1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 20 °C

MİLLİ EĞİTİM 9

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

 

SİYASET VE MİLLİ EĞİTİM-9

 

Geçtiğimiz hafta Ak Parti Antalya İl teşkilatının genişletilmiş il başkanlığı toplantısının özel davetlilerindendim. Mimar Sinan Kongre merkezindeki toplantı başlamadan önce siyasi havayı biraz koklamak için erken gittim.

 

Gördüğüm manzara şöyleydi: İlçeler kurdukları standlarında kimlerin gelip gelmediğini kontrol ediyordu. En düzenli çalışan Döşemealtı İlçe standıydı. En fazla fotoğraf çektirilen ve ismi anıldığında alkış alan kişi tartışmasız Menderes Türel'di. İnanmazsınız eski İl Başkanı Rıza Sümer bile fotoğraf çektirebilmek dirsekleriyle kalabalığı yarıyordu. Sola döndü çektirdi, sağa döndü fotoğraf çektirdi. En az 5 kare fotoğraf çektirdi. Herkes yazdı, bende yazayım, yeni imajı harikaydı. Sonrasında Mustafa Köse oldu. Köse'nin adı anons edildiği zaman tıpkı Menderes Türel gibi müthiş alkış koptu. Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'da müthiş alkış alanların arasındaydı. Gökçen Özdoğan Enç'den sonra doğru dürüst kimse alkışlanmadı. Bırakın alkışlamayı esameleri bile okunmadı. Mesela Atay Uslu, mesela İbrahim Aydın, mesela Kemal Çelik.

 

Bu arada eskilerden etkili ve yetkili bir ağabeyimizi gördüm. Döşemealtılı olması hasebiyle ayrı bir muhabbetle baktığım bu değerli ağabeyim Eğitim-Bir-Sen başkanı Mustafa Çoban'ın arkadaşı olduğunu belirterek son günlerde yazdığım yazılar nedeniyle huzursuz olması beklenirken hiç umurunda olmadığını söyledi. Ayrıca bir önceki yazımda "Yanlışım varsa lütfen düzeltin" diyerek başladığım ve Eğitim-Bir-Sen'den ve Memur-Sen'den maaş aldığını yazmıştım. Bunun yanlış olduğunu söyledi. Bu yanlışı daha önce fark ettiğim için zaten bir önceki yazımda düzeltmiştim. Ama yeniden yazayım ki, Sayın Çoban'ın hakkı üzerimde kalmasın. Memur-Sen'den maaş almıyormuş. Eğitim-Birsen'den sadece maaş alıyormuş. Bu konuda Çoban'ın affına sığınırım. Ancak, Sayın Mustafa Çoban'ın hiç umurunda olmadığı bölümü için "Yav he he" dedim. 

 

Ankara'daki kaynaklarımın söylediğine göre son günlerde ortaya atılan alengirli iddialar, benim yazılarım, sendikanın itibarının yerlerde sürünmesi, son günlerde arda arda gelen istifalar, sendikanın her geçen gün kan kaybetmesi nedeniyle başkente davet edilmişsiniz. Yönetim kurulunda bulunanların çoğunluğu sizinle çalışmanın zorluklarını bir bir anlatmışlar. Sayın Çoban, siz orada koltuğu bırakmamak için direne durun, öte yandan sendika temsilcileri hakkınızdaki iddialara ne cevap vereceklerini bilemediklerinden artık öğretmenler odasına bile giremiyorlar..

 

 

 

Milli Eğitim demişken daha önceki yazımızda belirtmiştik. Kepez Milli eğitim İlçe Müdürlüğü ile ilgili yazacağımızı. Sayın İlçe Müdürü kaba davranışlarınız, öğretmene ve personel hak ettiği nezaketi ve azami saygıyı göstermediğiniz en fazla şikayet edilen konu. Ardından kurduğunuz Ar-Ge bu güne kadar kaç proje üretti acaba çok merak ediyorum. Hiçbir ilçede sizdeki Ar-Ge personeli kadar personel yok. Unutmadan açık lise sınavlarının geri dönüşlerini sürekli bağlı bulunduğunuz sendikacı öğretmenlere veriyormuşsunuz? Bu doğruysa azıcık ayıp ediyorsunuz. Sosyal medyayı çok iyi kullandığınız ve paylaştıklarınızı layklamaları için yani sosyal medyada beğeni butonuna basmaları için öğretmenler, personel kimi bulursanız söyleyip duruyormuşsunuz. Bu huyunuz nedeniyle arkanızdan çok mavra dönüyor haberiniz olsun.

