1
  • BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 28 °C

KÖŞEBAŞI

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

 

Dün "Ak Parti Antalya'da nerede?" diye bir yazı yazmıştım. Bunun karşılığında beni arayanlar, sosyal medyadan yazanlardan anladığım, yaranın tam üstüne parmak basmışım.

 

Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın yaptığı açıklamanın nasıl çarpıtıldığını ise Sayın Taş'dan değil, soy ismi adaşı olan sevgili meslektaşımız Ali Taş'tan geldi. "Gazetegrafıtı.com" internet haber sitesinde yazan meslektaşımız Ali Taş'ın yaptığı habere göre gecenin ilerleyen saatlerinde MKYK üyesi eski milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in açıklamasına göre, AK Parti İl Başkanı Sayın Av. İbrahim Ethem Taş Anadolu Ajansına bir açıklamada bulunuyor. Muhittin Böcek ve şirket iştiraklerine yönelik eleştirilerini sıralıyor. Belediye iştiraklerinde görev alan yönetim kurulu üyelerinin arttırılmasına ve alacakları maaşlara yönelik bu eleştirisini "Çiftliğe çevirdiler" diye bitiriyor. Ancak muhalif bir haber sitesinin editörü bu haberi yanlış anlıyor (Ki ben buna pek ihtimal vermiyorum) başlık ayrı, haber ayrı servis ediyor. Diğer haber kanalları da o sitedeki haberi kaynak göstererek bir anda dağılıyor. Olay bundan ibaret. Ve bende dahil, muhalifi, partilisi herkes olayın doğrusunu buradan öğrenebiliyor.

Sonra mı ne oldu. İnanmayacaksınız ama İbrahim Ethem Taş, dün akşam saatlerinde olayın doğrusunu madde madde sıralayarak cılız bir açıklama koydu sosyal medya hesabına. Basın açıklaması bile yok Ak Parti Antalya'da "İyi ki Gökçen Özdoğan Enç varmış" dedirten bir olay yaşandı sizin anlayacağınız. "Kendi hakkını bile savunamayan avukat il başkanı var ortada" desem bana kızacak çok. Durum ortada işte.

 

TURGAY GENÇ İÇİN SENARYO YAZDIM

 

Aylar öncesinden yazmıştım "Döşemealtı Belediyesi Moratoryum ilan ederse hiç şaşırmayın" demiştim. Borçlarını ödeyemez, personelin maaşlarını veremez haldeki Döşemealtı Belediyesi çıkmazdan kurtulabilmek için Moratoryum ilan etmesi lazım. Moratoryum ilan ederse bu sefer devlet Turgay Genç'i belediye başkanlığı yapmaya haiz olmadığı gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtmiştim.

 

Biliyorsunuz haftaya Van, Diyarbakır ve Mardin Belediye Başkanlarının görevden alınması ile başlamıştık. Haberlerin devamında ise bazı belediyelere de kayyum atanması hazırlığı olayı vardı ya. İşte tam orası Turgay Genç'i yüreğini hoplattı.

Gözümün önüne getirmeyi hayal ediyorum. Sonra oturdum ve bir senaryo yazdım. Hayali.

 

Turgay Genç sabah kalkıyor, uyku mahmurluğu ile televizyonlarda "Belediyelere el konuldu" haberleri okunuyor. Adamcağızın aniden tansiyonu düşüyor. Alman faşist diktatör Hitler'in selamını hatırlatan sağ elini kaldırarak verdiği selamlı afişleriyle donatılmış Döşemealtı İlçesi bir film karesi gibi gözlerinin önünden geçiyor. Eşi bir yudum su veriyor, aceleyle korumaları içeri çağırıyor. Turgay Genç haki gömlekli korumalarını görünce görevden alınmadığını anlayınca bir parça yüzüne kan geliyor. "Tövbe Allah" diyor toparlanıp yerden kalkıyor. Sabah kendisi için hazırlanan greyfurt suyunu içip banyoya geçiyor. Diş hekimlerinin "Estetik diş" dediklerinden yaptırdığı dişleri ile aynada kendisine gülümseyip, göz kırpıyor . İşaret parmağı ile aynadaki yüzüne doğru parmak sallayıp, "Yine şanslısın Turgi" diyerek kendisine şans öpücüğü atarak evden çıkıyor.

 

Belediyeye yaklaştığında ise haberler yeniden verilmeye başlıyor. "Bazı belediyelerede kayyum hazırlığı var" diye. Son versiyonlu cep telefonu ile sosyal medyayı karıştırıyor. Kendisine oy veren Döşemealtılılar onun ne kadar fedakarca çalıştığından habersiz Döşemealtı Belediyesine de kayyum atanacağından behsediyorlar. Yüreğinin üzerine yine o ağırlık geliyor. Nefes alamaz hale gelince, geçenlerde icra yoluyla yeddiemine çekilen hani Ekrem İmamoğlu'na destek için belediyenin üç hanım memuresine tahsis edilen minibüs var ya, onun klimasını kapattırıp pencereleri açtırıyor.

Uzun uzuuun, hitler selamlı afişine bakıyor ve Latince ünlü deyim olan "Veni, vidi, vici" diye, bunu kendisine uyarlayarak, "Geldim, beceremedim, iflas ettirdim" diyerek arkasına bakmadan uzaklara çoook uzaklara, "Karadağlara" gitmek için hazırlıklarına başladı."

 

Benden senaryo ancak bu kadar olur.

 

NOT:

MORATORYUM

 

Ekonomik, anlamı

 

"Bir ülkede, savaş durumu ya da benzeri olağanüstü dönemlerde, devletin ödeme süresi gelmiş borçlarını yasayla ertelemesi

Ticari anlamı:

Borçlunun, borcunu ödeyemeyecek durumda olduğunu bildirerek, alacaklıya ödeme planı önermesi.

Bu yazı toplam 4157 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.