1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 16 °C

GELDİM, GELDİM

Teslime Tosun


GELDİM, GELDİM

Mini ama çok yararlı başkent ziyaretimizden dünyalar güzeli memlekete geri döndüm. 

Ben yokken inşallah yaramazlık yapmamışsınızdır. 

DİKKATİMİ ÇEKTİ!

Yokluğumda Antalya ve Ak Partililer olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamışsınız. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın Antalya ziyaretinde dikkatimi çeken üç fotoğraf karesi oldu. 

İlki önceki Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel'in Ak Parti'nin bir neferi olarak Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkması. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın Cumhurbaşkınını uğurlarken mütevazi selamı ve Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan ile ekibinin coşkulu ama bir o kadar samimi fotoğrafları oldu. 

Bu üç fotoğraf karesindekiler aslında işin özünü anlatıyordu. 


ÇAVUŞOĞLU'NUN GÜCÜ

Devamında Sayın Dış İşleri Bakanımız  Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde gördüğüm kadarıyla yüzlerce diplomatı ağırlamışsınız. 

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Diplomasi formu" özellikle Avrupa ve Amerika'da da büyük ses getirdi. Takip edebildiğim kadarıyla, istatistiğe vurduğun  zaman  Dünya üzerindeki 5 Dış İşleri Bakanınından bir tanesi Türkiye-Antalya'daydı. 

Bu kadar diplomatı bir araya getirebilmek her babayiğidin harcı değildir. Onu da söyleyeyim yani.  Güçlü bir ülkenin; güçlü dış işleri bakanının, güçlü bir lobi başarısıdır bu. 

Ben kendi adıma, gurur duyduğumu buradan beyan ederim.


BU DA DİKKATİMİ ÇEKTİ!

Tüm bunlar olurken CHP'de ise Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'de CHP'li belediye başkanları ile yaptığı "CHP'li Belediyeler tıkır tıkır çalışıyor" çalıştayı gerçekleştirildi.  Gerçekten çok önemli bir çalışmaydı. 

Özellikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmeden sonra anladım ki, teşkilat henüz klasik CHP kalıplarının kırılması ve halka tam anlamıyla entegre olmasıyla ilgili dönüşümün farkında değil. 

Bizim CHP'li belediye başkanları "Nasıl olsa burası Gaziantep. Kimse bize belediye hizmetlerinden ötürü laf çakmaz" diyerek dalmışlar halkın arasına. 

Helal olsun başkanlarıma. 

Esnafı, vatandaşı Antalya'da bulundukları ilçelerde dertlerini anlatmak için başkanlardan randevu alamazken, Gaziantep'de çay ocağında çay içerken, baharatçıyla yarenlik ederken fotoğraflarını büyük bir gururla sosyal medyalarında yayınladılar.

(Haklarını yemeyeyim şimdi. CHP'li bazı belediye başkanlarım zaman zaman bulundukları ilçelerde vatandaşların evlerine veya işyerlerine ziyaretler düzenliyor. Bu ziyaretleri özel kalemi, başkan yardımcıları filan gideceği evleri kendileri önceden belirliyorlar. Ziyaret sırasında arıza çıkmaması için adam başına başkanın bir adamı hazır bulunuyor. Başkanım benim ve benim gibilerin hayalinde göremeyeceği Audi bilmem kaç arabayla yaptığı ziyaretler basın bürolarında çalışan arkadaşlarımız tarafından iyice köpürtülerek servis ediliyor. Ve böylece sayın başkanlarımız halka inmiş oluyorlar) 

Bu arada Antalya'dan giden CHP'li bazı belediye başkanlarının tüm taleplerine rağmen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile baş-başa bir görüşme fotoğraf karesi bile verememesi ayrıca dikkatimi çekti. Onlarda ne yapsın, genel başkan yardımcıları veya toplantıdan çeşitli fotoğraflar paylaşmakla yetindiler galiba. 

Gıybet bölümünü bitirdikten sonra CHP'nin belediye başkanları ile  yaptıkları çalıştay bana göre küçümsenemeyecek kadar önemli. En azından her belediye başkanı halka hizmet ve projeler çerçevesinde görüş alış-verişinde bulunmaları bile çok çok değerlidir diye düşünüyorum.  

 

 

 

Bu yazı toplam 1945 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.