 

Sosyal medya ve layklama deyince Kemer İlçesi aklıma geldi. Kemer'de Milli Eğitim İlçe Müdürü beyefendi okul müdürlerine mobbing uyguladığı iddia ediliyor. Sayın Kemer Milli Eğitim İlçe Müdürü beyefendi benden söylemesi, Yargıtay mesai saatleri dışında işle ilgili mesaj ve benzeri şekilde personelin aranması, rahatsız edilmesinin mobbing uygulaması olarak kabul etti. Siz yılbaşının hemen ertesinde resmi tatil gününde WhapShap'da yazdığınız bir yazıyı gecenin bir yarısı "okundu" bilgisi yapmayan okul müdürlerine "Neden okumadınız" diye hesap soramazsınız. Böyle yaparsanız o yazılar kayda alınır ve bir gün mahkemede alabilirsiniz soluğu.

Kumluca'da ilçe milli eğitim müdürünün haberi belki yoktur. Benden söylemesi okul müdürünüzün birisi çocukların top oynadığı futbol sahasını kapatmış. Kale direğini filan bir kenara atıp, çocuklar top oynayamasın diye 10'nar metre arayla ağaç diktirmiş. Kumluca İlçe milli eğitim müdürü bu soruna parmak basmak isterse, okulun adı ve futbol sahasına dikilen ağaçların fotosu var bende. Gönderebilirim.

 

Bu arada Konyaaltı'nı ve Yakup Hoplar Hocamızı unutmayalım. Sosyal medyadan kadın öğretmenlere "Harikaydınız kızlar. eğlenmek hakkınız" diye hitap eden değerli müdürümüz geçen yıl neredeyse her ay birilerine moral motivasyon yemeği vermiş. Pek merak ettim sayın Hoplar hocam Milli Eğitim'in böyle bir bütçesi yok. O yemeklerin parasını cebinizden ödediyseniz vallahi helal olsun diyeceğim.

 

Finike Eğitim-Birsen Başkanı arkadaş Sosyal Medyadan coşmuş. Onu gönderdiler geçenlerde bana. "Kimin ne söylediğine bakmadan üyelerimizden aldığımız güçle onlara hizmet etmeye devam edeceğiz-Finike'de ilçedeki tüm sendikaların toplamından fazla üyesiyle dimdik yürümeye devam edeceğiz" gibisinden bir şeyler. Kim size ne söyledi acaba? Hocam fazla yükseliyorsunuz, düşüşünüz hızlı olmasın. Üzülürüm sizin adınıza.

 

Döşemealtı'na gelince. Oradaki akrabalarımı lütfen rahatsız edip durmayın. Oradan buradan bana telefon açtırıp durmayın. Kendi içinize bakınız lütfen. Okul aile birliği ile neler yaptığınıza bakınız. Ayrıca kişi başı 20 lira gibi bir rakamı öğrenciden toplayıp aktivite adı altında okula kimleri sokuyorsunuz ona bakınız. Beni daha fazla da konuşturmayın.

 

NOT-1: Konyaaltı öğretmenevi ile ilgili olarak 73 sayfalık yolsuzluk raporunu bekliyorum.

 

NOT:2- BURADAN AÇIK VE ALENİ BİR ŞEKİLDE YAZIYORUM. HER KİM, "BU YAZILARI BEN YAZDIRIYORUM. İSTEDİĞİM AN YAZMASINA ENGEL OLABİLİRİM" DİYORSA YALAN SÖYLÜYOR. HER KİM BU NEDENLE BİRİLERİNDEN ÇIKAR, PARA, ALACAĞINI TAHSİL ETME GİBİ GİRİŞİMLERİ VARSA DERHAL AMA DERHAL CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN. HER KİM BİRİLERİNE "GAZETECİYE O BELGELERİ BEN VERDİM. DAHA BENDE ÇOK VAR" DİYORSA YALAN SÖYLÜYOR. HER KİM "BEN O GAZETECİYLE İRTİBAT HALİNDEYİM. FİLANCA KİŞİ DE ARADA ARICIMIZ" DİYORSA YALAN SÖYLÜYOR İTİBAR ETMEYİNİZ, AKSİNE LÜTFEN CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUNUZ. HER KİM BENİM ADIMA SİZLERDEN ÇIKAR ELDE ETMEYE ÇALIŞIRSA, Kİ ÖZELLİKLE SENDİKACI ARKADAŞLARA SÖYLÜYORUM BUNU. LÜTFEN DERHAL O KİŞİ HAKKINDA CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUNUZ. BEN MESLEĞİMİ AÇIK ŞEKİLDE YÜRÜTEN BİRİSİYİM. BENİM ADIMA BÖYLE BİR GİRİŞİM OLURSA BANA DA HABER VERİRSENİZ, BENDE KENDİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM.

Bu yazı toplam 11350 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 61
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.