1
  • BIST 11007.37
  • Altın 5805.718
  • Dolar 42.5065
  • Euro 49.5649
  • Antalya 10 °C

Çocuklara orman sevgisi aşılanıyor

Çocuklara orman sevgisi aşılanıyor
Mersin'de, eğitim-öğretim yılı orman sevgisi ve yangın tatbikatlarıyla devam ediyor.

Mersin'de, eğitim-öğretim yılı orman sevgisi ve yangın tatbikatlarıyla devam ediyor.

Doğa ve orman bilincini geliştirmek, orman yangınlarını önlemek ve çevre duyarlılığını artırmak amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Köklerden Geleceğe Nefes İş Birliği Protokolü" kapsamında 2025-2026 eğitim-öğretim yılı etkinlikleri sürüyor.

Bu kapsamda Gülnar, Aydıncık ve Erdemli ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilere, ormanların önemi ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda eğitimler verildi. Eğitimlerin ardından okul bahçelerinde uygulamalı yangın tatbikatları yapıldı.

Program sonunda ise öğrencilere toplam bin 500 fidan dağıtılarak toprakla buluşturuldu ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yetkililer, iş birliği protokolü kapsamında Mersin genelindeki etkinliklerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini kaydetti.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.