1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 16 °C

AK PARTİDE NELER OLUYOR? ELMALI BELEDİYESİ NE YAPIYOR?

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

 

AK PARTİ ANTALYA'DA NELER OLUYOR

 

Haydi bu gün sizlere AK Parti'den bilgiler vereyim. Kızılcahamam istişare toplantısına "Biz oyumuzu yükselttik" diye güle oynaya giden ekip, Cumhurbaşkanından yedikleri fırçayla neye uğradıklarını şaşırmışlar. İddialara göre İl Başkanı İbrahim Ethem Taş başta olmak üzere gençlik kolları başkanı ve kadın kolları başkanının burnundan gelmiş istişare toplantısı.

 

Verilen bilgilere bakılırsa, bazıları kapanış konuşmasını bile dinlemeden otelden erken ayrılmışlar.

 

Bu arada İbrahim Ethem Taş'ın görevden alınacağını anlayan bazı AK Partililer ise harekete geçmişler. Bazı başkan yardımcıları "Seçimi nasıl kaybettik" raporları hazırlayıp, Ankara'ya götürüyorlar. Elbette ki , "Bu il Başkanı başarısız oldu. Beni il Başkanı yapın" demeyi de ihmal etmedikleri gelen bilgiler arasında yer alıyor. Eski İl Başkanı Rıza Sümer'in harekete geçtiği, temaslarına çoktan başladığı konuşuluyor.

 

Aynı ekip içinde yer alan Döşemealtı Belediye Başkan aday adayı Mustafa Emekli'de büyükşehir belediyesindeki görevinden ayrıldıktan sonra son tahlilde İl Başkanı olmak için bazı ilçe başkanları ile görüşmelerini tamamlayıp, Ankara'nın yolunu tuttuğu gelen bilgiler arasında. Emekli, bir çok kesimin desteğinin arkasında olduğunu belirterek İl Başkanı olarak atamasının yapılmasını, ardından genel kurula gidip, seçilmiş il başkanı olarak partiyi seçime hazırlayacağı söylendi. Emekli, hem Muhittin Böcek'e karşı iyi bir muhalif olduğunu, hem de AK Parti içindeki çözülmelerin önleyebilecek tek ismin kendisi olduğunu bir çok yerde deklere ettiği kulağımıza geliyor.

 

Bu arada AK Parti Antalya'nın kaç tane başkan yardımcısı varsa o kadar bölündüğü söylendi. Seçimin sonucunda Büyükşehir'in kaybedilmesi konusunda ise herkes birbirini suçluyor. Parti içindeki Bucaklı grup olarak bilinen yönetimdeki bazı isimlere isyan ediliyor. "Biz çalıştık ama bu adamlarda davaya bağlılık kalmadığı için kaybettik" söylemleri, Ayhan Ateş'in yeğeni tutuklanmasına rağmen, istifa etmediği gibi İl Başkanının sağında oturmaya devam etmesine, siyasette İl Başkanlığı konusunda sınıfta kalan İbrahim Ethem Taş'ın partidekilere sözünü geçirememesine tabandan yüksek sesle homurdanmalar var.

 

YENİ KURULACAK PARTİLER İLE KİMLER DANS EDİYOR

 

AK Partinin çöküş sürecine girdiğinin altını çizen bazı AK Partili siyasetçiler ise Ali Babacan'ın kuracağı yeni partide yer almak için toplantılara katıldıkları belirtiliyor. Ankara'ya giden Ak Partili bazı Antalya siyasetçilerinin kendilerine yeni bir zemin hazırlığı içinde olduğunu artık herkes biliyor. Bir başka grubun ise Ahmet Davutoğlu ekibi ile oturulup pazarlık bile yapıldığı iddia edildi. Davutoğlu'nun ekibinden olanlar ise buradaki AK Partinin bazı kanaat önderlerini Ankara'ya çağırmak yerine Antalya'ya gelerek zemin yokladıkları artık biliniyor. Hatta bazı Ak Partili ağır abilere il başkanlığı teklifinde bulundukları bile iddia edildi.

 

Böylece seçimde alınan yenilginin ardından hızla çözülmeler başlamıştı ya, artık dolu dizgin gidiyorlar. Daha önce Babacan ve Davutoğlu'nun ekipleriyle gizli gizli yapılan görüşmeler o kadar katı gizlilikte değil.

 

Ancak bir gerçeğin altını aşağıdan yukarıya tüm partililer çiziyorlar. Daha önce Menderes Türel'in kaybedip kazanması ile zerre kadar ilgilenmeyen partinin ağır topları seçim döneminde sanki üzerlerine toprak örtülmüş gibi yapmışlardı. Adeta komşunun düğün hazırlığını uzaktan izler gibi seçimleri izlemişler, hiçbir şeye el sürmemişlerdi. Gelinen noktada seçim kaybedilince kendisini il başkanlığına hazırlayan, il yönetimine girmek isteyenler, başka başka görevler bekleyenlerin kafasına dank etti. Hepsi ağız birliği etmişcesine "Menderes Türel çok iyi çalıştı. Çok iyi projeler yaptı, halkla teması çok iyiydi. Kazanmaması için hiçbir neden yoktu" diyorlar. Efendiler, hanımlar siz çalışmadığınız için olabilir mi acaba?

