1
  • BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 26 °C

KISA KISA

Teslime Tosun

 

2021 KÖK ödüllerinde basın kategorisinde 'Suya hasret' başlıklı araştırma haberi ile ödüle layık görülen Hürriyet Gazetesinden Ceren Deniz kardeşimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ceren Deniz Antalya'da yetişen son yıllardaki en iyi gazetecilerden birisidir. 


PERSONEL DESTEĞİ ALABİLİRMİŞ

Dün yazdığım 'belediyeler kaymakamların evlerini mi temizliyor?'  diye sormuş ama bunu genel olarak yazmıştım. Meğer hemen hemen tüm belediyeler yapıyormuş. 

O yazı geçmişten bildiklerimin de bir kısmıyla birleştirilmesi üzerine hazırlanmıştı. Misal, şu anda görevde olmayan bir kaymakamın eşinin, belediyeden gönderilen temizlik elemanının çocuğunun kolyesini aldığına yönelik ithamlarda bulunduğu bilgisi gelmişti. Misal bir başka olayda, kaymakama sabit temizlikçi gönderildiği şeklindeki bilgilerini toplayıp, buna uygun bir yazı hazırlamıştım.

Yazının içeriğinde sadece muhalefet partilerinin değil, iktidar partisinin belediyeleri de vardı. 

Benim kafama yatmayan kaymakamın evinin belediyeler tarafından temizlenmesi olayıydı. 

Sağolsun bu işlerde tecrübeli ve bilgisi olan bir kardeşimiz beni bilgilendirdi. Öncelikle Kaymakamların belediyelerde veya başka kurumlardan personel, araç-gereçlerle destek istemek gibi kanuni bir hakları varmış. Bunun içinde araç bile talep edebilirmiş. Hatta şimdi var mı bilmiyorum ama bundan 3-5 yıl önce bazı belediyeler lüks araç kiralayıp makam arabası diye kaymakamların kullanımına sunuyorlarmış. 

Bunu da öğrenmiş olduk. 

EE N'OLDU ŞİMDİ?

Antalya Şoförler Odası Başkanı iken müfettişlerin hakkında yolsuzluk ve usulsüzlükler nedeniyle savcılığa sevk ettiği ve bir süre cezaevinde kalan Mehmet Ali Alkan mahkeme kararı ile AESOB'daki görevine geri döndü. 

Alkan, şoförler odası başkanlığını kaybettikten sonra oda başkanlığı düştüğü için AESOB yönetimindeki görevlerinden de düşmüş oldu. Alkan'ın yerine yedekten bir oda başkanı getirildi. 

AESOB'un bu kararına itiraz eden Mehmet Ali Alkan, davayı burada kaybetmesine rağmen istinafa götürdü. Konya Bölge İdare Mahkemesi ise Mehmet Ali Alkan'ın itirazına yönelik olarak AESOB'daki görevine geri dönmesine hükmetti. 

AESOB'da  bu karara itiraz ederse, artık dava Yargıtay'a gidecek. Galiba nihai karara göre durum netleşecek. 

Ama bu kararla Mehmet Ali Alkan ve ekibi kendilerine büyük moral bulmuş oldular.   

İnşallah hevesleri kursaklarında kalmaz. 

Bu yazı toplam 2609 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.