletsizlikten bahsettik. İl Milli Eğitimin bir sendikanın insiyatifine bırakıldığından bahsettik. Öğretmenlere yapılan haksızlıklardan bahsettik. Milli Eğitim Müdürünün kendisini odaya kapatıp, kimsenin ulaşamadığından bahsettik. Bazı yöneticilerin sadece kendi çıkarları için müdürlüğe gelip gittiğinden bahsettik. Eğitimle ilgisi olmayan işlerle meşgul olduklarını söyledik. Atamalardaki adaletsizlikleri dile getirdik. 
Daha buradan sayamayacağım kadar bir çok nedenden ötürü silsile halinde takip edince öğrencilerdeki eğitim kalitesinin düştüğünü gördük. 

Bunun sonucu olarak İl Milli Eğitim Müdürü değişti. Hüseyin Er göreve başladı. Son derece diyaloga açık ve işlerin çözümü noktasında son derece pratik. Bunu nerden biliyorum? Bana gelen şikayetler azaldı. Öğretmenlerden gelen telefon ve maillerden görebiliyorum. 

Şimdi bir kaç konuyu ele alacağız demiştim. EBA noktası olayı var. Çocukları olanlar bilir, bilmeyenler için açıklayalım. Kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı uzaktan eğitim için kullanılıyor. Evinde interneti olmayan, bilgisayarı olmayan çocuklar için en yakın okula gidip, bilgisayardan EBA'ya bağlanma işlemi için tüm Türkiye'de çalışma başlatıldı. 

Çok kısa bir süre içinde okulların alt yapısını buna göre hazırlayan ve imkanı olmayan çocuklara açan il Antalya oldu. Devam eden süreçte İstanbul hariç, Anadolu da Türkiye'nin birincisi Antalya oldu.  Bravo demekten başka ne yapabiliriz ki?

eTwinning projesi var. Yine bilmeyenler için açıklamamızı yazalım. Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Eğitim vizyonu koymuşlar kendilerine. Bu vizyon çerçevesinde 2019 yılında 80 öğretmen 150 eTwinning kalite etiketi almış. Peki İl milli Eğitim Müdürü değiştiğinden bu yana yani Hüseyin Er göreve başladığından bu yana ne kadar olmuş dersiniz? eTwinning  için il genelinde 178 öğretmen tamı tamına 502 eTwinning kalite etiketi alma başarısı göstermiş. Hem başvuran öğretmen hem de alınan etiketler ile  %200 başarıdır bu. Burada helal olsun diyoruz. 


GİZLİ KAHRAMANLAR, ER VE TAŞ 

Şimdi başka bir olaydan bahsedeceğim. Devlet memurları  3 defa başarı belgesi alınca, üstün başarı ödülü almaya hak kazanıyor. Bu üstün başarı ödülü aldığı zaman 10 yıl yöneticilik yapmış gibi, yüksek lisans yapmış gibi puan alıyor. Öğretmenlerinde idareci olmak için bu belgelere ihtiyaçları var. Bu yıl yaklaşık 200 civarında öğretmen başarı belgelerini almışlar. Eğer üstün başarı belgelerini alamazlar ise, sil baştan yeniden çalışmak zorundalar. Her neyse giden valimiz bu belgeleri imzalamadığı için 200  civarında başarılı öğretmene üstün başarı ödülü verilemedi. 

Bununla ilgili olarak her ne kadar Eğitim-Bir-Sen'de, Türk Eğitim-Sen'de üyelerine yönelik olarak "Sorunu biz çözdük" diyorlarsa da, etkisi mutlaka olmuştur ama bu işin arkasında iki kahraman var. Birisi İl Milli Eğitim müdürü Hüseyin Er, diğeri ise AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'tır, 

Şimdiki valimiz, bu üstün başarı ödüllerini vermekte imtina edip, geciktirince İl milli Eğitim müdürü Hüseyin Er, başarılı öğretmenlerin haklarını savunmak için harekete geçti. Bulduğu tüm yolları denedi. Sonunda Ak Parti Antalya İl başkanı İbrahim Ethem Taş devreye girdi. Vali beye çıkıp, bu öğretmenlerin üstün başarı belgelerini alabilmeleri için detaylıca anlattı ve öğretmenler üstün başarı belgelerine kavuştular. 

O öğretmenler adına teşekkürler sayın Er ve Sayın Taş 

Buna benzemez bir çok başarılar var. Öğrencilerin Türkiye genelinde aldığı ödüller var, öğretmenlerin başarıları olmaya başladı. 

SON SÖZ
Demek ki öğretmenlerin sıkıntıları hafifletilince, sistemdeki tıkanıklıklar giderilmeye başlayınca, çalışmalar ödüllendirilince fark yaratılabiliyormuş. Bakın kısa süre içinde Milli Eğitim adına güzel şeyler yapılmaya başlandı. İnşallah böyle gider. 


NOT:1  Sayın Eğitim-Bir-Sen Başkanı Eyüp Bülent Miran, her ne kadar verdiğiniz yemeğe başta İl milli Eğitim müdürü Hüseyin Er ve yetkili çok kimse katılmada da "Maksat hasıl oldu" diyorsunuz ama pek maksat hasıl olamadı. Sendika olarak bozulan imajınızı "Yeni müdür de bizimle birlikte" demek istediniz ama her neyse, ben size başka bir şey diyeceğim. Bakın sizi devirmek için, olağanüstü kongreye gitmek için imza topluyormuş birileri. Haddim değil size akıl vermek ama en kısa sürede bu konu divanda görüşülürse iyi edersiniz, yoksa devriliyorsunuz haberiniz olsun. .  

NOT.2  Yazıların altına yapılan yorumları, birileri hedefine koyduğu kişileri al-aşağı etmek için kullanmak istiyor. Ayrıca bunları yazmam için beni gaza getirmeye çalışıyor. Arkadaşlar vicdanen inanmadığım hiç bir şeyi yazmam. O yorumlara da kötü niyetinizi hissettiğim için yayınlamıyorum. Bunları lütfen yapmayın 

 

NOT. 3 Bu yazım  "Hep milli Eğitim'den kötü şeyler yazıyorsun, öğretmenlere gıcığın mı var? Milli Eğitim'de hiç mi alkışlanacak bir şey yok? ağzından bir kere de Milli Eğitim için iyi bir şey çıksın. Yeter artık düş yakamızdan, Milli Eğitim Müdürü en uç ilçedeki toplantıya bile sabah saat 08.30'da toplantı koyuyor ve o toplantıya tam saatinde katılıyor, Milli Eğitim müdürü çok güzel işlere imza atmaya başladı. ama siz kötü niyetinizden dolayı bunları yazmıyorsun" diyenlere gelsin 

Bu yazı toplam 5683 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 31
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.