1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 17 °C

ak parti kulisi

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

AK PARTİ KULİSİ

 

Eve bu günlerde Ak Parti Antalya İl teşkilatında bir kıpırdanma var. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde tüm eski il başkanları dahil Cumhurbaşkanımız onları saraya çağırdı. Orada ve burada nelerin konuşulduğunu arada kulisleri size aktarayım dedim.

 

Öncelikle eski il başkanı ve bu günün vekili Mustafa Köse ile sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun arasına partinin yönetimine girecek kişiler konusunda aralarına kara kedi girmiş. Bunun nedeni biraz da Çavuşoğlu'nun Antalya'daki danışmanı Osman Sapmaz'ın tavırları olduğu iddia edildi.

 

Kulise baştan başlayayım. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybedince Mustafa Köse uzun süren bir "Kendini geri çekme" politikasından uzaklaştırarak yeniden parti için bir şeyler yapmak istedi. Köse'nin uzun süre sessiz kalmasının ana nedeni eski büro ortağı Ammar Yılmaz'ın sıkı bir FETÖ'cü çıkması. Kimse Mustafa Köse'nin yüzüne bunu söylemiyor ama herkes arkasından konuşuyordu. Ancak konuşanlarında FETÖ ile temasları olduğunu belirmeden geçemeyeceğim.

 

Partiye şu anda hakim olmak isteyenler sahaya indiler. Bir yandan İbrahim Ethem Taş özellikle sosyal medyada ataklar yapmaya çalıştı. İbrahim Ethem Taş partiye hakim olabilmek için yönetimin içinden bazıları hariç değişmesi gerektiğine inanıyor. (Nasıl etmesin? İlçelerde patlayan skandallar, il yönetimindeki bazı kişilerin antin-kuntin işleri. İbrahim Ethem Taş gibi mülayim bir adamı bile çileden çıkardılar. Ama tavır koyması gerekenlere değil de kalkıp, muhalefetin bile saygı duyduğu Muratpaşa İlçe Başkanına tavır koyuyor)

 

Neyse, neyse. . .

Konumuza dönelim. Mustafa Köse ve Antalya'lıların bir türlü içine sindiremedikleri Sena Nur Çelik geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanından iyi bir uyarı aldıkları biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sena Nur Çelik"e "Antalya ile biraz ilgilen. Temas kur" derken, Mustafa Köse'ye ise "Neden pasif duruyorsun?"sorusunu yönelttiği iddia edildi. Köse bu uyarının ardından parti ile ilgilenmeye başladı. O da kongredeki oluşumda var olmak için kendisine yakın isimleri parti yönetimine sokmak için çabalamaya başladı.

 

Partiye hakim olmak isteyenlerin başında gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü geliyor. Tütüncü Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlandığı için var gücüyle yönetimin kendisine yakın isimlerden olması için bastırıyor. Müthiş bir kulis ve organize olma yeteneğine sahip Tütüncü'nün istediğini yaptırabileceğine inanılıyor.

 

Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'da Antalya il örgütü ile yakından ilgileniyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı baş danışmanlığı için adı geçen Çavuşoğlu, Antalya'daki dokunuşlarını danışmanı Osman Sapmaz'ın eliyle gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Vali Münir Karaloğlu başta olmak üzere Antalya'da görevli tüm üst düzey bürokratların yakından tanıdığı ve büyük hürmet gösterdikleri Osman Sapmaz'ın Teknikel Mustafa olarak bilinen işadamı Mustafa Yılmaz ve ekibini iş başına getirmeye çalıştığı kulislerde konuşulan en önemli konulardan birisi.

 

Partiye hakim olmak isteyen tüm ekipler sonunda Cumhurbaşkanından gelecek bir işaret ile konsesyum oluşturup Gökçen Özdoğan Enç'i il başkanı olarak görmek istediklerini açıklarlarsa buna da hiç şaşırmam.

 

Bu yazı toplam 6547 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.