1
  • BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 24 °C

ESNAF ADINA YETMEZ AMA YİNE DE TEŞEKKÜRLER 

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

ESNAF ADINA YETMEZ AMA YİNE DE TEŞEKKÜRLER 


Yazıya, "Adlıhan Başkan esnaf zorda" yazımızın ardından Sayın Adlıhan Dere harekete geçtiğiyle ilgili bilgiyi vermekle başlıyayım. Bu yazının ardından harekete geçerek özellikle kamu kurumlarında, belediyelerde, belediye şirketlerinde kiracı olarak değil, tüm esnafla ilgili bir düzenleme yapılması, için basın bildirisi açıkladı. 

Adlıhan Dere yayınladığı basın açıklamasında Pandeminin olumsuz etkilerinin devam etmesi, okulların kademeli olarak açılması ve üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle esnafın büyük ekonomik kayıp yaşadığını belirterek "Esnaf ve sanatkarlarımız iş yerleri açık olmasına rağmen para kazanamıyor. Mart ayından bu yana ilköğretim, lise ve üniversitelerin kapalı olması esnaf ve sanatkarlarımızın işlerini olumsuz etkiledi. Esnafımız 2020/2021 eğitim öğretim yılından umutluydu ancak ilköğretim ve liselerin kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmesi ve üniversitelerin uzaktan eğitim vermesi nedeniyle esnafımız hayal kırıklığına uğradı.” dedi.
Adlıhan Dere başkanın bu açıklamasının ardından esnafla ilgili bir dizi çalışma yapılacağını öğrendik. Özellikle Antalya'daki kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler bir çalışma başlattıklarını ve en kısa süre içinde bunun etkilerini göreceğimizi öğrenmiş bulunmaktayız. 

Teşekkürler Adlıhan başkan, ama bunun lütfen devamını getirin. Millet perişan çünkü. . . 

--------------------

RAPORLU MÜDÜRÜN FESTİVALDE GEZMESİ SUÇMUDUR?

 Yukardaki başlıklı yazımda İbradı İlçe Milli Eğitim müdürü olarak atanan Yıldırım Solak'ın İbradı'ya gitmemek için aylardır izin-rapor, izin-rapor geçirdiğini herkes biliyor. İbradı'da göreve başlamasını yapıp, galiba 4 günlük daha rapor alıp yine görevine başlamamıştı. 

Bununla ilgili yazı yazacağım sırada  Kanal VİP Televizyonunda Kepez Belediyesinin sahaf festivali ile ilgili. Haberin sunumu sırasında yaklaşık 1 dakika boyunca Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar' ve açılışa katılanların görüntüleri vardı. Ancak benim dikkatimi Bayraktar'ın arka tarafında kareye giren Yıldırım Solak'tı. 

Böylece benim yazıma malzeme olmuştu. 

Ama durum öyle değilmiş. Kanal VİP bir önceki yılın görüntülerinden harmanlayarak haberi hazırlamışlardı. Aslında açılışa katılanların ağızlarında maske olmamasından uyanmam lazımdı ama bazen insan gaflete düşebiliyor. Ben televizyondaki görüntüyü yorumladım ve bir güzel yazı yazdım. (Ama ne güzel yazdım) diye de çok beğendim. 

İşin aslını yeniden yazayım. Yıldırım Solak evet, rapor alıyor. Rapor almasına rağmen İbradı'da kalıyor mu? Hayır ama sahaf festivalinde de değil. İzin rapor almasına rağmen festivale gitmediği için ve Kanal VİP Televizyonu da bir önceki yılın görüntüleriyle harmanladığı için ben yanılmışım. Ama sadece festivale katılmadığı konusunda yanılmışım. siyasetçilerin sırtına yapışması konusunda, aylardır izin-rapor alması konuda yazdıklarımın arkasındayım. 

Velhasıl bu sene raporlu olmasına rağmen festivale katılmayan Sayın yıldırım Solak beyefendiden açık ve alenen özür dilerim. Yukarda yazdığım diğer konular hariç Hakkına girdiğimi beyan ederim. 


NOT: Mevlüt Yeni Başkanım sizi unutmadım. Duyduğuma göre sinirleriniz çok yıpranmış. Şeker yüzünden duygu dalgalanmalarını fazla yaşamaya başlamışsınız. Bu günlerde fazla yüklendim size, hafazanallah kalp krizi geçireceksiniz diye çok korktum. O nedenle bu gün ara verdim. Önümüzdeki günlerde devam edeceğim. Siz sağlıklı olun, gerisi önemli değil. Daha Azerbaycan konsolosu olacaksınız. . .  

Bu yazı toplam 1919 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.