1
  • BIST 12433.5
  • Altın 6650.51
  • Dolar 43.4878
  • Euro 51.6567
  • Antalya 13 °C

Kahramanmaraş’ta yıllara meydan okuyan evler görüntülendi

Kahramanmaraş’ta yıllara meydan okuyan evler görüntülendi
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde hasar almayan, eski mimari olmasına rağmen günümüzde halen varlığını sürdüren tarihi toprak evler fotoğraflandı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde hasar almayan, eski mimari olmasına rağmen günümüzde halen varlığını sürdüren tarihi toprak evler fotoğraflandı.

Afşin ilçesinde tarihi taş ve toprak evler dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. 6 Şubat asrın felaketi olan Kahramanmaraş depremlerinde yıkılmayan tarihi taş evler ve toprak evler yapısıyla dikkat çekiyor. Taş evlerin ve toprak evlerin yerel kültürün bir parçası olduğunu söyleyen Mehmet Gören, "Bu evler halen günümüzde varlığını sürdürmekte. Asrın felaketinde çok fazla yıkım olmasına rağmen toprak evler ve taş evler hala varlığını korumaya devam ediyor. Bu evler çok sağlam oluyor. Kışları sıcak yazları ise serin tutuyor. Ben de ortaya çıkan bu görüntüleri fotoğraflamak istedim" dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.