1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 27 °C

KALLEŞ DOĞANLAR

Teslime Tosun

KALLEŞ DOĞANLAR

 

İki gündür gündemimiz değerli gazeteci İdris Özyol'a yapılan kalleş saldırıdır. Antalya'da gazetecilik mesleğini yapan bir elin 5 parmağını geçmeyen gazetecilerden birisidir kendisi. Tam zıt politik görüşte olanlar, aleyhine yazı yazdığı kişiler bile her zaman İdris Özyol ismine saygıyla yaklaşmıştır.

 

Geçmişte İdris Özyol ile görüş ayrılıklarımız, politik görüşlerimiz çarpışmıştır. Bir gazeteci insandan beklenen saygı çerçevesinde bu görüşlerimizi karşılıklı paylaştık. Ancak ona yapılan saldırı sonrasında meslektaşım Cem Çon'la ve ertesi gün onlarca meslektaşımızla birlikte yanındaydık ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

 

Kalleşlik parayla pulla satılmaz arkadaşlar. Bazı insanlar kalleş doğarlar. İç güdülerinde kalleşlik vardır. Bunlar ilk kalleşliği okul sıralarındaki arkadaşlarını öğretmenine şikayet etmekle başlar. Sınıf arkadaşı dayak yerken kalleş doğanlar, pusu kuracağı diğer arkadaşlarına yönelir. Bazen iş yerinde omuz omuza çalıştığınız arkadaşınızdır. Bazen kahvede okey oynadığınız arkadaşınızdır. Ama bunların kalleşlikleri belli ölçülerde tolere edilebilir cinsindendir.

 

Ancak bazı kalleş doğanlar delikanlı gibi çıkıp karşına "Ben sana şundan kızdım. Al sana yumruk" demezler. Tek başlarına pusu kurmaya korktukları için yanlarına iki adam alırlar. Bilgi, birikim, tecrübe, kültür, insanlık, adamlık gibi konularda topuğuna bile çıkamayacakları gazeteciye omuz atar, "Pardon" dedikten sonra en kalleşçe hamlelerini yaparlar. Sonrada kendilerine bu kalleşliği yapmaları talimatını veren hain sahiplerini arayarak ağızlarını yaya yaya "Abi işlem tamam. Yakalanırsak polise ve savcıya vereceğimiz ifadede yolda yürürken omuz çarptı. Ben pardon dedim ama adam bana (Ben gazeteciyim lan dedi. Anama, Allah'a ve devlet büyüklerine küfretti) diye ifade vereceğim değil mi abi" derler.

 

Ve bu kalleşler yakalandığında yukarda yazdığım hayali ifadeyi vermezlerse ne olayım. "Omuz atma kavgası" olarak ceraim alırlar karakolda; böylece sevk edilirler mahkemeye. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılır. Serbest kalır kalmaz, hain abilerinin yanına koştururlar. Hain ağabeyleri, "Aslanım, koçlarım benim. Kahramanımızsınız. Ne istersiniz şimdi, aç karnınızı doyurayım çocuklar" der. Aç karınlarını doyururlar ve sahiplerinden komut bekleyen köpekler gibi sonraki talimatı beklerler.

Çoğu zaman bu kalleşlik ve hainliğin asıl faillerine ulaşmak gerçekten çok zordur. Çünkü kalleşliğin raconundandır çıkıp açıkça yaptıklarını üstlenemezler.

 

  1. ve hain beyler şimdi size sesleniyorum. İdris Özyol yazacak. Yine yazacak, hep yazacak. O saldırıyı biz gazeteciler sadece Özyol'a değil kendimize yapılmış kabul ettik. Bende buradan beyan ediyorum ki, o yumruğun, o kalleşliğin, o hainliğin hesabını vereceksiniz. Bizde bu hainliğinizin kalleşliğinizin takipçisi olacağız.

 

 

Kalleş ve Hain saldırganlara dip not:

(Kusura bakmayın sizi tanımlayacak daha ağır kelime bulamadığım için kalleş ve hain olarak size seslenmek zorunda kaldım. TDK Kurumunun Kalleş sözcüğünün tam karşılığı olan anlamını buraya yazarsam kadınlar üzerinden size küfür etmiş olurum. Siz artık kalleş ve hain tanımlaması ile idare edin. Size ne dediğimi çok merak ediyorsanız googleden bakıverin size zahmet)

 

Bu yazı toplam 3727 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.