1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 20 °C

KAŞ'IN ŞİFRELERİ

Teslime Tosun


Dün 'Kaş'ta neler oluyor? Bilgisi olanlar bana ulaştırsın' demiştik. 


Sağ olsun okuyucularımız ellerinde belgeleri olanlar attılar. Okudum ve sizlere de anlatmaya çalışacağım. 


Kaş Jandarma ekipleri Cumhuriyet Savcılığına gelen ihbarlar ve CİMER'e yapılan şikayetler sonucunda Kaş'ın Ova Mahallesinde Orman Bakanlığına ait akasya ve çam ormanlarının bulunduğu bir araziden yüzlerce kamyon kumların çıkartılarak, ihtiyacı olanlara sattıklarını tespit ediyorlar.  Çıkarılan kumların bazı arazilerde stok yapıldığı ve vatandaşlara buradan satıldığını ve jandarma'nın tespitlerine göre yaklaşık 3 bin kamyon gibi kumlardan ve kamyon başına alınan 2000 bin liradan hesap edilen paralardan bahsediliyor. 

Kumların çıkarıldığı devasa çukurlara ise bölgede bulunan domates, patlıcan, biber gibi tonlarca sera atıkları gömülüyor  ve üzerine toprak atılarak kapatılıyor. 

Burada olayı soruşturan Kaş Cumhuriyet Savcısını ve  Kaş Jandarma ekiplerini ayrıca tebrik etmek istiyorum. Gerçekten emek vererek çalışmışlar.

Aylar süren takipler ve belgelendirme aşamasından sonra "Çevreye, doğaya ve ekolojik sisteme zarar verme, kurum ve Kuruluşlardaki eşya hırsızlığı" suçlaması ile zanlıların yakalanması için Jandarma ekipleri düğmeye basıyorlar. 

Öncelikle Kaş Kaymakamlığında bekçi olarak görevlendirilen ve kum çıkarma ve satma işini sanki resmi bir işlemmiş gibi göstermeye çalıştığı iddia edilen H.K., kum çıkarma ve satma işlerini organize ettiği iddia edilen 'Benli' lakaplı M.B.  devamında O.D.K., E.E., A.E. ve Ak Partili meclis üyeleri olan Tevfik Taner ve Nihat Uçar'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. 

Cumhuriyet savcılığımızın soruşturmasını sekteye uğratmadan yazabileceğim kadarıyla ilginç gelişmeleri de vermek isterim.  Mesela bir kısım şikayetçiler,  daha önce kendi elleri ile savcılığa verdikleri dilekçelerini ve ifadeleri inkar ederek "Benim konu hakkında bilgim yok" demeleri  bana çok ilginç gelmiştir. 

Kaş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi suçun nevi, kaçma ihtimaline karşılık zanlıları adli kontrol şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Savcılığın olayla ilgili iddianamesini hazırlaması bekleniliyor. İddianamenin kabulünden sonra yargılanmaları yapılacak. 
Olay bundan ibaret. 

BAŞ DÖNDÜREN SİYASİ YAŞAM 

Konuyu araştırırken Ak Partili Kaş Belediye Meclis üyesi Tevfik Taner'in müthiş yaşam ve siyasi  öyküsünü de öğrenmiş oldum. Kaş'ın Ova Mahallesinde doğan Tevfik Taner, önce bu mahalleye muhtar oluyor. Mahalle beldeye çevrilinde DYP'den Belediye Başkanı seçiliyor. 

Bu arada silahlı bir çatışmada kardeşleri Aydın ve Şeref Taner yaşamlarını yitiriyor. 

DYP'nin siyasi misyonunu tamamladığına kanaat getirerek bir sonraki seçimlerde MHP'ye geçiyor. Bir dönem de MHP'den belediye başkanlığı yapıyor. Ancak yeni çıkan 'Bütünşehir' yasası ile başkanı olduğu Ova Beldesi, yeniden mahalleye dönüştürülünce ortada kalıyor. Hemen CHP'ye geçiyor. Buradan Belediye Başkan Aday adayı olarak yeniden siyasi sahnelere dönüyor. 

Son seçimlerde CHP'den Kaş Belediye Başkan aday adayı oluyor. Parti kendisini CHP adayı olarak göstermeyince istifa ederek Ak Partiye geçiyor.  Ak Parti'den Kaş Belediye Meclis üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak halen kamu görevini sürdürüyor. 

Ne yaşam değil mi? 

Tevfik Taner'in yaklaşık 20 yıllık siyasi yaşamında neredeyse savrulmadığı parti kalmamış.  Ben hangi partilerde ne kadar kalmış filan tarihleri ile vereyim dedim ama baktım işin içinden çıkamıyorum vazgeçtim. 

Sayın Taner müjdemi isterim. Benden duymuş olmayın ama yeni partiler kuruldu. Hadi yine iyisin, iyisin. . .

Bu yazı toplam 3044 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.