1
  • BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 24 °C

KIRMIZI PAZARTESİ

Teslime Tosun

 

 


KÖŞEBAŞI 

 

KIRMIZI PAZARTESİ 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde dünden bu yana yaşanan vekalet krizi henüz çözülemedi. Bu arada kavgaya Muhittin Böcek tarafından 10 gün sonra göreve başlayacak olan Konyaaltı Meclis üyesi Büşra Dirgen Özdemir'de katıldı.

Büşra Dirgen Özdemir, sosyal medya paylaşımında kendisinin Muhittin Böcek tarafından vekillik görevinin tevdi edildiğini belirterek özetle "Başkanımız belediye binasından içeri adım atmadığı sürece verdiği vekaleti değiştiremezmiş gibi yaratılmaya çalışılan algı ile kamuoyu yanıltılmaya çalışmaktadır. Ancak Tıp Fakültesi Sağlık Raporu ile karar verme ve muhakeme yeteneği yerinde olup, vekaleti verebilir durumdadır. Hatta yasal göreve başlamasına engel yoktur. İddia eden, iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Muhittin Böcek Başkanım tarafından tarafıma tebliğ edilen karar gereğince 23.11.2020 tarihinden itibaren görevimin başında olacağım" dedi. 

 

CHP İL BAŞKANI NUSRET BAYAR "B PLANIMIZ MEVCUT" 

 

CHP İl Başkanı Nusret Bayar ile yaptığım görüşmede tüm gerçeğin Pazartesi günü ortaya çıkacağını belirterek "Bu konuyla ilgili yorum yapmayı erken buluyorum. Cuma günü mesai saati bitimi saat 05.00'da yapıldığı iddia edilen bir işlem vardır. Ortada hiç bir şey yok. Sadece sosyal medyada dolaşan görevden alma, görev değişikliği söylemleri vardır. Bu belge gerçek midir, değil midir, olayın hukuki boyutu nedir tüm bunların tamamı Pazartesi günü hukukçular tarafından ortaya konulacaktır. Mehmet Hacıarifoğlu'da Oktay Başaran ve Büşra Dirgen Özdemir'de bizim çok değerli meclis üyelerimizdir. Tüm meclis üyelerimiz, bir önce görevine dönmesini beklediğimiz başkanımıza vekillik yapabilecek kapasitededir. Elbette, pazartesi günü için bizim de çalışmalarımız vardır ve elbette B planı ve diğer planlar hakkında çalışmalarımız vardır" dedi.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI İBRAHİM ETHEM TAŞ "BECERİKSİZLİKLERİ KARŞISINDA ŞAŞKINIM" 

 

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile yaptığım görüşmede ise CHP'nin her şeyi ellerine yüzüne bulaştırdıklarını tüm Antalya halkı gibi hayret ve şaşkınlıkla izlediğini belirterek "Bu kadar beceriksiz olamazlar dediğimiz anda, daha fazla basiretsizlik yapan bir CHP görüyoruz karşımızda. Kendisine şifa dilediğimiz ve bir an önce görevine başlaması için dua ettiğimiz başkan Muhittin Böcek, hasta yatağında iken meclis üyeleri koltuk kavgasına tutuştular. "Kendi aralarında verdikleri koltuk kavgasından bize ne" diyemiyoruz, zira kendi aralarında verdikleri koltuk kavgası maalesef Antalya'ya ve Antalya halkına zarar veriyor. Bir süreç ancak bu kadar sıkıntıya sokulabilirdi, bu kadar çözümsüz hale getirilip, belediye kilitlenebilirdi, bunu da ancak CHP yapabilirdi. Nitekim ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Sizin de yazdığınız şu ana kadar 10 kadar olaylar dizisini ele aldık. Bunlardan 7-8 tanesinin gerçek nedenlerini çözümledik. Şimdi vekil değiştirme olayını kimlerin yaptığını, şifrenin kimlerin elinde bulunduğunu ve bunu kimlerin kullandığını belirledikten sonra Pazartesi günü yazılı  basın açıklaması ile tüm halkımıza duyuracağız" dedi.  

 


Hani bir roman vardı. Ben çocukluğumda okumuştum. Benim hit yazarlarımdan olan Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in KIRMIZI PAZARTESİ" Kitabı vardı. Bu işte tıpkı ona benzedi. Kırmızı Pazartesi kitabında "Romanın ilk sayfalarında kitabın ana karakteri Santiago Nasar'ın öldürüleceğini öğreniliyor. Herkes  bu cinayetin işleneceğini bildiği ama hiç kimsenin de engel olmak için hiç bir şey yapmadığı farklı bir namus cinayetini konu edilmektedir. 

 

 

NOT: 1-  Bu gün sabah saatlerinde  "CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın düzenlediği ve Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtarlara hitap etmesi toplantısının fiyaskoyla sonuçlanması olayını yazmıştım. Bir yerde "Muhtarlara Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün baskı yaptığını söylediklerini" belirtmiştim. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü arayarak, "Muhtarlarımız seçilmiş kişilerdir. (Muhtarlara baskı yaptı o nedenle gelemediler) söylemi, seçilmiş muhtarlarımızın iradelerine hakarettir. Önce muhtarlarımızın iradesine saygı göstermeyi öğrenmeleri gerekiyor. Benim de böyle bir şey yapmam söz konusu bile olamaz. Kendi beceriksizliklerini lütfen bize mal etmesinler." dedi. 

 


NOT:2- Başkan Muhittin Böcek'in taburcu olarak evde tedavi görme süreci çok kısa zamanda hayata geçirileceği çalışmasından bahsettiler. Bu nedenle Başkan Böcek'in evinde tıpkı hastane odası gibi bir oda hazırlatıldığı, solunum cihazı da dahil çeşitli tıbbi cihazların montajlanmasının önümüzdeki günlerde biteceği bilgisi geldi. Başkan Böcek'le ilgili ayrıca yurt dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi araştırması yapıldığı, en fazla arabesk sanatçısı İbrahim Tatlıses'in vurulduktan sonra tedavi gördüğü Almanya'nın Hamburg'daki hastane üzerinde durulduğu öğrenildi. 

Bu yazı toplam 3598 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.