1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 21 °C

KONGRELER

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

KONGRELER

Biliyorsunuz pandemi nedeniyle tüm partilerin il ilçe kongreleri ertelenmişti. En hızlı İYİ Parti çıktı ve kongre sürecini başlattıklarını açıkladılar. İYİ Partide duyduğum kadarıyla tam 6 başkan aday adayı varmış. Hepsine başarılar diliyorum. Hepside il başkanlığını yapabilecek kapasitede insanlar. 

Sırada AK Parti var. AK Parti'de kongre sürecini başlatıyor ve tahmin ediyorum Temmuz'a kadar onlarda kongreyi bitirmeye çalışacaklar. Ortada henüz bir aday işaret edilmedi. Mevcut İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'a, kendi ekibini kurarak devam etmesine izin verirlerse hiç şaşırmayın. Zira yönetimde bulunan bazı partililer, "Bir daha parti yönetimine giremeyebiliriz" diyerek iş yerlerini bile başka şehirlere taşıdıkları dedikoduları gelmeye başladı. 
Bu arada bir önceki yazımda bir STK Başkanından bahsetmiştim. Herkes bu STK Başkanının kim olduğunu merak ediyorlardı. Bir tahmine çok güldüm. "Kesin Hakkı Bahar geçiyor Ak Partinin Antalya'daki dümenine" dedi. Ben koptum.
BAİB Demişken, biliyorsunuz bir süre önce BAİB Yönetim kurulu zehir zemberek bir açıklama ile tamamı istifa edince yönetim düşmüştü. BAİB Yönetim Kurulu'nun neden Başkan  Hakkı Bahar'a bu kadar tepki gösterdikleri mevzusunu es geçiyorum, yoksa aralarında büyük kavga çıkar. 

Size şu kadarını söyleyeyim, Yönetim Kurulu Hakkı Bahar'a ultimotom çekip, "Cuma'ya kadar istifa et. Yoksa biz ederiz ve sen rezil olursun" dediler. Amaçları Hakkı Bahar'ın istifasından sonra yerine Ergin Civan'ı seçip yollarına devam edeceklerdi. Hakkı Bahar ise bu blöfü gördü ve "Ben seçildim. İstifa etmiyorum" deyince mecburen yönetim kurulundakiler istifa etmek zorunda kaldılar. BAİB Yönetimi düştüğü için mecburen seçime gidilecek. 

Yani Ergin Civan'ın ince ince işlediği strateji çökmüş oldu. 

Civan  ve Civan'a destek verenler  BAİB Başkanı seçebilmek için çalışma yapmaya başladılar. Ancak bu sefer kötü bir duvara tosladılar. Araya OSB Başkanı Ali Bahar'ın da girmesine rağmen Yaş meyve ve sebzeci işadamlarını ikna edemediler. 

Aralarında ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci'ninde bulunduğu BAİB Yönetiminden bir grup dün yaptıkları toplantı sonunda kendileri bir aday çıkardılar. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkan adayı olarak Ümit Mirza Çavuşoğlu'nu tercih ettiler. Peşin Peşin söyliyeyim, Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile akrabalıkları öğrendiğim kadarıyla yok. 

Ümit Mirza Çavuşoğlu Emekli Banka müfettişi. iki dil bilen birisi olarak tanıtıldı. Antalya ve Alaşehir'te zirai ürünler firmaları olan birisi. 

BAİB'De suların bir an önce durulması ve harekete geçilmesi gerekiyor. Antalya ihracatının kaybedecek bir günü değil, bir saati bile yok. Hayırlısı olsun. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum. 

 

NOT: WhatsApp mesajları ile çakma bir kabine listesi dolaşıyor ortalıkta. Hakan Fidan Dış işleri Bakanı,  Alparslan Bayraktar Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Fahrettin Altun Kültür Bakanı, Mehmet Özhaseki Tarım ve Orman Bakanı ve son olarak Menderes Türel Turizm Bakanı olarak yazılmış. E Hadi İnşallah bakalım. Eski Belediye Başkanımızı Bakan olarak görmek Antalya'lı olarak  bize onur verir, sevindirir.  

 

Bu yazı toplam 4199 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.