1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 16 °C

BEN YAPTIM. OLDU

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

"BEN YAPTIM OLDU"

 

Dün Türkiye gündeminin ilk başlarında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a yetki darbesi haberi yer aldı.

Yani, "5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 37. maddesinde belirtilen “Belediye başkanı, belediye idaresinin başı ve belediye tüzel kişiliğinin temsilcisidir” hükmüne göre, belediye şirketlerinde atamaları, seçilmiş belediye başkanları yaparken, Ticaret Bakanlığı’nın 20 Mayıs 2019’da yayımladığı genelge ile bu yetki belediye meclislerine verildi"

İyi de bu genelgeye göre sadece İstanbul ve Ankara değil, Antalya, Adana gibi tüm illeri kapsıyordu. Yani bu genelgeye göre Sayın Muhittin Böcek'in atamasını yaptığı ANET Genel Müdürü Mesut Kocagöz, EKDAĞ Genel Müdürü Hasan Gökçe, Ulaşım A.Ş. 'deki Av. Deniz Filiz, ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay, ANTEPE Genel Müdürü Cem Oğuz ve Genel Sekreterlik bekleme sürecinde olduğu için ANSET'e ataması yapılan Av. Cansel Çevikol ile yönetim kuruluna atananların tamamı boşa çıkmış oldu.

Hatta dahasını söyleyeyim size, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen “Belediye şirketlerine yönetici atama yetkisi belediye meclisindedir” şeklindeki mütaalayı tüm ticaret sicili müdürlüklerine gönderdi.

 

Doğal olarak Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca'ya da bu yazı geldi ve galiba dün Antalya Büyükşehir Belediyesine bu yazının tebligatını yaptı. En azından bana gelen bilgiler bu yönde.

 

Eeee şimdi n'olcek?

 

20 Mayıstan itibaren görevlendirilen genel müdürler ve yönetim kurulu üyeleri ne yapacaklar?

 

Aldıkları maaşlar belediye tarafından geri istenecek mi?

 

Aldıkları kararlar, altına imza attıkları belgeler ne hükmünde?

 

Genel müdür imzasıyla görevden alınan personel görevden alınmamış mı sayılacak?

 

Yapılan icraatlar, alımlar, ihaleler ne olacak?

 

Bu yazıya göre eski genel müdürler halen görevde sayılıyor ve meclis kararı ile görevden alınabilir. Yeni görevlendirme de yine meclis kararıyla yapılacak. Ticaret İl Müdürlüğü genel müdürleri onaylamaz ise ne olacak?

Yönetim kurulu üyelerini de meclis seçecek. Meclis üyeleri yönetim kurulu üyelerini onaylamaz ise ne olacak?

 

Bektaşi abdestsiz namaz kılınca, itirazlar yükselmiş, "Abdestsiz namaz olur mu? Bektaşi cevap vermiş, "Ben kıldım, oldu" demiş.

 

Antalya artık, "Ben yaptım oldu" devrinde.

 

 

CHP İL BAŞKANIN AÇIKLAMASINA BAKINIZ

 

Dün CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul bir açıklamada bulundu. Aslında bu açıklamanın ardından Muhittin Böcek ve bazı ilçe başkanları ile aralarında derin bir fay hattının bulunduğu ortaya çıkardı.


Şöyle ki, Muhittin Böcek Başkan, bilindiği üzere 19 CHP ilçe başkanının içinden iki tanesini seçip, belediye şirketlerine yönetim kurulu üyesi olarak atamasını yapıp maaş bağlamıştı. Bunlardan birisi CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, diğeri Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk idi. Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise buna itiraz edenler arasındaydı.

 

Dün basın toplantısı sırasında meslektaşlarım sormuş İl Başkanı Ahmet Kumbul cevap vermiş, "Ben parti yöneticilerinin yönetim kurulunda yer almasının şahsen doğru olmadığını düşünüyorum. Ama belediye başkanımız demek ki bu iki yöneticimizin kente katkısı olacağını düşünmüş ve onları şirketin yönetim kuruluna almış. bana teklif gelseydi asla kabul etmezdim" yanıtını vermiş.

 

BU AÇIKLAMADAN BENİM ANLADIĞIM İSE

 

"Ben CHP il Başkanıyım. (İsmiyle hitap etmeden) Belediye başkanımız iki ilçe başkanına bana sormadan yönetim kurulu üyesi olarak atamış. Bu iki ilçe başkanı da benim bilgim dışında kabul etmiş. Belediye başkanımız böylece "bana yakın olanlar maaşa bağlanır, il başkanına yakın olanlar ilçe başkanlığına kuru kuru devam ederler" demek istiyor. Yani partiyi maddiyat ile dizayn etmeye çalışıyor.

Geride daha 17 ilçe başkanımız var. Onlarda seçimin kazanılması için büyük çaba sarfetti. Şimdi ben diğer ilçe başkanlarına ne diyeceğim. Onlar beni suçluyor, "Sen il başkanısın, senin haberin olmadan belediye başkanı iki ilçe başkanını nasıl maaşa bağlar?) diyorlar. Ben onları belediyenin hangi biriminden maaşa bağlayabilirim?

Böylece benim partiye hakimiyetimi ortadan kalkmış oluyor.

 

Ve böylece CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'inde bir süreden bu yana görüşmediğini tahmin etmiş olduk.

 

Benim anladığım bu. Varsa yanlış anlama günahı, vebali benim boynuma olsun

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4211 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.