 

 

ELMALI'DA NELER OLUYOR?

 

Elmalı Belediye Başkanı Seçilen Halil Öztürk'ü tanımam. Muhmetemelen ilçenin sevilen bir yüzü, takdir edilen bir simasıymış ki seçimleri kazandı. Kendisine hayırlı olsun diliyorum. Ancak göreve gelir gelmez ikinci meclis toplantısındaki gündem maddeleri bana biraz garip geldi. Aşağıda 2 Mayıs tarihli gündem maddesini koydum okuyabilirsiniz. MHP'li meclis üyelerinin partilerinden istifa etmesi üzerine imar komisyonuna seçilmesi değil beni ilgilendiren, gündemin 7. maddesindeki cadde isimlerinin değiştirilmesi konusu. Orada Antalya ve Hükümet caddelerinin yanı sıra bir caddeye ismi verilen Alparslan Türkeş ismi de var.

 

Kardeşim beğenirsiniz beğenmezsiniz, seversiniz veya nefret edersiniz ama Alparslan Türkeş Türkiye tarihine kazınmış bir siyasetçidir. Bir caddeden ismini silmekle Türkeş'i silebilecek misiniz? Göreve gelir gelmez en acil almanız gereken karar Alparslan Türkeş'in ismini değiştirme kararı mıydı? Aynı ocaktan çıkmasanız siz şimdi o partide olabilecek miydiniz? Temeliniz, dayandığınız duvarın hangi görüşlerden oluştuğunu bir düşünün önce siz. En azından Asena olarak bilinen ve Alparslan Türkeş'e büyük bir bağlılığı olan Genel Başkanınız duymasın bu yaptıklarınızı.

Bu arada unutmadan araya sıkıştırayım: Duyduğum kadarıyla Elmalı Belediyesinin galiba tek şirketi varmış. İYİ Parti İlçe başkanı Turgay Kızıltaç'a gelir kaydedebilmek için yönetime almışsınız. Ama yönetime değil illaki genel müdür yapmanızı isteyenlere bir duvarın tek bir tuğladan örülmediğini hatırlatın. Sadece İlçe Başkanına tüm gelir hanelerini yazarsanız, diğer tuğlalar ayağınıza düşer ve sizin altınızdaki temel çöker.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI AHMET AYDIN

 

İyi parti İl başkanı Sayın Ahmet Aydın memleketinizde Alparslan Türkeş'in ismi değiştiriliyor haberiniz yok mu?  Yoksa siz mi teklif ettiniz Türkeş'in isminin caddelerden kazınmasını? Ayıptır yapılan, saygısızlıktır. 

 

MHP İL YÖNETİMİ NE YAPIYOR?

 

Seçim döneminde hitabet yeteneğine hayran kaldığım Mustafa Aksoy ne yapıyor arkadaşlar göreniniz var mı? Bakınız Sayın Aksoy, Elmalı'da meclis üyeleriniz partiden istifa ediyorlar, yetmiyor sizin kurucu genel başkanınızın ismini değiştiriyorlar. Bunlardan (Haberimiz yoktu) demeyin vallahi daha çok gülerim halinize. İki lafınız yok mu bu yapılanlara?

 

 

İŞTE ELMALI BELEDİYESİNİN 2 MAYIS TARİHLİ MECLİS GÜNDEM MADDELERİ

 

HALİL ÖZTÜRK

 

 

G Ü N D E M

1-Açılış ve Yoklama.

2-Belediye Başkanlığının 2018 yılı mesai ve faaliyet raporunun görüşülmesi.

3-2018 Mali Yılı Belediye Bütçesi Kesin Hesabının görüşülmesi.

4-Belediye Meclis Üyesi Ömer DOĞAN’ ın partisinden istifa etmesi nedeniyle Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçilmesinin görüşülmesi.

5-Belediye Meclis Üyesi Fatih EKİCİ’ nin partisinden istifa etmesi nedeniyle İmar Komisyonuna üye seçilmesinin görüşülmesi.

  1. Salur-İmircik-Karaköy Mahalleleri Tersip Bendi Yapım işi İnşaatı için DSİ idaresi ile sözleşme ve protokol imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi.
  2. bulunan Hükümet, Antalya ve Alparslan Türkeş Caddelerinin isimlerinin değiştirilmesinin görüşülmesi.

8-İmarla ilgili konuların görüşülmesi.

a) İmarla ilgili yeni müracaatların görüşülmesi.

9-Teklif ve Önergeler.

 

Bu yazı toplam 3959 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.