1
  • BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Antalya 18 °C

Türel ile geleceğin yolları inşa ediliyor

Türel ile geleceğin  yolları inşa ediliyor
Antalya’da başlayan büyük değişim ve gelişim 2009 – 2014 yılları arasında CHP’li Akaydın döneminde duraklama yaşamış ama Başkan Türel’in yeniden direksiyona geçmesiyle 2014 – 2019 yıllarındaki yatırım hamleleriyle 5 yıllık açık büyük farkla kapatıldı


Antalya tarihinde ilkleri yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk dönem başkanlığından itibaren kente hasret kaldığı hizmetleri yaşattı. Özellikle ulaşım konusunda Antalya yepyeni köprülü kavşaklara, modern yollara ve raylı sisteme kavuştu. Dünya kentine yakışan şekilde ulaşım ağıyla örüldü. Antalya’da şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan Köprülü Kavşaklar, Türel’in ilk başkanlığı döneminde kazandırıldı. 2004-2009 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kilit noktalarında 11 adet köprülü kavşak yapıldı. Bunun yanı sıra Antalya raylı sistemle yine Türel’in ilk döneminde tanıştı. 

Köprülü kavşaklar raylı sistem 
2009-2014 yıllarında CHP’li Akaydın döneminde tek bir kavşak bile yapılmayan, yüzü gülmeyen Antalya, Başkan Türel’in yeniden göreve gelmesiyle adeta hizmetlerle kabuk değiştirdi. 2014 yılından bu tarafa hizmete Antalya’ya 5 yılda 17 değil tam 27 yeni kavşak kazandırdı. Mevlana Kavşağı, Gıyaseddin Keyhüsrev Kavşağı, Sakarya Kavşağı, Tonguç Kavşağı 1 – 2 – 3 kavşakları, Depoo Kavşağı Perge Kavşağı’nın projeleri ve yatırımları Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Diğer kavşaklar da Karayolları ile yakın işbirliği ile yapıldı. Projesinden yapımına her türlü desteğin verildiği bu kavşakların yan yolları, peyzajı, alt yapısı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Başkan Menderes Türel, Ankara’da projeleri yakından takip ederek, temasları ile kısa sürede hizmete girmesini sağladı.

Hem trafik hem cep rahatladı 
Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 27 kavşak, yeni yol düzenlemeleri ve hemzemin düzenlemeleri yılda 675 milyon lira tasarruf sağlanıyor. Gerçekleştirilen bu kavşaklar ile hem zamandan ve yakıttan tasarruf, hem egzozdan kaynaklana çevre kirliliğini önleniyor.  
Yeni turizm yolları açıldı. Antalya'nın iki turizm merkezi Kundu Ve Belek yeni bir yolla birbirine bağlandı. Daha önce iki turizm merkezi arasında 45 dakika süren yolculuk, yeni yolla 4 dakikaya düştü. EXPO- Meydan Raylı Sistem hattını 5 buçuk ay gibi bir sürede tamamlayarak bu alanda yeni bir dünya rekoru kırıldı. 

3. Etap  raylı sistem gün sayıyor 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını büyük bir hızla tamamladığı Varsak-Otogar arasındaki 11 km’lik 3. Etap Hafif Raylı Sistem çalışmalarında sona gelindi. Antalya’nın en büyük kamu yatırımı olan yaklaşık 700 milyon liralık projede Varsak-Otogar arasındaki 11 km’lik 3. Etap Hafif Raylı Sistem çalışmalarında sona gelindi. Yolcu taşıyacak 4 adet araç raylara indirildi. Mahsum ALTAŞ

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.