1
  • BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Antalya 18 °C

"Gençlere sahip çıkmak zorundayız"

"Gençlere sahip çıkmak zorundayız"
Türkiye Gençlik Vakfı Kepez İlçe Başkanı Ahmet Mücteba KUŞÇU, yeni yetişen gençlerle ilgili birçok problemin olduğunu ve bu problemlerin üstüne gidilmediği sürece ileride bize daha büyük sorunların oluşacağını belirtti.

Vermiş olduğu demeçte söyle dedi;

Genç nüfusu hızla artan bir ülke Türkiye. Ve genç nüfusunu su gibi harcayan bir ülke aynı zamanda!
Ne yazık ki, böyle!
Türkiye, genç kuşağını kaybediyor hızla. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz ama çocuklarımızı korumakta zorlanıyor, çocuklarımızı kaybediyoruz!
Sadece gençlik dizilerine bakmanız bu gerçeği görmeniz için yeterli: Neredeyse bütün televizyonlarda gençlik dizileri var ve bu dizilerin hepsi de aynı tema etrafında dönüp duruyor: Kız peşinde koşturan oğlanlar, oğlan peşinde koşturan kızlar!
Bu nedir?
Bir toplumun intiharıdır: Genç kuşağın çıkmaz sokağın eşiğine yuvarlanması!
Dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar sığ ve sığlaştırıcı, bu kadar yoz ve yozlaştırıcı bir kültürel saldırıya izin verilmez.
Bu gidişe bir dur denmeli, gençliğin zihnini ve kalbini, ruhunu ve ufkunu açacak işlere imza atılmalı.

Tügva ( Türkiye Gençlik Vakfı ) Türkiye’nin il ve ilçelerinde gençleri bu düşmüş olduğu kötü durumdan kurtarmak için çaba harcamaktadır. Bu konuda çocuklarını Tügva’ya göndermekte tereddüt duyan ailelere seslenen KUŞÇU, çocuklarımızın elinden tutup, merdiven çıkarmak yerine, bir adım geride durup onları güven içinde merdivenlerden çıkartmayı amaçlıyoruz.

Gayemiz sadece Allah’ın rızasını kazanmaktır. Başka hiçbir çıkar beklemeden bu memleketin evlatlarına sahip çıkmak istiyoruz.

Nasıl bir Gençlik İstiyoruz ?

Hz. Ebûbekir olacak, bütün varlığa, insanlığa kol kanat gerecek, “cehennemi öyle daralt ki Ya Rab, başka kimseyi almasın” diyecek yüce gönüllü bir gençlik...
Hz. Ömer olacak, zifirî karanlıkta kapkaranlık bir kayada haksızlığa uğrayan kara bir karıncanın hakkını arayacak bir gençlik...
Hz. Osman olacak, iki yanından nûr akacak, hayâsı insanlara insanlığını hatırlatacak bir gençlik...
Hz. Ali olacak, müşriklerin öldürmek için karar verdikleri Efendimizin yatağına girecek kadar Peygamber sevgisi sınır tanımayan bir gençlik...
Bir eline güneşi, bir eline dünyayı verseler, davasından, iddiasından ve hakikatten aslâ vazgeçmeyecek şuurda bir gençlik yetiştirmek için çaba harcamak zorundayız.

 

Bu haber toplam 2588 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.