1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 16 °C

DEVA'DA DARBE GİRİŞİMİ

Teslime Tosun


DEVA'DA DARBE GİRİŞİMİ 

Siyaset arenasına yeni çıkan Deva Partisi Antalya il örgütünde geçtiğimiz günlerde kısa süren bir darbe kriz yaşandı. 

İl Başkanı Av. Süleyman Akıncı'nın siyasette yeni olmasına rağmen olaylara kısa dokunuşlar ve görüşmeler ile krizi büyümeden önledi. 

Kısaca anlatayım. Deva Partisinin kurucularından olan eski BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, il yönetiminden Emre Karaşin ve Teşkilattan sorumlu Selda Öner'in başı çektiği bir grup parti içinde tanımlanamayan bir rahatsızlıkla genel merkezi şikayet yağmuruna tutmuşlar. 

İl Başkanı Av. Süleyman Akıncı'nın bundan haberi olunca genel merkezle temasa geçmiş ve genel başkanla görüşerek "Arzu ediyorsanız istifa ederek, arkadaşlara yer açabilirim" şeklinde konuşuyor. Genel Başkan Ali Babacan ise bunu kesin bir dille reddederek, "Antalya teşkilatlanma konusunda en başarılı illerimizden birisi. Bu kadar kısa sürede teşkilatlanmayı tamamlayıp, üye kaydına başlayan il başkanının geri çekilmesi söz konusu dahi olamaz. Sizinle yürüyecek daha çok yolumuz var" diyor ve Akıncı'yı geri gönderiyor. 

Aldığım bilgiye göre Akıncı'nın istifa etmeyeceğini ve genel merkezin müdahale etmeyeceğini öğrenen grup, bu sefer tüm ilçe teşkilatlarının istifa ederek İl Başkanı Av. Süleyman Akıncı'ya darbe yapmak istiyorlar. 

Yaşanan olaylardan haberi olmayan kimi ilçe başkanına "Hepimiz istifa ediyoruz, hemen sende istifanı gönder" diyorlar, kimisine boş kağıt imzalatmaya çalışıyorlar, kimisine ise "Teşkilatın aldığı karar ve bunu uyguluyoruz" diyerek istifa ettirmeye çalışıyorlar. 

İl Başkanı Akıncı'nın bilgilendirdiği tüm il ve ilçe teşkilatları, istifa etmelerini isteyenlere karşı  net bir tavır koyarak "Biz il başkanımıza bağlıyız" demişler. 

Böylece Akıncı kendisine karşı yapılan darbe girişimini bir kaç görüşme ve  dokunuşla savuşturmuş oldu. 

 

 

Bu yazı toplam 3374 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.