1
  • BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Antalya 10 °C

Hatay’da ölü yeşil deniz kaplumbağası bulundu

Hatay’da ölü yeşil deniz kaplumbağası bulundu
Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kumsalda ölü yeşil deniz kaplumbağası bulundu.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kumsalda ölü yeşil deniz kaplumbağası bulundu.

Çevlik sahilinde, kumsalda hareketsiz duran yeşil deniz kaplumbağasını görenler, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, deniz kaplumbağasının telef olduğunu belirledi.

Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, kaplumbağanın tekne çarpması sonucu öldüğünü söyledi. Bu türlerin neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu vurgulayan Atik, denizde seyreden teknelerin daha dikkatli olmasını, çarpma neticesinde yaralanan veya balıkçı ağlarına takılan deniz kaplumbağalarının kurtarıldıktan sonra (uzun süre su altında kaldığı için) baygın haldeyken hemen suya bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Mişel Atik, böylesi durumlarda Sahil Güvenlik veya Çevre Koruma ve Turizm Derneği yetkililerine haber verilmesini istedi.

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.