1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 27 °C

MİLLİ EĞİTİM- MÜFETTİŞ ORDUSU GELİYOR

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

 

MÜFETTİŞ ORDUSU GELİYOR!

 

Antalya Milli Eğitim'le ilgili yazılarımıza başladığımda bu kadar olayların olabileceğini tahmin edemezdim.

 

Milli Eğitim olarak istatistiklere göre özellikle lise ve orta öğretimde yerlerde süründüğümüzü fark ettiğimde dehşete düşmüştüm. Nasıl oldu da birkaç öğretim döneminde 3.'lükler de gezen Antalya Türkiye sıralamasının en altlarına inmişti.

 

Bunun sebepleri öncelikle yönetimdi. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, kendi insiyatifindeki bir çok yetkiyi, idareyi Eğitim-Bir-Sen başkanı ile paylaşmıştı. Alt kadrodan hiç kimse ile görüşmüyordu. Hiçbir sorunu dinlemiyor, sorunu olanları sendikaya yönlendiriyordu. Hatta bir müdür kendisinden randevu alamayınca yazılı dilekçe vermişti. Bu bir skandaldı! ama müdüre yazılı olarak verdiği cevap daha skandaldı! "Şu anda sizinle görüşmem uygun değil" diyordu dilekçeye yazılı verdiği cevabında.

 

Her neyse, yazılarımızın sonunda geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Antalya'ya geldi. Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinde Milli Eğitim'den sorumlu milletvekili Atay Uslu, il Başkanı İbrahim Ethem Taş ve partinin Milli eğitimden sorumlu il başkan yardımcısı Yüksel Yüce ile kısa bir toplantı yaptı. Sorunlar masaya yatırıldı. Çözümleri konuşuldu. 17 kişilik müdür, ilçe müdürü gibi isimlerin olduğu değişiklik listesi önüne konuldu. 

 

Bakan bey Ankara'ya dönerken İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan apar-topar yıllık izninden bir kısmını kullanmak üzere makamından ayrıldı. Hemen ardından ise Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünü denetlemek için tam 24 müfettişten oluşan müfettiş ordusu Antalya'ya doğru yola çıktı.

 

Merak edenlere kısa bilgilendirme yapayım. Müfettiş ordusunun teftiş edeceği konuların başında eğitim seviyesinin nasıl bu kadar düşüş olduğu olacaktır.

 

Ardından ise şu aşağıda yazacağım konular önlerine gelecektir.

Buyurun İl Milli Eğitim'de araştırılması gereken konu başlıkları!

"Sahte bir ihbarcının ihbarı ile milli eğitim ile ilgili şikayetçi olduklarını söylediği kişilere soruşturma açması. Bu kişileri görevden alıp, ceza vermesi olayı. Bu kişilerin mahkemeye verip geri dönmesi olayı"

 

İl'de görevli müfettişlere müdahale iddiası. İl müfettişlerinin hazırladığı dosyalar Yüksel Arslan'ın istediği yönde çıkana kadar baskı uygulama iddiası. (Bir çok müfettişin bu yüzden emekli olduğu da iddialar arasında)

 

Müfettişlerin emek vererek hazırladıkları dosyalar sonunda bazen yer değişikliği, bazen müdürlükten alınması gereken kişiler kararnameleri hazırlanıp tebliğ edilmesi gerekirken son anda iptal edilen bir çok kararnameler olayı

 

Alkollü müdür olayı. Soruşturma dosyasında alkollü olmasına ve darp raporlarına rağmen bu konudan soruşturma açmayarak, sadece WhatshApp yazışmaları nedeniyle soruşturma açılması, dolayısıyla yanlı bir dosya hazırlanması iddiası

 

Kepez ve Konyaaltı'nda öğretmen fazlası olmasına rağmen bu öğretmenlere görev verilmeyerek ücretli öğretmen alınması iddiası

 

Konyaaltı İlçe Milli eğitim'de ilana çıkmadan sayman kadrosuna atama yapılması

 

Kepez Ar-Ge bölümü kurulması. Neye göre kuruldu? Öğretmenlerin seçilme kriterleri nelerdir?

 

Gazipaşa İlçesindeki 160 bin liralık SGK zararı olayı

 

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürünün personele mobbing iddiası olayı

 

Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürünün oğluna iş yaptırdığı okula aktardığı 20 bin lira olayı. ( o okulun kantin kirası 22 bin lira. Her ay bu kadar geliri olan bir okula niye bu kadar para aktarılır? Kantini olmayan, ihtiyacı olan okullar başının çaresine baksın)

 

Konyaaltı Öğretmenevi ile ilgili yolsuzluk iddiaları. (Bu konuyla ilgili il müfettişleri soruşturmalarını tamamladı. Ancak bir yerlerde takılı kaldığı iddia edilmişti.

 

Önümüzdeki günler köklü değişikliklerin yaşanacağı bir dönem olacak. Herkese kolay gelsin bakalım.

Bu yazı toplam 13396 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 29
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.