1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

Kepez’in YKS gurur tablosu

Kepez’in YKS gurur tablosu
Kepez Belediyesi’nin Teomanpaşa Kurs Merkezi ve Amir Ateş Semt Konağı olmak üzere ilçenin iki noktasında açtığı YKS kursları, bu yılda 203 öğrenciye üniversite kapılarını araladı.

Eğitime büyük katkılar sağlayan Kepez Belediyesi, açtığı ücretsiz kurslarla ilçedeki eğitim standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Kepez Belediyesi’nin lise son sınıf ve mezunlar için açtığı YKS kursları, bu yılda birçok öğrenciye üniversite kapılarını araladı. Kepez Belediyesi’nin Teomanpaşa Kurs Merkezi ve Amir Ateş Semt Konağı olmak üzere ilçenin 2 noktasında açtığı YKS kurslarıyla 203 öğrenci, üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti.

En çok tercih sağlık bölümlerine

Kepez’in YKS kurslarına katılan öğrencilerden 1 kişi Hukuk Fakültesi, 2 kişi Veterinerlik, 10 mühendislik, 5 mimarlık, 3 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,11 öğretmenlik, 42 öğrenci de sağlık alanındaki bölümleri kazandı. Kepez Belediyesi’nin YKS kursiyerlerinin yüzde 15’i sağlık alanındaki bölümleri seçerek, üniversitelerin fizyoterapi, hemşirelik, ebelik, psikolojik danışmanlık, paramedik, sağlık yönetimi, patoloji, odyometri, optisyenlik, eczane hizmetleri ve tıbbi sekreterlik bölümlerini tercih etti.

Tercih edilen üniversiteler

Kepez’in YKS kurslarına katılan diğer öğrenciler de ilahiyat, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, tarih, matematik, fizik, coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı,  sosyal hizmetler, ekonomi ve finans, maliye, muhasebe, adalet, dış ticaret, işletme ve turizm gibi üniversitelerin diğer bölümlerini tercih ettiler. En çok tercih edilen üniversiteler ise sırasıyla Akdeniz Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi oldu. Akdeniz Üniversitesine 50, Süleyman Demirel Üniversitesine 31, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine 24 öğrenci yerleşti. Kepez Belediyesi, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında daYKS kursları düzenleyerek, güçlü eğitim kadrosuyla yüzlerce öğrenciye üniversitelerin kapılarını aralamaya devam edecek. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.