1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 24 °C

KÖŞEBAŞI

Teslime Tosun

 

 

KÖŞEBAŞI 


Konular biriktiği için bu gün kısa kısa yazacağım. 

HERKES KENDİ SARAYINI İLAÇLATSIN 
İnternet aleminde "Yazan Portakal" diye bir sosyal medya hesabı var. Kumluca Belediye Başkanı dışardan bir yerlerden ajans ve sosyal medya desteği alıyor galiba. Adam istanbul'un bütün camilerini cuma hesabından yayınlıyor. Kumluca'dan bir cami bulamadın mı? diyor. Görsel hafızam iyidir ama fark etmemiştim, vallahi o hesabın sahibi fark edip yazmış.  

Şimdi herkes sosyal medya gazetecisi. Geçenlerde de Mustafa Köleoğlu 500 bin liradan fazla bir paraya mal olan yenilettiği resmiyette tahta ama realitede mini yazlık saraycık'ını ilaçlatıyormuş. Vatandaş çekmiş ve sosyal medyadan servis etmiş. Bende onların adına sorayım.  Başkan Kumluca halkının başı kel mi? Madem sinekle mücadele edebiliyorsunuz, neden Kumluca'lıları sineğin ortasında bırakıyorsunuz? , "Ama ilaçlama Büyükşehir"in görevi" diyerek sorumluluğu üzerinizden atıp, sadece kendi yazlık saraycığınızı ilaçlatıyorsunuz?  Ayıp değil mi Kumlucalılara yaptığınız.  Yani şimdi siz "Herkes kendi sarayını kendisi ilaçlatsın mı?" diyorsunuz.

Başkan aslında böyle şey yapmazdı ama kesin yenge sineklerden çok rahatsız olmuştur. 

 

 

 

ÖZEL OKUL SAHİBİ TUTUKLANDI, VELİLER MAĞDUR 

Öncelikle biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle özel bir okulun sahibi gözaltına alındı ve tutuklandı. Bu olayın ardından okulun öğretmenleri ve idarecileri çil yavrusu gibi dağıldı. 200 civarında öğrenci ise ortada kaldı. 

Veliler çocuklarını ne yapacaklarını şaşırdılar. Okula kayıtlı, nakil yapacak yetkili bulamıyorlar. Nakil yapılması için ise tüm haklarından vazgeçmelerini istiyorlarmış. Öğrenci velileri çok zor durumda kaldılar. Dişlerinden tırnaklarından arttırarak çocuğunun iyi bir eğitim almasını isteyen öğrenci velileri paralarını geri alamıyorlar. Üstelik şimdi de okulun mal varlıklarını kaçırmaya yönelik bir çalışma içinde olan birilerini fark etmişler. Bu okula ruhsat veren, denetlemekle yükümlü olan Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkililerini duyurulur. Gerçi benden önce çoktan duydular ama, kulaklarının üzerine yatıyorlar. 

 

MİLLİ EĞİTİM DEMİŞKEN, 

 

Milli eğitim demişken Sayın İl Milli Eğitim  Müdürümüz Hüseyin Er beyefendiye camia içindeki  okuyucularımdan gelen bir kaç soruyu size yöneltmek isterim. 
Öncelikle bir önceki müdür bey, kendisini odasına kapatır, sadece Eğitim-Bir-Sen'liler ile görüşürdü. Hiç kimse ulaşamazdı Ve hatta bir müdür sonunda dayanamayarak yazılı olarak randevu talep etmişti. Size herkes ulaşabilecek mi?, Kapınız herkese açık olacak mı?
Milli Eğitim binasında odaları müdürler 2'şer kişi paylaşıyormuş. Sizden önceki yönetim anlayışında kadrosuz yetkili görevlendirmeler moda halindeydi. Kadrolular pasif işlerde, kadrosuz yetkili müdür yardımcıları çok daha etkili ve yetkili koltukları işgal etmişlerdi. Buna bir son verecek misiniz? Yoksa görevlendirme adı altında bir odaya üçüncü bir masa daha atılacak mı? 
O müdürlükte 12 yıldır aynı görevde kalanlar var. Mutlaka çok iyi işler yapmışlardır ve bunca zaman o koltuğun hakkını vermişlerdir. Ama sizce yeni bir yüz ve yeni bir heyecan gerekmiyor mu? 
Soruşturma sonucu görevden alınması kararı verilenleri inşallah kurtarma operasyonları yapmazsınız. Eğitim-Bir-Sen ve Hak-Yol yine Antalya eğitimine yön verecek mi?
Bir önceki dönemde yazmama rağmen hiç bir değişiklik olmadan devam eden E sınav görevi almaya sizde devam edecekmisiniz? 

Saygıdeğer müdürüm bunlara elbette tek tek cevap veremeyeceğinizi biliyorum. Ama bunları icraatlarınızda göreceğiz. Kolaylıklar diliyorum. 

Bu yazı toplam 3668 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.